Трима починаха в Норвегия след ваксинация срещу COVID-19

Ваксинирането с Pfizer/BioNTech започна там на 27 декември
8 яну 2021 10:32, Елка Василева
102
Трима починаха в Норвегия след ваксинация срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Трима души, които са били имунизирани срещу коронавирус, са починали в Норвегия.

За първите два смъртни случая съобщи Норвежката агенция по лекарствата на 5 януари. Това е станало няколко дни, след като хората са били ваксинирани.

Третият починал е от община Сула в южната част на страната. "Мога да потвърдя, че е починал възрастен пациент на болницата ни с основни заболявания. Малко преди кончината му е била направена ваксина срещу COVID-19", заяви главният лекар на населеното място Перниле Хегре Сгренсен, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Ваксинацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари. Неговата кончина на 6 януари не се свързва пряко с имунизацията, се казва в съобщението на местните власти. Специалистите ще проучат дали ваксината може да е предизвикала леталния изход, предаде БТА.

Ваксинирането с използването на препарата на американската компания Pfizer и не германския й партньор BioNTech стартира в Норвегия на 27 декември 2020 година. Първи бяха имунизирани настанените в дом за възрастни хора в Осло.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е пионка и приглася на началниците.Той се интересува само да не му вземат шкафчето и милиардите и да не го съдят.Затова е и цялата паника около грипа.
51
6
 
18
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
Всички ваксинирани ще починат. Рано или късно. Неваксинираните също.
50
2
 
8
 
! Отговори
Мето преди 3 години
Ех тези кафяви медии, търсещи "лесния клик", с цената на достойнстовото и тоталния непрофесионализъм и антиморал! Главния ви редактор, преди това в Шок и Гранд Бърсоч ли списваше? :D
49
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината е продукт за много пари , и някой прави реклама/пропаганда колко е страшен грипа. Всичко е за пари и власт. Всяка година има грипове и ваксини, колко се ваксинират?
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47"Нито един умрял и всички лекуващи се с чай, имуностимулатори, парацетамол, лежане"Повечето, които стават изключително тежки случаи минават по този път, но нямат такъв късмет: развиват двустранна бронхопневмония, но това е само началото на проблема за тях.Както каза един лекар от първа линия: преди да ги интубирме антиваксъри/конспиратори вече няма.
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО 100 % СЕ ВАКСИНИРАТ - всички починали от тук нататък десетилетия напред ще са починали от ваксината! Няма да има и един от рак или ПТП.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ***"Знам защото в момента съм с ковид и виждам процеса на лечение"Какво "виждаш"?Я дай лекарствата с които те лекуват.:)))
45
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз го минах като настинка, жена ми го изкара за 3 дена, двама приятели дебелаци малко по тежко, друг приятел не взимаше витамини и го изкара в къщи с пневмония . Нито един умрял и всички лекуващи се с чай, имуностимулатори, парацетамол, лежане .Поредния грип , но с голяма пропаганда и шум.
44
0
 
18
 
! Отговори
четящ тук и там преди 3 години
Директно лечение за вируси - няма - принципно!Организмът сам трябва да си изгради антитела.Всички "лекарства" за вируси всъщност помагат на организма сам да се пребори.Например тамифлу, блокира временно производството на конкретен белтък. Други пък свалят температурата или подобряват тонуса и по този начин "помагат".Вирусът не е самостоятелен организъм а най-общо част от нашата ДНК+още нещо и като част от нас няма как да се убие от лекарство или по друг начин.
43
11
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
АМА НЕ Е ОТ ВАКСИНИТЕ БЕ, тъппаци. Стига сте баламосвали хората.
42
4
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Знам защото в момента съм с ковид и виждам процеса на лечение. Точно по тази причина твърдя, че трябва да се търси и лечение. Не съм казал нищо за превантивна практика, макар че хората не четат а само плюят, като твърдя, че лечение за момента няма.
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са ненужни .Дълбоко ви заблуждават. Просто пропаганда и демонстрация на дейност, а в същност нарочно създадена паника от нищо.Проблема е Борисов и ГЕРБ , кражби, неграмотност и превръщането на бг в колония
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ***"Докато лечение за ковид не се търси, а само ваксини."Затова ли ремдисивир, имервектин и прочие лекарства стават дефицитни в момента в който се разбере, че са ефективни срещу вируса, защото "лечение не се търси"?
39
4
 
1
 
! Отговори
До ганьо преди 3 години
А ти от къде знаеш,че не се търси ? А и няма нищо по-нормално приоритетно да се потърси превенция да НЕ се разболееш,отколкото да се разболееш и да те лекуват.И знаеш ли един антибиотик за К19 колко трябва да е силен и токсичен ,че изобщо да не подлежи на разглеждане ?! Но ,нормално де,псевдонима те издава !
38
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ганчето яко се тревожи от тия ваксини. Ганчето знае, че Земята е плоска и, че няма ковид, обаче още не измислило начин да заобиколи ваксинирането. И понеже се досеща, че тоя път няма да мине номера и няма да може да излъже системата, направо се побърква, че илюминатите ще му боднат ваксината. Ама яко ще му я боднат на Ганчето.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е лъжа.Има грип.Лекувайте грипа, ако се разболеете почивайте, пийте течности и витамини , не пийте алкохол.Ако не сте почнали навреме и имате пневмония не трябва на крак, а като всяка пневмония трябва да се лежи и почива.
36
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента ваксинират възрастни хора по на 85-90 години и ще има доста такива случаи, но това едва ли е заради ваксината.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо грипът изчезна?Мрането има ли нещо общо?
34
2
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
До ГанюСлагат ти еърбег, но ти шият и главата при необходимост. Докато лечение за ковид не се търси, а само ваксини. Като пишеш глупости поне се замисли. Не може да нямаш алтернатива, както е сега.
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Nona"Има ли изненадани?"Никой не е изненадан, че ваксината не е за гарантиране на безсмъртие.Ти това имаше предвид, нали?