Шефът на СЗО: Светът е на ръба на морална криза

Перспективата за справедлив достъп до COVID ваксини е застрашена
18 яну 2021 21:00, Ния Христова
82
Шефът на СЗО: Светът е на ръба на морална криза
Снимка: БГНЕС
Перспективата за справедлив достъп до ваксините срещу COVID-19 е застрашена, тъй като те се използват предимно в богатите държави.
 
Това каза в понеделник на 148-ата сесия на Изпълнителния съвет на Световната здравна организация нейният генерален директор Тедрос Адханом Гебрейесус, цитиран от ТАСС. 
 
"Светът е на ръба на катастрофална морална криза. Обещанието за равен достъп е изложено на сериозен риск", каза той.
Още по темата
 
"Повече от 39 милиона дози от ваксината COVAX са доставени в 49 страни с високи доходи. И само 25 дози са дарени на една от страните с най-ниски доходи", каза още ръководителят на СЗО. 
 
Тедрос Адханом Гебрейесус отправи призив към световната общност да се бори солидарно с пандемията от коронавирус и да отпусне ваксинации на здравните работници и възрастните хора във всички страни по света през следващите 100 дни.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 3 години
Всеки българин трябва да е подготвен за кризисни ситуации.Запас от храна,вода,гориво,миним.за три дни.Раница за оцеляване ако трябва да се евакуира.Оръжие за самозащита.Това не е параноя,а предвидливост.Помогнете си сами за да ви помогне и бог.
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богатите страни именно нищо не произвеждат.
45
1
 
22
 
! Отговори
SS преди 3 години
Светът не е пред морална криза. Моралът одавна липсва. Светът е пред дълбока финансова криза и пред война.Има трилиони задължения ( във всякаква валута) които няма как да бъдат платени освен чрез война.Защото утре победителят(който и да е той) няма да бъде съден.Така е усроен светът,победителите не ги съдят,те определят правилата,и пишат историята.Това ни чака.
44
3
 
6
 
! Отговори
P. преди 3 години
До Анонимен #21Ами богатите страни ми!Те произвеждат!Другите чакат наготово!===Господи, колко невежество има по света!И друго:Днес.бг ми вдъхна Надежда. Страхотни коментари! Затова аз не губя Надежда и вярвам в способността на българите да правят анализ на ситуацията.
43
7
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Морала е характерен за стари цивилизации. Единствената такава е Поднебесната. Как може от довчерашните конекрадци и *** окупирали малкото страни от Европа с някаква цивилизация в картел да се очаква морал ? Но, Поднебесната и Русия ще ги научат на морал. Ако трябва с меч.
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя ли ще ми говори за морал, китайско куче прикриваше епидемия от холера във неговата си държавка.... егати лицемерието
41
5
 
2
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Ето, затова трябва да има анти ваксъри. За да намалява броя на желаещите да се ваксинират. Пък след година - две, по-умерените антиваксъри може и да променят мението си. Дотогава процеса ще е напреднал . . .
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До-ГосТаСтига си плямпал ами заминавай за Турция,да те Ваксинират амуджите,ще ти държи влага дорде си жив!
39
7
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Китайската ваксина е лоша и не е одобрена. Иначе, Турция за която не е лоша, получиха 3млн бройки на първи транш. А България, колко?
38
8
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Освен това, къде се е чуло и видяло търговец с морал ? Този за какво говори изобщо ? Простолюдието се вкарва в правия път само с меч или национализация. Търговците и селяните не са като нормалните хора и с тях винаги трябва да се внимава.
37
3
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Да попитам този титан на мисълта как върви разграбването на южен Судан,и има ли в това справедливост?!
36
3
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"Нашият век затъва бавно в едно тресавище от спермa и фекалии. Ако искат да разнищят актуалните събития, историците на бъдещето ще трябва да си сложат ръкавици."
35
1
 
21
 
! Отговори
T преди 3 години
Точно СЗО да ми говорят за морал. Не е на ръба иначе, минал е ръба отдавна. Проблемът е липсата на морал на отговорни позиции и високи нива. Един бг политик беше казал, че политическия морал е различен от общочовешкия морал (Т.Б.) Това само по себе си говори за липса на морал.
34
1
 
11
 
! Отговори
браво преди 3 години
идеята е е възрастните да ги избиятпосле лекаритеи като няма кой да лекува ще измрат и болнитеумнобраво на организаторите на ковид войната
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ние Българите от кои сме? От "богатите" или от бедните? Ваксинирани досега 0.25% от населението!
32
5
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Иииха ама мноо ги разбираш тия сикли ве вили. Чак и грешката си сметнал. Я овясни ? А като суперразвирач случайно да си чувал за вътрешен стандарт?
31
3
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
за 23-*** човека умрели от ковид ваксината на Пфайзер в Норвегия новини йок....
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въоръжавайте се ! Нищо хубаво не ни чака.---------и наличностите обърнете в злато .
29
1
 
7
 
! Отговори
кръстоносец преди 3 години
Ааа, въобще не се чуствам дискриминиран, даже пир ще вдигна, ако нестигне до мене.
28
2
 
17
 
! Отговори
до SS преди 3 години
Въоръжавайте се ! Нищо хубаво не ни чака.-----------------------------------------------------------------В селата вече сме на нож! На 7 села един полициай и колата му не работи... Онзи ден дойдеха от мал цинствата трима, добре че съседа звънна на време иначе отиваше на курбан, събрахме се набързо и ги сгънахме, полицаите от областната млади момчета бързо реагираха на 20-та минута дойдоха, та ги спасиха, но тепърва ще става страхно по селата, не знам как е в градовете, но след 6 часа