Гигантски карантинен център строят в Китай

Стотици заразени бяха регистрирани през последните седмици
19 яну 2021 17:08, Елка Василева
19
Гигантски карантинен център строят в Китай
Кадър: YouTube

Стотици работници, сменящи се през 24 часа, изграждат в Китай гигантски център за карантиниране, който трябва да стане готов до дни, в рамките на борбата с огнище на COVID-19, на 300 км южно от Пекин, предаде Франс прес.

Азиатската страна до голяма степен надви епидемията от миналата пролет благодарение на карантинни мерки, пресяване на пътниците, пристигащи от чужбина, проследяване на пътуващите по вътрешни маршрути и задължителни тестове.

От средата на май в Китай е регистриран само един смъртен случай - миналата седмица.

Но регистрираните през последните седмици стотици заразени, въпреки че далеч не са достигнати нивата от Европа и САЩ, предизвикаха мощен отговор от властите - изолация и задължителни изследвания.

Още по темата

Новото огнище в Шъцзячуан с 11-милионно население, център на северната провинция Хъбей, обкръжаваща Пекин, накара властите да построят там просторен карантинен център, за да изолират застрашените лица.

Днес стотици работници с кранове сглобяват сградата от готови стаи, бели на цвят, на голям терен край града.

Сцените напомнят как миналата година бяха изградени за по няколко дни временни болници в Ухан, града, където новият коронавирус бе открит за пръв път.

Карантинният център в Шъцзячуан ще има бани, топла вода, wifi и климатици. Според националната телевизия там ще може да бъдат настанявани по над 4000 души наведнъж.

Междувременно в Северен Китай започнаха да се появяват малки огнища на вируса. Милиони местни жители са поставени под една или друга форма на карантина и минават тестове. Китайските власти са особено бдителни през седмиците преди отпуските за лунната Нова година (11-17 февруари), когато множество хора се завръщат по родните си места, за да прекарат с близките си най-големия празник в страната, посочва АФП, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ами и техните строителни фирми се нуждаят от поръчки. Ние да гледаме себе си.
17
0
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
госТ, унижаващите коментари спрямо българите, говори красноречиво, че си проруски п.а.рцал. Вониш!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
До госТ преди 3 години
"...простолюдие и господари...." ...ти от кои си? Няма нужда да ми отговаряш.
15
0
 
3
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
И ЗА КАКВО ИМ СА????? НАЛИ ПОЧТИ НЯМАТ КОВИД, А И СКОРО ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИ С КИТАЙСКАТА СУПЕР ВАКСИНА????
14
4
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Най важното е да бъдеш лоялен към господаря си. В случая Китай и Русия са съюзници. Само простолюдието забива нож в гърба на господаря си при най малката слабост или удобен момент, вместо да му помогне ;)
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТСмешно е един червен мозък, който търси да се прехвърли от стария си господар (Русия) към новия (Китай) да обяснява за господари.
12
2
 
5
 
! Отговори
до 10 от славянин преди 3 години
Тук и да искаш няма да има карантинни центрове по простата причина, че няма да има кой да ги охранява! А ти заминавай директно към Китай или Северна Корея - особено в последната няма никакви вируси и животът е ''прекрасен''!
11
7
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
*** с изцапаните потури *** срещу Поднебесната хахахаха. Проявява лоялност към новите господари, но като спре хранилката, първи ще скочи са вади нож на умряло куче. А кучето ще умре съвсем скоро. Хахаха
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека ХУБАВО ГЛЕДАТ нашенските постоянни МРЪНКАЧИ срещу мерките У НАС какво се случва в т.нар. "поднебесна империя"!Искат ли в КАРАНТИННИ ЦЕНТРОВЕ И ТУКА, У НАС?ИСКАТ ЛИ ГО?Нека ЛАЯТ срещу СВОБОДАТА, ОЩЕ!Може и ТУК ДА ПОЛУЧАТ СЪЩОТО!******Н***РИ!
9
1
 
8
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Това да вярваш и да пишеш за комунистическа страна информацията която тяхното правителство ти дава е малоумно, разбирам да нямаме опит с такъв тип управления, ама ние знаем и пак пишем глупости. Китайските новини са като вица за Рейган и Горбачов, където се състезавали на маратон. Рейган победил и СССР медиите писали, другарят Горбачов завърши на почетното второ място, а президентът на САЩ Рейган на предпоследно.
8
1
 
3
 
! Отговори
Първолаче преди 3 години
Имаме стотици заразени и един смъртен случай. Да се намери процента на смъртността.
7
2
 
15
 
! Отговори
Радо преди 3 години
100% надвиха, кви глупости пишете за Китай, този светъл комунистически рай. Стига глупости, 1,4 млрд. души живеещи на 80% в отчайваща бедност и мизерия, видиш ли имали 80 хил. само случая, 100% е така. В Германия имат доказани 2 млн. в Америка имат 20 млн. по изчисления на научните институки реалните цифри са 5-10 пъти по-високи от това, нито една от тези страни не е построила нова болница, в Германия има 1/3 свободни ковид легла, другите части от болниците пустеят, Китай построи 20 000 места.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 11милионото население на този град,големината на карантинния център е все да докарат един фургон за 15хилядния Лом.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
там вирОс няма те го победиха , какви карантини, какви полеви болници.. само обървакте хората, Китай и комунизма напред
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го кръстят "Матроска тъмнина"
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит ви апокалипсис!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Концлагер!
1
2
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
концлагери под претекст за карантинирани!Вече и в Германия!Историята се повтаря!