Българка в Лондон: Ограниченията на Острова могат да останат до май

Властите се опасяват, че новият щам на вируса няма да се повлияе от ваксината
22 яну 2021 12:05, Ния Христова
40
Българка в Лондон: Ограниченията на Острова могат да останат до май
Снимка: БГНЕС
Властите на Острова полагат непрестанни усилия да убедят британските граждани да си останат вкъщи и да не излизат. Експертите смятат, че може би ще се наложи ограниченията заради COVID-19 да останат в сила до началото на май.
 
"Животът във Великобритания е доста тежък в момента. На практика моето семейство излиза един път дневно да пазарува и е разрешено едно излизане за спорт. За жалост през последните дни страната е засегната от наводнения, причинени от бурята „Кристоф”. Това заяви в ефира на Нова ТВ Павлина Трифонова, която живее в Лондон.
 
"Хората се страхуват. Домовете им са наводнени. Имаше опасения, че завод в Северен Уелс, който произвежда ваксината на AstraZeneca и на Оксфордския университет може да бъде залят. Той е ключова база, тъй като в него се произвеждат около 30 милиона дози. Властите обаче реагираха бързо и издигнаха диги, за да го защитят", посочи тя.
 
Здравните власти са притеснени, че новите мутации на вируса, които са регистрирани във Великобритания и на които се дължи големият брой новозаразени, нямат да могат да се повлияят от ваксината срещу COVID-19. 
 
"Фактически може да се сбъдне най-лошият сценарий – да се слагат ваксини срещу щамове на коронавируса, които вече не са съществуват", посочи още Павлина Трифонова.
 
Тя допълни, че големият брой на новозаразени се дължи на факта, че хората са изморени и са по-склонни да рискуват. Много бизнеси принуждават служителите си да ходят на работа въпреки забраните, за да гарантират оцеляването си. Проблеми създават и незаконните партита, които се организират в домашна обстановка заради затворените заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
15
 
36
 
! Отговори
Глостър преди 3 години
Защо пишете новини основани на възгледите на "една българка в Лондон" чиито живот преминава най-вероятно във Фейсбук?Ами аз пък да си кажа моето. По статистика 1 на всеки 19 човека във Великобритания е прекарал вируса. Ами добре, ама аз пък не съм прекъсвал работа и ежедневно работя с нас 150+ човека, които пристигат от цялата страна. Не познавам един болен или заразен. Маска не съм слагал! Редовно минавам покрай празните им болници. Личните лекари пият чай с бисквитки на рецепцията и се смеят!
17
6
 
24
 
! Отговори
кул преди 3 години
Какво ще направи Великобритания зависи от коментара на нашата чистачка.
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера байдън дойде на власт, днес Ковито се завръща с пълна сила по-лошо от всякога. Утре започват кемтрейлсите, а другиден войните. След седмица и нашият ушевичък ще започне рутинните си нахлувания и терор. Въоръжавайте се!
15
8
 
25
 
! Отговори
:) преди 3 години
И на нас кво ни дреме за острова и житието на некаква тьотка там?
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щамове, мамове, ваксини да те разболеят зорлем уж за стаден имунитет. Ми ако 200 хиляди вакинирани се тръшнат наведнъж Вко? Защо да не се откажем от насилственото заразяване, след катонови щамове никнат като гъби? Хранителният режим е спасителят. На гол и гладен корем - чифте ваксини не се връзва с никаква хуманност.
13
3
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Когато Чарлз стане...крал,всичко ша са упрай,ама дали ша стане тази...петилетка,не знам.
12
10
 
19
 
! Отговори
ХЕЙТЪРИ преди 3 години
да ми каже някой от големите разбирачи, КАКВА ИМ Е ДАЛАВЕРАТА на запаноевропейците от това да си увеличават статистиката, да има задъхващи се болници и да губят толково много пари от данъци и такси
11
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките. На острова и без това не са наред в главите от скучния живот и мрачното време. Не ми се мисли като се обострят психичните им проблеми
10
8
 
18
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Новият щам се нарича вирус на *** ***, коитоТова е положението селяни прости. доброволно се отказват от своите права , свободи и социални достъпни дейности!!!Това е положението селяни прости, средният човек и капитал ще бъде смазан, и това става по метода на доминото, когато удариш малкия и дребен човек индеректно се срутва и средния бизнес, който е тясно свързан със субектите под тях!!!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Агент Джил Уорнак!ЦРУ!!!
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко нещастника се упражнявали в нищоговорене и писане на глупости.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е защо се позовавате на данните почерпени от българка на острова - това кралство нали си има говорител и Министерство на здравеопазването и много сайтове за информация?!
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бог да ПазиДреме им на чорапите ми за Дъртия Бабичок!
6
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смисълът на мерките е единствено в това, че удължават агонията!
5
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е от няколко месеца. Какъв е смисълът от това при положение че няма резултат. Защо никой вече не говори за Швеция? Да не би да е защото ще стане ясно очевадното. Няма никакъв смисъл от мерките.
4
4
 
8
 
! Отговори
Бог да Пази преди 3 години
Кралицата!
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, изморени били хората?Може пък да се сети някой, че не можем да продължаваме така?И накрая ще трябва да отворим всичко и каквото стане, това.
2
3
 
4
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Защо?!
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо цяло десетилетие да пускат кепенците. Аман от английски заразоразпространители.