Сейшелите отварят границите си, но за ваксинирани туристи

„Няма друг избор, ние сме зависими от туризма“
26 яну 2021 13:32, Елка Василева
30
Сейшелите отварят границите си, но за ваксинирани туристи
Кадър: БНТ

Република Сейшели е първата държава в света, която официално обяви, че отваря границите си за ваксинирани туристи. Властите на островната страна поканиха чуждите туристи, които са си поставили ваксина, да посетят курортите от средата на март.

На красивите пейзажи на Сейшелските острови ваксинираните туристи могат да се наслаждават безпроблемно, поне що се отнася до ограниченията за COVID-19. За чужденците с поставена ваксина срещу коронавируса отпада изискването да представят отрицателен PCR тест при влизането в страната. Няма да бъдат поставяни и под 10-дневна карантина, като всички останали пристигащи на Сейшелите, предаде БНТ.

Още по темата

"Правителството няма друг избор освен да отвори границите. Ние сме зависими от туризма. Това е основната ни индустрия. Ние трябва да отворим границите, но трябва да го направим така, че да можем да контролираме разпространението на вируса", коментира управител на хотел.

От началото на пандемията Република Сейшели беше с малък брой заразени. До Коледа, когато беше регистриран рязък скок на новите случаи. Наложи се да бъдат взети нови мерки и да бъде ускорена имунизацията.

Плановете на правителството са до средата на март да бъдат ваксинирани 75% от възрастното население. На Сейшелите използват китайската ваксина и разчитат предимно на "ваксинната дипломация". Островната държава вече е получила ваксини от Арабските емирства и Индия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Гроздето е кисело май. Нищо, има календари с хубави пейзажи от Сейшелите и там ще ги гледате. Както казах - на Слънчака ваксиниране не искат, а хора трябват и за там.
26
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До Анонимен 25То ако беше така и за жълта треска нямаше да искат документ
25
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До РадоНищо не ти отбира главата ,ти как мислиш се пътува в голяма част от страните в Африка и южна Азия до сега
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като искат ваксини, защо искат и отрицателен ПСР? А?Да си ваксинират населението и ще приключат с претенциите към останалите. Понеже населението няма да им е достатъчно за печалбите, на които са свикнали.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво ше правят след лятото, като видят, че никой не е отшъл ?Познахте, ще отворят границите за всички. Така ще стане с всеки, който прилага подобни мерки.
22
1
 
0
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До РадоТи, Радо, знаеш ли какво е фашизъм, или просто си чул тая дума от аверите??Да нямаш предвид фетишизъм?
21
3
 
3
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Точно пък вие ще кажете на Сейшелите, кога и за кого да отварят :D То си е тяхна работа, както и на всяка друга суверенна страна. Това, че в БГ-то е пълно с анти-ваксъри, няма да попречи на повечето страни да въведат ограничения. Значи само българския тарикат ще си седи вкъщи и ще реве и мръхти, ама какво от това :D На него никой няма да му казва, какво да прави!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те добре отворили ама желаещи няма или поне не много, както и за ваксини те. А и тия са се взели много на сериозно, хем да се ваксинираш хем пак да си правиш тест за да отидеш някъде. Айде не а нужда. Явно ще си карат на банани тия.
19
0
 
1
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Най-добре е да анексираме Сейшелите.
18
3
 
7
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Фашизъм в действие, демек ако не си ваксиниран, няма значение дали си болен или не, дали носиш някакъв вирус или не. Нали замисъла е да не разпространяваме "страшната" зараза, която с цялото напъване на света успя да умори 2 млн. души на над 80 години и 100 000 души под 80 за цяла 1 година. Значи сега някой видимо здрав, дори и с негативен тест, не може да ида някъде, заради какво точно? Изобщо не сме овце хората, ама изобщо не измислят нова гавра всеки ден, интересно до къде ще се стигне.
17
1
 
4
 
! Отговори
Без преди 3 години
само дето сте изпуснали да кажете, че в посолството сайта пише следното:Това ще бъде в сила до средата на март, след като Сейшелите ваксинират по-голямата част от възрастното си население.
16
1
 
3
 
! Отговори
не е фалшива новина преди 3 години
ето копие от посолството:-----------От 14 януари 2021 г. Сейшелските острови отварят границите си за посетители от всяка точка на света при условие, че са взели и двете дози от ваксината срещу COVID-19 и предоставят отрицателен PCR тест, направен в рамките на предходните 72 часа, заяви министърът на външните работи и туризма Силвестр Радегонде. В допълнение, туристите трябва да предоставят доказателство за ваксинацията чрез удостоверение за автентичност, издадено минимум две седмици след прила
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
супер,утре тръгвам!
14
5
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Ами точно медиците са сред най-платежоспобните клиенти на Запад, че и на Изток та Сейшели няма да останат без туристи. Това, че за България изглежда странно е друг въпрос. Тоест хората с възможности ще имат право да посетят Сейшели още сега.
13
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
"С незабавен ефект всички посетители от всяка част на света, които са били ваксинирани и са в състояние да покажат, че са взели пълната доза от ваксината (двете дози) и че две седмици са изминали след втората доза ще бъде позволено да влязат в Сейшелите. Те обаче трябва да предоставят автентичен сертификат за ваксинация и също така трябва да имат отрицателен PCR тест, който е взет по-малко от 72 часа преди пътуването."
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А новината си е чист фейк.Мислете, когато четете тук.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, ще минем без Сейшелите. Когато някой започне така неистово да ме "мотивира" да му ходя по гайдата ми става ясно, че щенията му са в негова полза. Така и с насилственото ваксиниране - то е точно такова, щом се стига до подобни забрани.Нито ще ходя там, нито ще се ваксинирам.вируса го изкарахме всички у нас и нито една ваксина няма да ми създаде по-добър имунитет. Нямам ни една причина да го играя овца или бяла опитна мишка.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MdaМилиони ваксинирани,но бабички,и половината ги удари бъг.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си отивам лятото на Приморско и ми е през оная работа за всички останали морета!
8
2
 
16
 
! Отговори
българка преди 3 години
В страните от ЕС, включително България, на практика не можеш да се ваксинираш ако искаш. Защото ваксини НЯМА ! Ваксините се получават от правителствата и те ги разпределят по категории рискови групи. Аз не попадам в рисковите групи. И за мен ваксина няма, няма откъде да си купя и не мога сега да отида на Сейшелите. Аз не искам нито да се ваксинирам, нито да ходя на Сейшелите, НО и да искам - не мога. Това е положението при брюкселските либерални зелки !