Молове, фитнеси, спортни зали в трескава подготовка преди да отворят

Хигиената на първо място, честа дезинфекция и без струпване на хора
Обновена: 31 яну 2021 10:03 | 31 яну 2021 09:54, Камелия Цветанова
77
Молове, фитнеси, спортни зали в трескава подготовка преди да отворят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В моловете тече подготовка преди официалното отваряне в понеделник. В очакване на първите клиенти, търговците вече подреждат витрините. Работното време на големите търговски центрове ще бъде намалено. Те ще работят от 10.00 ч. сутринта до 21.00 ч.

“На всеки час се извършва дезинфекция. Инсталирали сме система за пречистване на въздуха в асансьорите. Имаме охрана, която да следи за струпване на хора", заяви Силвия Чапарова, маркетинг мениджър в столичен мол пред Нова тв.

Още по темата

Фитнес центровете и залите за спорт също се готвят отново да отворят на 1 февруари, след като повече от два месеца бяха затворени за клиенти като част от мерките срещу разпространението на COVID-19. От Националния оперативен щаб решиха да разхлабят частично мерките, но при стриктно спазване на всички противоепидемични правила.

„Противоепидемичните мерки още от началото на 2020 г., когато започна епидемията от коронавирус, са едни и същи – дезинфектиране на помещения, дезинфекция на ръцете при посещение във фитнеса, измерване на температурата, маски до влизане в залата“, разказа в интервю за БГНЕС Румен Димитров, собственик на голям спортен център в столичния квартал “Борово”.

Още от началото на епидемията той прави всички необходимо клиентите му да се чувстват напълно сигурни, че здравето им е защитено. Хигиената е на първо място, казва той, а ето защо е удвоил и персонала по почистване и дезинфекция.

„Готови сме за поредната глътка въздух, защото наистина сме бранш, който е силна засегнат от COVID-кризата. Всяко отваряне за нас е наистина въздух, който ще ни позволи по-нататъшно оцеляване“, смята той.

Според него клиентите на фитнесите не са от най-страхливите, ето защо Румен Димитров очаква да има доста желаещи да тренират още в първите дни след възобновяване на работата. „Имат здрав имунитет, съобразно тренировките и грижите, които полагат за себе си. Не виждам притеснение в тях. Те могат да бъдат напълно спокойни, доверяват ни се, че нещата се случват както трябва“, посочи още той.

Освен зала за тренировки, неговият комплекс има и закрит плувен басейн, на който се провеждат тренировки за деца или свободно плуване за възрастни. „Там ситуацията е по-различна, тъй като хлорът във водата е дезинфектант, включително и за въздуха. Ние е имало никъде проблем по света, по официални данни. Тук също е нямало проблем. Като добавим и нашите мерки за почистване, дезинфекция и хигиена, всичко е наред. Досега не сме имали случай на заразен“, категоричен е Румен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
15
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Поне още 2 седмици трябва да са затворени.Нали на българина все не му стигат парите заплатите ниски Откъде тогава има пари за фитнес ски и молове. След две седмици пак ще сме в челото по заболели.
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 36Ами то и хубав бг футбул вече няма ама ако обичаш играта все ще ти се случи да изгледаш някой бг мач.
38
5
 
5
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Невежествата си мислят, че Баце ще се осмели да затвори моловете след две седмици! Няма дори минимална вероятност това да се случи. Ако има ръст на положителните ще се "затягат" мерките, като например пропускателен режим (който сега няма да го има), един влиза един излиза, зачестили проверки и дотам! Тия неща за евентуално затваряне на Коце Бок*лука са за да успокоят ония 20% от населението, които много държат заведения и молове никога да не отворят, че нещо се прави...
37
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джъмбо като работи и там всички се тъпчат не е проблем. Ако се отвори мол обаче следват драми. Ама защо? Ама заради кифлите ли? Ама той е опасен? Е в мола има стотици магазини. И във всеки има организиран контрол колко хора да влезнат. В Джъмбо няма. Там във всеки момент могат 40 човека да се струпат при чашите примерно. Никой няма да ги разреди. Защо не викате да се затвори Джъмбо заедно с моловете. Нека всичко да е еднакво за всички. Щом едните няма да работят тогава и другите няма.
36
3
 
18
 
! Отговори
МХМ преди 3 години
Аз не знам защо магазини като МЕТРО работят?? Не, всъщност знам, просто се възмущавам! Значи магазините в МОЛ-овете ги затвориха, защото било опасно, а в МЕТРО вчера километричните опашки от хора, чакащи отвън, не са опасни. Представяте ли си какво е вътре! Съжалявам, че не направих снимка, опашката беше от входа, до изхода, говоря за МЕТРО Пловдив. Не че съм особен фен на моловете, просто не понасям двойните стандарти и привилегиите, давани на чуждите вериги,срещу определени суми естествено!
35
5
 
5
 
! Отговори
До "До Капитула преди 3 години
Ще ги оставя сами да преценят, но със сигурност няма да ги спра! А и моите родители са интелигентни хора, а не овце - виждат каква е реалната опасност от този грип и каква е "медийната" опасност! Все пак има десетки, може би стотици по опасни заболявания от това, ако ложе изобщо да се нарече заболяване.
34
7
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Както ги отворят, според мен след не по-късно от 2 седмици ще ги затворят пак.
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До собствениците - Не се престаравайте, до 2 седмици ще ви затворят отново с оправданието че има трета вълна.
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КапитулацияАма ще пратиш ли старите ти родители ако имаш такива де в тълпите или ще им кажеш-вие стойте вкъщи на сигурно да не се разболеете пък нека да видим с другите какво ще стане.
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми нещо няма смисъл да се отваря май - до вкъщи трите фитнеса които посещавах няма и да отворят. Трябва да ходя на някой от големите, където сега ще се изсипе още повече народ и шанса да се объркат нещата нараства.В общи линии на Ботокса мерките са в стил колкото повече мърдаш, толкова повече влиза, ама то от трансджендър не знам какво да очакваме друго...
30
5
 
13
 
! Отговори
Капитулация преди 3 години
Държавата капитулира в ненужната битка с невидимия вирус, за който ако нямаше медии, никога нямаше и да разберем предвид намалялата смъртност! Това важи за целия свят и особено за най-зле справящата се част от света - Европа! Съсипват се цели браншове, икономики рухват, парите се прибират при уродливи фармацевти, корумпирани и некадърни лекари, алчни политици!Единствения изход е отваряме на абсолютно всип и, категорична забрана за маски на обществени места и насърчаване на струпвания!
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Аз пък ходя в моловете на кино,по път ми е да си плащам сметките за телефона и други през Изи пей,понякога си взимам и храна за вкъщи. Рядко пазарувам от там дрехи,но се случвало. Това, че се възползвам от късното му работно време и си върша някои задачи минавайки след работа прави ли ме кифла?
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората в моловете не са излишни, излишни са моловете Скъпоструващи сгради, които не могат да избият парите си.Моловете са продукт на излишък на парични потоци. И да, аз без мол мога, проблем е ако няма кой да ме лекува, да произвежда храна, да прави дрехи Тогава се връщаме в древността неминуемо
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами не го ли чухте какво каза сутринта мутафчийски-от европа иде по-голяма вълна на коронавируса и май както е тръгнало моловете и фитнесите едва отворили ще трябва да затварят.
26
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСИЧКО Е С ЦЕЛ НЕПРЕСТАНЕН ТЕРОР НА НАСЕЛЕНИЕТО!!!НЕ СЛУЧАЙНО ВЪРНАХА УЧЕНИЦИТЕ В УЧИЛИЩАТА И ОТВАРЯТ ФИТНЕСИТЕ !!!
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кризата с моловете започна далеч преди пандемията...факт е,че такива огромни и скъпоструващи сгради отиват в миналото...
24
3
 
12
 
! Отговори
Не! преди 3 години
На тези от вас, според които има излишни сектори и хора ще кажа, ако не се спре това, лавинообразно рано или късно ще повлече всички ни. Не се съмнявайте.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До x"На медиите да се забрани"Цензура, а?
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се грижа за здравето си е мой проблем. Не съм молил нито тиквата ,нито ботокса да ме пазят.
21
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете са абсолютно ненужни магазини, в които силиконови кифли да харчат парите на някой мъж.Сега по минусите ще се разбере колко кифли са ЗА моловете