Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?

Здравният министър настоял отварянето да се отложи за средата на февруари
394
Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?
Снимка: БГНЕС

Ще направим следващата стъпка да се пуснат ресторанти, кафета сладкарници при всички мерки и се надяваме на 1 март да могат да отворят и нощните заведения, те са още по-пострадали, за 2020 са работили 4 месеца и половина. Това каза пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

Вчера стана ясно, че здравният министър е настоял отварянето на ресторанти и нощни клубове да се отложи за средата на февруари при 50% от капацитета и работа най-късно до 22,30 часа. Алибегов заяви, че в знак на протест всички заведения ще отворят още на 1 февруари.

Още по темата
"Установени са 40 нарушения от началото на локдауна, заведенията са 28 хиляди. Проблемът е, че 3 месеца хората седят без приходи. До вчера бяха изплатени много малко от въпросните 24 лева поради административни проблеми. Как се живее по празници, хората останаха без приходи", каза още Алибегов.

"Идеята с часа 22:30 беше предложен на миналия локдаун. Ако оставим барчетата без работно време, хората ще искат да останат по до късно, ще има диджей. В България се ходи малко по-късно на ресторант. И РЗИ, и полиция вече не са толкова натоварени, ще могат да обърнат внимание на бранша. Когато има нарушения, да има актове", добави той.

"Най-важно е да върнем служителите на работа, това се отразява зле на психиката. Въпреки че февруари е най-слаб в бранша, искахме да отворим на 1 февруари. Никой не си представя, че отваряме и всичко е по старому. От миналата година има много дългове, наеми са разсрочени. Много е важно да се отвори и повече да не се стига до затваряне. Когато ноември ние работихме, нощните заведения бяха затворени, ние бяхме на 30% капацитет и въпреки това общественото мнение наложи затварянето на нашия бранш", каза още той.

"Ние няма накъде да отстъпваме повече, направили сме всичко, което се искаше от нас. Ресторантите са оборудвани с пречистватели, дезинфектанти. Защо отново само заведения, фитнеси и молове трябва да стоят затворени? Ние се грижим за бизнеса си и за служителите, нямаме друга опция. Ние не желаем нищо преди 31 януари. От първи трябва да се раздвижи нещо", каза Ричард Алибегов.

"Не мисля, че трябва да се дели кое е приоритетно и кое не", завърши той.


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
1
 
1
 
! Отговори
НималСС преди 1 месец
Абе какви са тези хорица , кръчмари и кажеджии че ще нарушават световните закони в борбата с унищожителният вирус , айде всички кръчми и кафета да се съборят или превърнат в депа за съхранение на ваксини и маски !!!!
367
0
 
1
 
! Отговори
Пунта Кана преди 1 месец
До Анонимен 367

Не искаш -правилно.Не можеш да го асимилираш.
366
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пишещите, са толкова кодирани невежи и неразумни. Много закъсняхте.Не само ресторантьорите, а всички правилно мислещи,трябваше да излязат на бунт срещу ограниченията и умишлено създадените мерки за световната ковид измама. Кога ще се осъзнаят хората, се питам ,и отговор не искам..
365
1
 
7
 
! Отговори
ПИЧ преди 1 месец
Никакво отваряне на тези развъдници на короната.Човешкия живот няма цена.Една шайка ресторантьорчета,алчни искат да си пълнят джобовете за сметка на човешкия живот.
364
0
 
4
 
! Отговори
Пунта Кана преди 1 месец
ВО веки веков затворени Казах.А сега си яцте супата на прах идругите поммий ВИЕ.
363
2
 
11
 
! Отговори
Караибрахим преди 1 месец
Алибег Алибег хич нидей рива. 90% от служителите в заведения работеха на черно още преди короната, а вие бяхте най-големите дедесари и контрабандисти на фалшив алкохол. Не съм сядал на ресторант от повече от година и ако щете и 24 часа да работите пак не бих стъпил.
362
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами все още НЯМА да отворите!!!Кои сте вие, че да поставяте условия???
361
2
 
13
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Най после българина преосмисли ценностите на живота.Защо си мислят,че като отворят и на момента народа ще хукне към залежалите им манджи и съмнителна хигиена.Рационален живот от сега нататък.Никой няма да хвърля пари на вятъра.Знам,че беше рай за тях досега. По един чувал мангизи всяка вечер и естествено отчитат ,че работят на загуба.Данъци ,колкото да не е без хитч.Едва ли ще им изгодно,ако отворят и никой не влиза в ресторантите.Друга им е болката,,бардаци,дрога,каки,балъци...
360
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези с белите престилки е крайно време да въдворят този варварин в Карлуково. Започна много да си вярва.
359
4
 
13
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 1 месец
И какво ще стане когато се препълнят болниците и медиците започнат да изнемогват , а гробарите да не смогват ?! Заради алчните ресторантьори , които масово крият данъци и осигуровки не трябва никакво отпускане , пък ако отворят по-рано нека инспекората да си свърши работата и да ги затрупа с глоби !!! Това алчно бизнес съсловие краде от държавата непрекъснато и не заслужава никакъв компромис...
358
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тия глупости.Тоя бранш няма и 5% от БВП, а 2020 - работиха точно по нова година и празниците (01.2020), после лятото пак няколко месеца и то с 9% ддс при същите или по-високи цени.
За безработните от бранша, не трябва да са много. Нали той вземат милиони по 60/40, за да не ги уволнява и да им плаща заплати. Ама понеже са ги водили на мини. или на прага,сега трябва да стегнат коланите. Ако парите не стигат до работниците, да си ги искат от шефовете.
Жалко за малките фирми и самоосиг. се.
357
4
 
22
 
! Отговори
вазил преди 1 месец
Я повечето от вас 'ресторантьорчета' да се върнете и да напълните малко нивите. Михлюзи, отворете ,ама намалете и цените на услугите и особено ''хотелиерчетата''.
Преди това пъчехте гърди, нали сте кадърни, диверсифицирайте се.
356
2
 
4
 
! Отговори
Зара-Тустра преди 1 месец
До Анонимен 352

Да, сред "бедни и изпаднали" като тебе не е добре да се живее. Даже не е здравословно да се диша един въздух с такива провали. Че и за тегелене на ножове пише, примитивът. Какво значение имат такива ут.йки за можещите и развиващите се. Дали пролите днес са яли или не, това създаващите благата хора не ги вълнува. Те инстинктивно се отвращават от примитивните като това.
355
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе този о.............н. ще има ли дързостта така да говори в Русия или Китай.
354
10
 
13
 
! Отговори
Безсребърник преди 1 месец
Министър с 8 апартамента няма как да разбере проблемите, на хора останали с месеци без работа.
353
17
 
14
 
! Отговори
Ресторантьор преди 1 месец
Чрез погребването на цял един бранш, правителството иска да прикрие факта, че е проспало поръчка на ваксини и няма стратегия за кризата. Няма да има отваряне нито на 18 Февруари, нито на първи Март, нито на първи Април. Отваряне ще има след изборите от новото правителство. А дотогава още много хора ще измират. Въпреки затворените ресторанти. Следете редовно ваксинацията в Европа и на изборите ако пак сме на последно място ги на кажете! А после - съд!
352
5
 
29
 
! Отговори
Gost преди 1 месец
Ами да отварят. Дали ще се ходи на ресторант или не трябва да е личен избор. Автобусите и метрото са по заразни от заведенията, но винаги са пълни.
351
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затова отваряйте веднага всички бизнеси, че иначе скоро почват извращенията!
350
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
500 хиляди безработни, а някакви пъпчиви програмистчета се кефят, че тях не ги засягало!
Утре, когато някой отчаян човек, от глад тегли ножа на маминка, за да я обере, същият този пъпчивец ще мига учудено и ще подсмърча през сълзи.
Може би тогава ще се замисли, че колкото и лично да си добре в момента, не е чудесно да живееш сред бедни и изпаднали в крайна нужда хора.
349
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
много прост народ че и коментира с празната си кратуна.колко народ седи без работа месеци наред ама нали не съм аз дреме ми.онзи па с пържолите а наема защо не сметна,ток,заплати за хората а сметаш у кауфланд колко ги вземал и на колко ги продавал,остави собствениците ,ами работниците тогава?