Норвегия няма да ваксинира хора над 65 г. с "Астра Зенека"

Тя става поредната европейска страна, която я ограничава
4 фев 2021 13:13, Елка Василева
11
Норвегия няма да ваксинира хора над 65 г. с "Астра Зенека"
Снимка: архив, БГНЕС

Норвегия няма да предлага ваксината на компанията "Астра Зенека" срещу COVID-19 на хора на възраст над 65 години, заяви норвежкият Институт за обществено здраве.

Така Норвегия става поредната европейска страна, ограничаваща употребата на ваксината на "Астра Зенека", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

Досега около 135 000 души в Норвегия са получили своята първа доза, а около 35 000 са получили и втората си доза от ваксините на "Модерна" и "Пфайзер"/"Бионтех" срещу COVID-19, заяви институтът.

В изпитанията, проведени от "Астра Зенека", са участвали малко хора на възраст над 65 години, което означава, че липсва документация за въздействието на ваксината върху по-възрастните групи от населението, се казва още в съобщението на института.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, министърката Цвачева!Ще ваксинирате ли масово българи над 65 г.???Нали слушате докторите???
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда,а пък ние взехме,че си поръчахме Шест милиона дози!
9
1
 
7
 
! Отговори
обществена тайна преди 3 години
Е то там достатъчно починаха от другите ваксини...Нормално...
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещу хибридния вирус няма антитела, когато вируса ни атакува ни вкарва синтетично ДНК във клетките. Малко трудно ще се образуват антитела срещу собственото ни ДНК, ако човек може да живее без ДНК туй вече е друг въпрос
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдам, а в България ще се слагат на всички. Щото ние сме над тия неща. И най-вече, щото е най-евтина.
6
0
 
12
 
! Отговори
ФАЗА 3 на СПУТНИКА преди 3 години
мина и показа 100% безопасност и 92 % ефикасност и сега ГЕРМАНИЯ и ФРАНЦИЯ преговарят за нея. А оня льохман от БАНКЯ ще чака разрешение от фюрерката и герантофила
5
0
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
К'во значи леки, среднолеки,среднотежки не знам си какви симптоми ??? Правиш PCR за вируса или Масспектрометрия за антитела и се приключва с въпросите. А доколкото може да се определят симптомите, това става със скенер и невронна мрежа. Всичко друго е "един лекар каза" !!!
4
0
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Вижте, простолюдието превърна науката в битак. Не може едните ваксини да са тествани в Бразилия, другите в Англия, третите в сащ и още повече при едните да отчитат едни симптоми, при другите- други и после да се правят генерални заключения. Цялата грешка идва от лекарите, които са и много продажни в голямата си част. Машината със защитени сурови файлове е безпристрастна. Защо не отчитаха ефективността с PCR ??? А едните отчитали само средните и тежки симптоми, другите всички симптоми ?
3
1
 
14
 
! Отговори
КОЙ БЕ ТИКВО ПРОСТА преди 3 години
поръча тая неефикасна ваксина. За СУТНИКА ще пълзиш на колене пред ПУТИН, ама след изцепките ти за НАХАЛНИ едва ли. ТУРЦИЯ ще я произвежда по лиценз и ще я купиш пак от приятелчето ЕРДОГАН както руската газ да му пълниш гушката. и своята разбира се
2
0
 
12
 
! Отговори
Истината преди 3 години
А нашите масово ще ви боцнат с нея,защото са поръчали най-много бройки,понеже е най-евтина.И после защо хората не искат да се ваксинират.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Препоръката е до 55 не до 65, не лъжете!