Португалия има нужда от помощ в борбата с вируса

СЗО призова Европа да ускори ваксинациите
20

Португалия регистрира невиждан ръст на заразени с Ковид-19. Случаите в страната са близо 750 000 и това изправя здравната система пред сериозно предизвикателство.

Правителството поиска международна помощ за овладяването на ситуацията. Такава дойде от Германия, която изпрати специалисти по интензивно лечение, както и респиратор. Капацитетът на лечебните заведения в страната е почти запълнен.

"Държавните болници вече нямат място за толкова много хора и започнаха да ги изпращат по частните болници. Иначе комуникацията тук е много добра. Обаждат ми се през ден да ме питат как съм", каза преподавателят в българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Лисабон Ева Давидова. Тя също е заразена с Ковид-19, но се лекува в дома си.

Преподавателката разказва, че обстановката започнала да се влошава още в края на миналата година. По време на празниците мерките били разхлабени и това довело до скок на болните от Ковид-19.

"Нещата започнаха да стават по-лоши покрай Коледа. Позволиха на хората да пътуват, да се събират много. Когато вече беше време за избори, имаше страшно много случаи. Сега за да справят с опустошителните последици от пика на заразата, властите силно ограничиха пътуванията. На гражданите не се позволява да напускат страната, ако нямат неотложна причина", споделя Давидова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Редица други европейски страни също затегнаха мерките за влизащите в страната. От днес пътуващите до Чехия трябва да предоставят негативен антигенен или PCR тест, направен не по-малко от 48 часа преди пристигането в страната. Пет дни след това са длъжни да направят втори тест. А на този фон от СЗО призоваха Европа да ускори кампанията за ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ЕСССР...Португалия има нужда от подкрепа...пишете на путин...китай или с.корея...геноцид и нов вид фашизъм в ЕСССР зависим от русия,китай и с.корея....зависими политици с офшорни финансиращи диктатури за комисионни...убиващи невинни...Бог да пази Кралицата!!!Бог да пази САЩ!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе, една от най-богатите страни в Европа, а още малко ще искате да им пускаме СМС-и...
17
3
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Такава зараза не се унищожава с "писна ми от мерките".
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България май все още няма нито един ваксиниран с двете дози, при който ваксината вече да е подействала. С две дози са ваксинирани 17096 човека до вчера, т.е. нищо. Би трябвало на ден да се ваксинират по 150-200 хиляди човека.
15
2
 
1
 
! Отговори
Мис каприЗ преди 3 години
Охх моя щеше да ме води в Порто.Най-яката столица с най-вкусните портокали.Все пак ще бъдем в Портогалия,но с тези мерки взе да ми писва.А на вас?
14
2
 
2
 
! Отговори
До3 преди 3 години
Че ко ша стани, маска?Ще изкараме безсимптомен грип или ще вдигнем 37,7 за два дни ли?Ковид муш'моро*к
13
3
 
7
 
! Отговори
Локдаунннннн преди 3 години
Защо бе, Португалия?Нали сте в хипер, мега, ултра локдаун, PCR, маска, ффпв25852 и кьорав турист не ви е стъпил да ви остави 5 евро за топка сладколед, защо така бе, локдаунчовци?
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството ни е крайно безотговорно към ваксинацията на населението. Въобще не си дава зор да внесе НАВРЕМЕ ПОВЕЧЕ ВАКСИНИ. И как ще си дава зор като за властта ваксини се набавиха. Върхушката се ваксинира и сега и е спокойно, а народа ако ще да мре. Министъра и медицинския инспектор приказват ала-бализми и не им пука какво става. Има руски и китайски ваксини, нека ги вкарат в аптечната мрежа за желаещите да закупят и да не чакат. ОГРОМЕН СРАМ - едва 40 хиляди ваксинирани.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На пациента, колкото и да му духате, няма полза" - санитар Мангъров
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще пратим санитар Мангъров.Само той е свободен.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно и там почнаха да пълнят чекмеджетата. Нашите им дадоха добър пример...
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не разбирам. Нали отначало казаха, че имали БЦЖ и били по-добре от испанците. А сега какво стана???
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Испания през 2020 имат значително по-висока смъртност в сравнение с 2019 година, както и в почти всички държави по света. В България през 2020 починаха 16000 човека повече от 2019 година, като смъртността през 2019 беше 15,5 на 1000, а през 2020 беше 17,6 на 1000 и то заради ноември и декември 2020, когато смъртността беше 30 на 1000. Португалия от доста време бие всички рекорди по починали и нови случаи. Така става, когато адекватните мерки се взимат след като заразата се разпространи, а не п
6
2
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Само трябва да бъдат внимателни краварите да не им откраднат помощите. Нали ве ?
5
2
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ами да се обадят на Си или Путин. Както направиха от Италия . Схемата е проиграна. урсулата само разпределя данъците на европейците, Си и Путин - помагат.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО призова да не спираме полетите от КитайСЗО призова да не карантинираме пристигащитеСЗО каза, че вирусът не се предава от човек на човекСЗО каза, че няма пандемияСЗО каза, че маските са излишниСега вече обаче са прави! ТОЗИ ПЪТ им вярвайте!
3
3
 
6
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 3 години
Надявайте се да не повярвате от първо лица.
2
6
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Първо ни парзаляха буквално по парзалката с ковчези от Испания в разгара на първата корона хибридна война срещу човечеството и накрая се оказа че за 2020 година Испания е отбелязаля по малка смъртност от предишната 2019 ,странно!Сега ни пуснете по пързалката с Португалия да близо е удобно е защо не ,ай сиктиир
1
6
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Ми то никой няма нужда от помощ срещу нещо между обикновена настинка и грип, ама нали новото нормално...Дано всички, които измислиха тая простотия си платят!