Ваксината на Pfizer неефективна срещу южноафриканския щам?

Работи се по актуализирана версия на тяхната РНК (mRNA) ваксина
18 фев 2021 13:47, Ния Христова
54
Ваксината на Pfizer неефективна срещу южноафриканския щам?
Снимка: БГНЕС
Лабораторно проучване показва, че южноафриканският вариант на COVID-19 може да намали с две трети защитата чрез антитела на ваксината на компаниите Pfizer Inc и BioNTech SE. Все още не е ясно дали самата ваксина ще бъде ефективна срещу мутацията, съобщиха двете компании, цитирани от Ройтерс.
 
Проучването установява още, че ваксината все още няма възможност да неутрализира вируса. Няма и доказателства от опити при хора, че южноафриканският вариант на коронавируса намалява ваксинационната защита, допълват още компаниите.
Още по темата
 
Продължават да се правят инвестиции за разработване на актуализирана версия на тяхната РНК (mRNA) ваксина или чрез поставяне на двойна доза, ако е необходимо.
 
За проучването учени от компаниите и Медицинския клон на Университета в Тексас (UTMB) разработиха инженерно създаден вирус, който съдържа същите мутации, извършени в шиповата част на силно заразния вариант на коронавируса, открит за първи път в Южна Африка, известен като B.1.351. Шипът, използван от вируса за проникване в човешки клетки, е основната цел на много ваксини срещу Covid-19, напомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
боц, боц, щип щиби ди дип, на всеки два-три месеца ще излиза нов ъпдейт и ще трябва да се боцкаме постоянно - тъй ли стана
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аууууууу пък Коста се ваксинира с нея - ко ше праиш ся бре Ангелов, ша са боцкаш други ли или ще ъпдейтваш с нова версия на ваксината на Пфайзер
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещу РНК не може да се създаде ваксина, РНК преняса ДНК информация до клетките ако според вас човек може да съществува без РНК и ДНК значи са създали ваксина.
1
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам търпение африканския щам да пристигне във България.Да го видим БиБитко като толкова много курназ казвайки "Не ме интересува ако ще и по 3000 случая дневно да има на 1 март ресторантите да работят"Заслужава да страда, че не си подаде оставката юни месец!