Ваксината на "Пфайзер" ефективна и само при една доза?

Това показва проучване на основата на имунизацията в Израел
25 фев 2021 09:04, Елка Василева
30
Ваксината на "Пфайзер" ефективна и само при една доза?
Снимка: архив, БГНЕС

Препаратът на "Пфайзер" е все по-вероятно да бъде достатъчно ефективен дори при прилагането само на една доза, сочи проучване.

Данните са на агенция Асошиейтед Прес и се основават на масовата ваксинация в Израел, където повече от половината от населението беше имунизирано, предаде БТА.

Още по темата

Взети са предвид резултати за над 500 000 ваксинирани общо по света, като изводът е, че ваксината на "Пфайзер" е предотвратила развитието на тежко заболяване при 92% от случаите на имунизирани с две дози и при 62% при получилите една инжекция.

Препаратът дава еднакво добра защита както на млади хора, така и на тези над 70 години.

Междувременно в САЩ дадоха зелена светлина на употребата на ваксината на "Джонсън" и белгийската компания "Янсен". Тя се прилага само в една доза и може да се окаже добро решение на зараждащата се криза с дефицит на ваксини по света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
2
 
! Отговори
-10 преди 3 години
До АнонименПоследиците могат да бъдет не в 15-те минути след ваксинацията ;-)ПП: Ваксинираш ли се против грип всяка година?
7
3
 
6
 
! Отговори
-10 преди 3 години
До АнонименОт 2-*** болни единия като му мине леко ето ти точната цифра 50% ;-)
6
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е смешно как учените от една от най-напредналите в медицинско и научно отношение страни- Израел вадят какви ли не интересни материали, но *** не вярва. Израел ваксинира повече от половината си население, но *** не вярва на ваксините- щели да го убият, не се знаели последиците... Евреите ли ще се прецакат, бе ***? Ходи там бачкай в склада и карай баничарката и не се обаждай много-много по теми, от които си нямаш идея. Слушай там Мангъров със знанията от 1960-та и пий ракията.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ваксината на "Пфайзер" е предотвратила развитието на тежко заболяване при 92% от случаите на имунизирани с две дози и при 62% при получилите една инжекция."Я ми обяснете методология на такова изследване? Как е възможно, при това за два месеца срок, да се ДОКАЖЕ с експеримент, че е предотвратено тежко заболяване? При това в някакви точни проценти? Смърди на СТЪКМИСТИКА.
4
3
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Измислихме, ще цъкаме много минуси и така до победата хахахахахахахххах :)))))
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ваксината на "Пфайзер" ефективна и само при една доза?"Както вече хората отбелязаха: с 2 дози: 94% защита! С 1 доза 98% защита! Без доза 100% защита! Хахахаха.
2
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските ботове съвсем я окъсаха. Опашки за ваксини, ваксините работят, скоро ще отварят заведенията, ГЕРБ пак ще спечели изборите.Какво ще измислим тавариши, положение очень критично хаххаахаххахах
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А *** имунолога експерт от Люлин какво ще каже по въпроса.