Свинско и абортирани клетки във ваксините... Кои са митовете за тях?

Хората продължават да вярват, че те променят ДНК-то ни
1 мар 2021 20:35, Нели Христова
152
Свинско и абортирани клетки във ваксините... Кои са митовете за тях?
Снимка: БГНЕС

Експертите са единодушни - само ваксинацията може да ни помогне да победим пандемията от COVID-19. Но въпреки това фалшива информация за препаратите продължава да се разпространява в интернет, спъвайки усилията за масова имунизация. BBC разглежда кои са най-често срещаните митове за ваксините и защо в тях няма никаква истина.

Във ваксините има микрочип или устройство за проследяване

Това е първата конспиративна теория, която се появи, още преди препаратите да бъдат одобрени. Според хората, които вярват в нея, Бил Гейтс стои зад пандемията и създаването на ваксините, тъй като иска да чипира населението на Земята. Това е твърдение, което самият Гейтс непрестанно отрича, но въпреки това то се разпространява из социалните мрежи от Пакистан до Аржентина.

Във ваксините няма микрочип, нито проследяващо устройство, които да събират лична информация.

Ваксините съдържат свинско или говеждо месо

Този слух води до притеснения у няколко религиозни групи. Истината е, че нито Pfizer, нито Moderna, нито AstraZeneca използват каквито и да било животински продукти в своите ваксини срещу COVID-19.

Истина е, че свински желатин се е използвал за стабилизирането на други ваксини, но тези срещу коронавируса не са от тях.

Ваксините променят ДНК-то

Това твърдение не е потвърдено от нито едно научно изследване.

Ваксините тренират имунната система да произвежда антитела, които да се борят с вируса, когато той навлезе в тялото. За да постигнат това, някои ваксини, като тази на Pfizer, използват фрагмент от генетичния материал на вируса, който да научи тялото да го разпознава и да се бори срещу него в бъдеще.

Това обаче няма нищо общо с ДНК-то на човешката клетка и не променя нищо в него.

Ваксините съдържат абортирани клетки

Учените са категорични, че няма никакви клетки от фетус във ваксините.

Да, една от стъпките при разработването на ваксини включва клетки, отгледани в лаборатория. Тази техника е измислена през 1960-те години и използва клонирани клетки от легално абортирани фетуси, които в противен случай ще бъдат унищожени.

AstraZeneca създава своята ваксина използвайки именно тази широкоразпространена техника, но регулаторите са категорични, че нито една клетка от фетус не е останала във финалната ваксина и "всичко е премахнато по време на процеса на изработка".

Ваксините правят жените стерилни

Нито едно от строгите изследвания, проведени досега, не показва, че ваксините нанасят подобни щети.

Учените от Royal College of Obstetricians and Gynaecologists излязоха с изявление, което гласи, че "няма биологичен начин, по който сегашните ваксини да причинят стерилитет при жените".

Дори след като клиничните изпитания са приключили и ваксините са одобрени за масова ваксинация, техният ефект продължава да се следи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
2
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
И кой го би по главата твоя колега преподавател да си бие ваксина, която се тества в момента върху овцете? Ние ,хората ще почакаме поне две години ако изобщо някога си я сложим.
127
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ще споделя нещо, което е самата истина.Тази сутрин един мой колега преподавател ми се обади по телефоно и ме помоли да му взема часа на обед. Каза, че вчера му сложили втора доза ваксина и тази сутрин бил с 39 градуса температура. Каза, че в момента се чувства ужасно. Изтъкна, че в последните 5 години не е боледувал въобще. Аз го познавам добре - двуметров мъж е, на 45 години, здрав е като бик.Аз и преди го казах, но след това, което чух, няма да се ваксинирам, ако ще на разстрел да ме водят!
126
1
 
2
 
! Отговори
Гил Бейтс преди 3 години
Значи аз понеже работя за Бил Гейтс и не ми е нужно доказателство, за да ми повярвате искам да споделя, че наистина във ваксините слагаме наномикрофемто чипове, които имат за цел да ви променят ДНК-то чрез 5G излъчване и да накарат народа да забрави, колко хубаво беше по бай-тошово. Планът беше застрашен средата есента, когато никой не беше взел предвид, че в България всички са микробиолози, вирусолози, лекари и електронни инженери с дълбоки познания в областта на гигахерцовите вълни.
125
0
 
2
 
! Отговори
245 преди 3 години
Прочетете листовката на Астра Зенека на сайта на МЗ, пише си го- аденовирус взет от шимпанзе, отгледан в генномод. човешки ембрионални клетки...В Швейцария ваксината е забранена,тук само тя се предлага.И папата малко преди да я пуснат на пазара не случайно благослови, мед. препарати създадени от абортирани зародиши.
124
1
 
3
 
! Отговори
44 преди 3 години
Ако бяхте малко интелигентни щяхте да знаете, че за производствот на ваксини се иползват животни: ***, пилешки зародиши, маймуни. И си го пише в листовките. Освен това NHS го декларира официално и предупреждава хората с различна религия да имат предвид! Та, медиите станаха разпространители на конспирация!
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** *** кат фасул за пореден път - има си патент за всяка една ваксина, този патент е достъпен за всеки и стига да има 2 стинки мозък, можеш да си направиш заключенията - във всяка една от ваксините има клетки от поне 4-5 животински вида, включително кози и други копитни. Дори не споменавам тоновете вещества, които според медицински персонал са ненужни в такъв тип "ваксина".....ретардед аф.
122
1
 
6
 
! Отговори
Човек, ако.. преди 3 години
... съвсем леко се напъне и сам се поинтересува ще види, че до скоро дори на самата опаковка на самия препрат доста от тези неща си бяха изписани ( естествено с научните им имена).. Защо обаче да се напрягаме да четем и да се интересуваме, след като медиите най-дрожелюбно са ни го сдъвкали и ще ни го поднесат така както трябва.. защо да се интересувам какво е mRNA, нанотехнологии и т.н
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоЧетете листовките на Астра Зенека -Аденовирус от шимпанзе, кодиращ вирусния шипов (spike) гликопротеин на SARS-CoV-2(ChAdOx1-S)*, не по-малко от 2,5 × 108инфекциозни единици (infectious units, Inf.U)*Произведен в генетично модифицирани човешки ембрионални бъбречни (human embrionickidney, HEK) 293 клетки чрез рекомбинантна ДНК технология.В руската ваксина не се ползва аденовирус от шимпанзе! Четете преди да пишете информация, която не е вярна.
120
0
 
4
 
! Отговори
всичко преди 3 години
това го има плюс пилешки кокалчета и свинско със зеле-големи *** писачи
119
3
 
5
 
! Отговори
антиджендар преди 3 години
До 139 ЗозоПишеш за да заработиш тролсоЖендерската си надница но много лаборатории по света доказаха 96% ефективност на руската ваксина " спутник" и много страни я искат.
118
0
 
2
 
! Отговори
Божков от Дубай преди 3 години
Свинско много подходящо за индивиди от мирна религия :)
117
5
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
И по-добре ! На такива като теб е от крещящо значение !!! Един път завинаги разберете,че ще сте истински щастливи,когато мислите само за неща,в които сте силни ! Не е сериозно да изказвате мнение на база три статии от по 10 изричения в брадва.бг и да оспорвате труда и практиката на учени посветили живота си на медицината !! Правете квото искате с живота си,но не пречете на другите да вземат правилното решение да се ваксинират ! Чипирания,роби,нов световен ред и т.н ??? Вие нямате акъл!
116
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините на базата на мРНК могат да променят ДНК-то ни..............както и Е-тата в храната мобе да промени ДНК!!!
115
5
 
4
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
За болшинството от крадците на ДДС проблемът не е в това,че им има нещо на ваксините,а проблемът е ,че Борисов и щабът ги препоръчват за да се подтисне епидемията и държавата и народът да се измъкнат от тая чума!Да ама това значи,че спасените ще са благодарни на правителството и на Борисов и ще гласуват за него за следващ мандат.А това боквално взривява кратуните на троловете и на бандитите дето им плащат,да плашат хората и да съботират мероприятията на НОЩ!Те за това е оплюването на ваксините!
114
8
 
8
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
Да си призная и аз имах страничен ефект след поставянето на ваксината.Бяха ми заглъхнали ушите и почнах да се притеснявам.После като се замислих дълбоко се сетих,че в ноща след поставяне на ваксината съм заспал със слушалките на ушите си с добро ниво на звука и така за няколко часа.Както и си го помислих,беше се произвела звукова травма от силния и продължителен звук от слушалките.Минаха няколко дена и всичко дойде на мястото си.Но ако бях предубеден,щях да твърдя,че това е било от ваксината!
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛЕКАРНевероятен хумор. Не съм се смял така откакто умря баба ми.
112
1
 
12
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
Ваксинирахме се няколко колеги доктори и сестри с ваксината на пфайзер.След първата ваксинация един от колегите се обадил обратно в поликлиниката,че не е добре със зрението.От там му казали да не се притеснява и да отиде до поликлиниката.Той разсърден повишил тон и попитал,защо да ходи пак при тях,а да не върви директно в болницата,да го прегледа офталмолог?Тогава дежурната сестра му казала да мине да си вземе очилата,защото си ги бил забравил при поставянето на ваксината!!
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РНК ваксините се разработват от много години като ваксини при биологична война. Предимството им е че бързо се преаранжират към мутации и е възможно масовото им производство в много кратки срокове. Появата им на бял свят едва сега само потвърждава изкуственият произход на китайския вирус. Нещо подобно се случи през 1983 когато СССР свали южнокорейски самолет с твърдението че бил в руска територия. Рейгън с декрет позволи военната с.*** до тогава GPS да се ползва и за граждански цели.
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Информационна РНК - какви точно са дългосрочните ефекти ... ?"Дългосрочен ефект е изникване на 3-то око на *** ти. Но това е по-скоро ефект отколкото дефект, защото не ти трябва огледало за обратно виждане, освен всичко можеш да следиш качеството и количеството на екскрементите си.
109
0
 
4
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Честно казано, би ми било интересно да поспоря по темата за експерименталните ваксини с интелигентен човек, който има положително мнение за тях. Естествено, в непрактичната платформа на днесбеге няма да стане. Но поне събуди любопитството ми.