СЗО не препоръчва да има "ваксинационни паспорти" - засега

Европейските страни се опитват да ускорят имунизацията - как?
Обновена: 6 мар 2021 20:31 | 6 мар 2021 20:31, Веселина Йорданова
79
СЗО не препоръчва да има "ваксинационни паспорти" - засега

Световната здравна организация на този етап не препоръчва издаване на т.нар. "ваксинационни паспорти", с които пътуващите да доказват, че са имунизирани срещу коронавирус.

В същото време представители на организацията не изключват в бъдеще да публикуват препоръки по съдържанието на подобни сертификати.

Още по темата
Преди дни Еврокомисията обяви, че през март ще представи проект за единен ваксинационен документ за общността. 27-те се опитват да ускорят ваксинационната кампания.

Европейският съюз ще призове Съединените щати да разрешат износа на ваксини на "Астра Зенека", произведени на американска територия, съобщава Файненшъл Таймс.

27-те искат Вашингтон да осигури безпрепятствени доставки на ключови съставки на ваксината, необходими за производството в Европа.

Германците днес разграбиха от търговските вериги първите антигенни тестове за домашно ползване на цена между 22 и 25 евро за пакет от пет бройки. Тестът се прави с тампон в носа, резултатът излиза след 15 минути.

Германското правителство разчита на масови тестове за постепенно разхлабване на ограниченията на фона на засилващо се обществено недоволство и бавен темп на ваксинация.

Франция ускорява ваксинационната си кампания и планира до края на двата почивни дни да ваксинира допълнително 50 хиляди души.

Повече от 70 демонстрации срещу мерките заради пандемията са планирани в Австрия. Полицията е на бойна нога заради опасения от включване на крайно-десни екстремисти, включително дошли от Германия.

Властите вече забраниха някои прояви като голяма демонстрация, насрочена за утре следобяд в центъра на Виена. На нея се очакват 20 хиляди души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА СА ХИТРИ НОМЕРА!!!ОТКРАЙ ВРЕМЕ СЕ ИСКА ДА БЪДЕ ЧИПИРАНО НАСЕЛЕНИЕТО СЪС ЕЛЕКТРОННИ ГРИВНИ ЗА РЪКА И СЕГА ТОВА ЩЕ СТАНЕ ФАКТ!---------------ЩОМ БЪДАТ ВАКСИНИРАНИ ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ КАЖАТ , ЧЕ ПАСПОРТИТЕ МОЖЕ ДА БЪДАТ ФАЛШИФИЦИРАНИ И ЗА ТОВА ТРЯБВА ВСЕКИ ДА НОСИ ЕЛЕКТРОННА ГРИВНА НА РЪКАТА!!!------------АКО НЯКОЙ НЕ ВЯРВА , ЧЕ ИМА ЕЛЕКТРОННИ ГРИВНИ ЗА РЪКА КОИТО СЪДЪРЖАТ БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ И ПРОСЛЕДЯВАЩО УСТРОЙСТВО МОЖЕ ДА ПОГЛЕДНЕ СТАТИИТЕ ЗА ИСРАЕЛ КЪДЕТО ЗАПОЧНАХА ДА ГИ ВЪВЕЖДАТ!
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизоидната структура наречена СЗО трябва да бъде съдена за всяване на паника и терор в световен мащаб.Нейните сателити от ЕС също трябва релевантно да си понесат отговорността пред Света!
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза че ваксинираните се пр6 а ха яко, щото фактите показват че каквото каже СЗО това става. Една шепа балъци станаха опитни зайци и абонати за поредната доза до живот а се помислха за част от някакъв елит. В крайна сметка и да въведат сертификати не е болка за умиране, винаги можеш да се сдобие с такъв и без да си правят експерименти върху теб. Честито на печелившите.
11
6
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Каква трагедия за тоталитарно настроените другари от Балканите. СЗО ги поряза.
10
3
 
19
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Е как ще препоръчват. Народната любов се надигна и дадоха назад. След време пак ще пробват. А за про ваксърите, в Австрия двама души са аут след ваксина.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я съм ваксиниран, ама не ми издадоха документ.
8
7
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До АнонимеНникой .. НИКОЙ не се интересува къде си ... :D
7
15
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
още ли мразите СЗО? :D
6
1
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА СА НОМЕРА!!!ДОБРО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ!!------------ЗАСЕГА НЕ ИСКАТ ЩОТО МНОГО МАЛКО СА СЕ ВАКСИНИРАЛИ!!!!ЩОМ ПОНЕ 30% ОТ СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ ГО НАПРАВИ ЩЕ СЕ ЗАГОВОРИ ВЕЧЕ НЕ ЗА ВАКСИНАЦИОНИ ПАСПОРТИ А ЗА ЕЛЕКТРОННИ ГРИВНИ ЗА РЪКА А В ПОСЛЕДСТВИЕ ЩЕ ИМА И ПРОСЛЕДЯВАЩО УСТРОЙСТВО В ТЯХ!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко изискване което всява паника и терор е под съдно по европейските изисквания.Много европейски директиви се пишат без да са релевантни в защита правата на гражданите.ЕС е фашистка или комунистическа структура!
4
4
 
39
 
! Отговори
Prokurora преди 3 години
В Австрия по новините даваха, че двама човека починаха 2 часа след ваксинация с Астра Зенека, хората не искат и да чуват за паспорти, дори с години никъде да не пътуват. Ако смятат че с 4 процента имунизирани ще се развива туризма, ще има масови фалити.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия на всяко гърне мирудия ...нещастни хорица )
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 15.02.2021 г. Дейвид Набаро от СЗО каза, че "очаква "някакъв вид" имунизационен паспорт да бъде издаван в бъдеще."Сега са против. Абе, аман от тия, една напред, една назад. Сега, подкрепяте ли имунизационните паспорти или не? Всичката ви е такава.
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има ваксинационни паспорти. Всеки ГМО продукт има нужда от паспорт при преместване.