Над половината от пълнолетните в Англия с поне доза ваксина

На Острова използват ваксини на Пфайзер/Бионтех и на АстраЗенека
19 мар 2021 08:57, Ния Христова
11
Над половината от пълнолетните в Англия с поне доза ваксина
Снимка: БГНЕС
Повече от половината население в Англия, което е пълнолетно, е получило първа доза ваксина срещу COVID-19, съобщи днес здравната служба, след като вчера бяха разпределени 708 927 първа и втора доза ваксини, предаде Ройтерс. 
 
Девет от десет души, които са на 65 години и по-възрастни, са се възползвали от възможността да се имунизират.
 
Министърът на здравеопазването Мат Ханкок каза пред парламента, че Великобритания ще трябва да забави ваксинационната кампания идния месец поради забавени доставки на милиони дози от ваксината на АстраЗенека, които идват от Индия и необходимостта да бъде тествана стабилността на 1,7 милиона дози, без да посочи обаче производителя.
 
Здравните власти предупредиха, че от 29 март нататък програмата по ваксиниране може да бъде изправена пред значително намаляване на доставките.
 
Великобритания ваксинира населението си с препаратите на Пфайзер/Бионтех и на АстраЗенека. 10 милиона дози от 100-те милиона, поръчани на АстраЗенека, идват от Индийския серумен институт. Институтът уточни, че преди няколко седмици е доставил 5 милиона дози на Великобритания, но изтъкна, че в договора не е посочен определен срок за доставката. Ръководителят на Серумния институт Адар Пунавала заяви, цитиран от в. "Дейли телеграф", че доставките зависят от това колко дози ще разреши индийското правителство да бъдат изпратени в Обединеното кралство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индия все пак е бивша колония на Великобритания а нашите доставки къде са произведени
7
2
 
1
 
! Отговори
Алчнооост ! преди 3 години
В цяла Европа не се намери място за производство на ваксини - за по-евтино ги правят в Индия ! -от Алчност !Нашия купил Астра за стадото ,щот била най-евтинка !А защо не каже за чих ни е посредник/вносител Паунова от герб ? И колко всъщност ни струва "евтинката" Астра ?
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна лъжа , аз не познавам никой който да иска да се ваксинираОтдавна е трябвало да напуснеш майчиния дом.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна лъжа , аз не познавам никой който да иска да се ваксинира , ка моли ваксиниран да е .
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще цитирам думите на покойния муамар кадафи от 2009г. в реч пред оон"те сами ще създават болести и вируси,и пак те ще ви продават лекарствата за тях"
3
1
 
3
 
! Отговори
Галин преди 3 години
Просто не четете новината...така се втълпява, че трябва да направиш нещо като всеки божи ден ти пишат нещо без да те интересува:)
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И те масово използват ваксината на АстраЗенека, с кото показват антирасизма в английски стил. Все пак ваксината е на основата на мамунски аденовирус.
1
2
 
7
 
! Отговори
Ако преди 3 години
Това е истина би трябвало там да са достигнали заветните 70 процента от не би трябвало да има новозаразени. Не казват колко ваксинират на ден, колко са починалите и най- важното да се даде инфо за общата смъртност за периода на ваксиниране и броя на починалите от К19. Чак тогава може да се говори за положителен ефект от масовата ваксинация