По-малките деца произвеждат повече антитела срещу COVID-19

Това е и причината при тях симптомите да са по-редки
23 мар 2021 20:56, Ния Христова
5
По-малките деца произвеждат повече антитела срещу COVID-19
Снимка: Pixabay
Децата под 10-годишна възраст след заразяване с COVID-19 произвеждат по-голямо количество антитела от юношите и възрастните, предаде Франс прес. Агенцията цитира изследване, публикувано в изданието на Американската медицинска асоциация. 
 
Това дава отговор и на въпроса защо малките деца са по-малко засегнати от симптоматичните форми на COVID-19.
 
Учените са анализирали 31 хиляди серологични теста, които измерват количеството антитела в кръвта. Те са били направени между месеците април и август 2020 година в Ню Йорк. Специалистите се съсредоточили основно върху позитивните тестовете, които свидетелствали за изкарана зараза от него. 
 
Според получените резултати децата на възраст между 1 и 10 години са развили средни нива на антитела IgG значително по-високи от тези на възрастните.
 
Средните нива на антитела IgG при малките деца били два пъти по-високи в сравнение с групата на 11-18 годишните. Нивата на 11-18 годишните били 2 пъти по-високи от тези на 19-24 годишните. 
 
По-добрия имунен отговор обяснява и защо при малките деца се проявяват по-рядко симптомите на COVID-19 и тежкото протичане на болестта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
нормално! преди 3 години
Както се казва-млад организъм, бързи реакции! Освен това децата бягат и се движат, не пият ракия, а мляко и вода, не ядат пръжки с кисело зеле, а кус-кус и попара със сирене, не пушат по-две кутии цигари и затова не са амортизирани като нас.