Джонсън: Успехът на ваксината е заради капитализма и заради алчността!

Обвиняват британския премиер за изпуснатата реплика пред депутати
24 мар 2021 07:03, Елка Василева
93
Джонсън: Успехът на ваксината е заради капитализма и заради алчността!
Снимка: архив, БГНЕС

„Алчността и капитализмът са в основата на успеха с масовото ваксиниране във Великобритания“. Това са думи на премиера Борис Джонсън, изречени по време на частна виртуална среща с депутати от неговата Консервативна партия, от които обаче малко по-късно той се е отрекъл под претекст, че се е пошегувал.

Няколко от депутатите, които са от влиятелния Комитет 1922, потвърдиха казаното от Джонсън във вторник вечерта, два дни преди разпускането на парламента за великденска ваканция, предаде БНР. Премиерът е бил горд от факта, че повече от 28 милиона британци са получили първа доза ваксина, като е допълнил: „Причината за успеха с ваксината е заради капитализма и заради алчността, приятели мои“.

Още по темата

Веднага след това той се е опитал да се отрече от думите си, като се е пошегувал как винаги при срещи с Комитет 1922 изтича информация в медиите.

От "Даунинг стрийт" не отрекоха думите на Джонсън, но отказаха коментар.

Депутати от опозицията осъдиха казаното от премиера в деня, в който бе отбелязана една година от първия локдаун. Анджела Ийгъл от Лейбъристката партия коментира, че „добрите дела, а не алчността ще изведат страната от кризата“.

Някои от участвалите във видеосрещата депутати се опитаха да защитят Джонсън с пояснение за контекста на думите, като посочиха, че като цяло той е искал да каже, че големите фармацевтични компании са успели безопасно да създадат ваксини рекордно бързо и че това няма отношение към сегашния спор с ЕС.

Политически наблюдатели обаче смятат, че думите на Джонсън може да ескалират напрежението с Брюксел, въпреки че досега той избягваше да се ангажира във „война на думи“ по повод на заплахата за забрана на износа на ваксини от ЕС към Острова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За повечето българи това откровение на Джонсън е само потвърждение на съмненията им в пандемията и нежеланието им да се ваксинират.А днешното изказване на Ангелов, че ваксинираните могат да заразяват и да се заразяват, е убийствено на фона на многото новозаболели и умрели тия дни.Очаквам да отменят изборите. Кой ще отиде до урните, като карантинираните ще бъдат повече от свободните?
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и Гордън Геко това казва - Greed is good, но все пак трябва да има някаква етика
79
1
 
12
 
! Отговори
9 преди 3 години
Стара истина , но от устата на Джонсън звучи още по-убедително!Той добре ги разбира тези неща , защото е отвътре на капитализма!А нашите демократи го величаят до полуда!
78
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.е. признал е, че в основата на тази "грижа за хората" стоят единствено парите.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са казали - Алчен ъз, кръв дриска.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много точно казано !!
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този го пере съчмата яко
74
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Аз много се ровичкам из нета.https://vbox7/play:b709811abeВижте интервюто на Катрин Остин Фиц - една достолепна дама, сега е към 70 годишна, била е в републиканският екип на Доналд Тръмп. Икономист-финансист, знае много, знае кой управлява Щатите и целия свят. И много неща ще ви станат ясни - например кой управлява федералния резерв на САЩ, печатащ доларите.Все пак е смела жена - като нищо могат да я ликвидират физически.
73
2
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Защото средната класа е независима. Ти ако си имаш бизнес и печелиш пари, ще се интересуваш ли кой е на власт или ще си гледаш живота? Тя не може да бъде подвластна на този или онзи. Затова - дай да я смачкаме, да рухне икономически, да взема заеми и да задлъжнее към банките, тогава ще управляваме целия свят без проблеми!
72
1
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Започна ужасна световна икономическа криза. Дори и богатите държави са вече зле. Само в Германия през 2020 са фалирали над 16 000 фирми. 250 милиарда са преките загуби. https://actualno/europe/nebival-shok-za-germanija-250-miliarda-zagubi-nad-16-000-falirali-firmi-news_1570559.htmlТова иска световният "елит" - клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. Целта им е да унищожат средната класа навсякъде по света, за да командват без проблеми!
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така еАко си пр.ст, гледай да го криеш, а не да го развяваш като байрак. Не знам кой кого иска да унищожи, не са ми докладвали както на теб, но едно знам. Веднага след войната САЩ имаха план да пуснат на съюзника си СССР не 2, а 70 атомни бомби. Спря ги това, че руснаците също направиха бомба.Няма да ти обяснявам, че освен автомобилите, интернет и смартфоните има много по-важни неща. Явно няма да разбереш.Между другото интернет е изобретен не в САЩ, а в Швейцария.
70
3
 
7
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 3 години
A повече от половин милион американции си заминаха ей така защото прехвалената здравна система в САЩ лекува само срещу здраво запплащане. Преди година имаше един 70-годишен американец преболедувал КОВИД и след това получил чек за над $1 милион.Повечето от жертвите на КОВИД са именно заради налагането на тази порочна американска практика с малко болнични легла в цял свят.
69
1
 
10
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРИ преди 3 години
"алчността и капитализмът са в основата на успеха с масовото ваксиниране"А биологичната значимост?Дотук прибраха едни пари а хората спасиха ли?
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но пък имаше твърде много социализъм в приложените мерки спрямо икономиката. Това е сигурен знак за дълбоко изчерпване на капитализма, което не може да се запълни от алчността.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше алчността и другите простотии , щяха да освободят ваксините от патенти и да ги пуснат , която държава е в състояние , ще си ги произвежда
66
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джонсън: Успехът на ваксината е заради капитализма и заради алчността!---------Ами това е основополагащият камък на Западния Капитализъм още от зората му!Алноста и Печалбата формират Богатството и Власта, а те от своя страна - Неприкосновеноста от закона!
65
4
 
15
 
! Отговори
до по тази логика преди 3 години
най-големия капитализъм и алчност са в Русия------------В сравнение със Запада, Русия е невинна ученичка!Кой ,къде и кога пръв създаде схемите на корупция и офшорките?????В Русия просто използват тези схеми, но дори контрола над финансите на руските олигарси се контролира от Запада!Както казах, руснаците са като "невини ученички" от руската гимназия в сравнение с Западните "батковци и чичковци"!
64
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на соца българското население е било ваксинирано против туберкулоза с отлични резултати без капитализъм и алчност.
63
1
 
26
 
! Отговори
ТЪЖНО! преди 3 години
Рано или късно става ясно кой кой е.
62
1
 
11
 
! Отговори
--- преди 3 години
И заради дженедерите! Като ги пропагандират и набутват навсякъде така стават по- силни!