Нидерландия остава още 3 седмици в локдаун с вечерен час

Третата вълна започва да става видима, заяви премиерът Рюте
24 мар 2021 07:51, Елка Василева
15
Нидерландия остава още 3 седмици в локдаун с вечерен час
Снимка: архив, БГНЕС

Националният вечерен час и другите противоепидемични мерки в Нидерландия ще бъдат продължени с три седмици до края на април, съобщи премиерът на страната Марк Рюте, цитиран от Ройтерс.

„Растящите заболеваемост и хоспиталации означават, че в краткосрочен план не може да има никакво разхлабване на ограниченията“, каза Рюте на пресконференция.

"Броят на пациентите с коронавирус в интензивни отделения се увеличава. Третата вълна започва да става видима. Затова срокът на сегашните мерки се продължава", заяви премиерът.

Още по темата

За последната една седмица броят на новозаразените се е увеличил с 16 процента и е достигнал над 46 000, най-високия темп от средата на януари, съобщи Националният институт по обществено здраве.

Нидерландия се присъединява към Франция и Германия в затягането и продължаването на социалните ограничения през последните дни.

"Появата на третата вълна в Нидерландия напомня на това, което виждаме и в съседните страни. Заедно сме в това", каза още Рюте.

По думите му няма и друг избор, освен препоръката към хората да не пътуват в чужбина да бъде продължена до 15 май.

Министърът на здравеопазването Хуго де Йонге заяви, че правителството иска да наложи задължителна карантина за пътници, прибиращи се в Нидерландия след тази дата.

Въвеждането на 23 януари на първия след Втората световна война вечерен час в Нидерландия предизвика размирици, продължили с дни.

Рюте заяви, че макар и срокът му да се продължава, от 31 март той ще започва с час по-късно в 22:00 ч и ще продължава до 04:30 ч.

Баровете и ресторантите в Нидерландия са затворени от пет месеца, докато повечето магазини разполагат с доста ограничени възможности да приемат клиенти, а масовите прояви са забранени, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Яростни мерки, а заразените растат. Още ли има някой който да вярва че с мерки може да се повлияе на хода на епидемията? През лятото на миналата година нямаше почти никакви мерки, течаха протести, но нямаше драматичен ръст на заболелите. Защо ли?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10Хората искат да се ваксинират ама всксини няма..Холандците са 5-6 седмици назад с ваксинирането на 65 годишните. Смятай докато дойде ред на по младите. Евреите от край време държат най големите фармацефтични фирми, така че сигурно имат и ваксини в излишък.
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остана ли някой още да се присмива на Израел?? Хората се ваксинираха и забравиха - в ЕС ще е ад докато на антиваксърските кратуни не им светне какво е решението само че тях искам да ги ваксинират на площада в г..а
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 месеца всичко затворено и сега се повишават заболелите, явно е, че мерките са безполезни!************Или е явно, че не се спазват!Хората определят резултата от мерките.Остави макар и само една дупка в прозореца и чакай да се стопли къщата!
7
3
 
2
 
! Отговори
Taню преди 3 години
Пълни психопaти... Все пак, не збравяйте, че там ежедневно се изсипва страшна бивша батавия, кюрасао, бурски мешавици, ***, арaбели сякакви, абе, социалки секакви...
6
3
 
16
 
! Отговори
Е,и? преди 3 години
5 месеца всичко затворено и сега се повишават заболелите, явно е, че мерките са безполезни!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да отвори всичко фарма мафията, вече е късно!За стената са!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1, ходи пеша, бе! Ходи пеша!
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баровете и ресторантите затворени от 5 МЕСЕЦА!!!! ВЕЧЕРЕН ЧАС!!!! Забранени масовите събития!!! Това втората по сила икономика в Европа и държава с утвърдени демократични традиции! Тук ще ми призовават за блокиране на пътищата в събота! Нали не щехте КПП-та бе! Идват избори! Защо с метеж искате да определите кой да ни управлява? Ами защото ги знаем претендентите. Вчера поредния кмет на ДБългария в издънка. Районния кмет на Триадица е от ДБългария. Не е Фандъкова. За шахтата на ул.Нишава иде реч!
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
диктаторите - до стената!!
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми сега, кво прая като летя през Амстердам???