Отчитат ръст на новозаразените с COVID-19 в световен мащаб

Повишение с 3 на сто се отчита и при смъртността
24 мар 2021 20:00, Ния Христова
56
Отчитат ръст на новозаразените с COVID-19 в световен мащаб
Снимка: Pixabay
Новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб са се увеличили с 8% през изминалата седмица. Смъртността се е повишила с 3 на сто, показват данните на Световната здравна организация за последните 7 дни.
 
Новите случаи за този период са над 3 милиона и 200 хиляди. Починалите са над 60 хиляди. Най-значителното увеличение в периода 15-21 март е регистрирано в Югоизточна Азия - растеж с 49 процента, следван от Западните части на Тихия океан - 29 на сто и Европа - 13-процентен ръст.
 
Най-много нови случаи за миналата седмица са отчетени в Бразилия, Съединените щати, Индия, Франция, Италия, Полша, Турция, Германия, Украйна, Чехия, Русия и Йордания.
 
"За съжаление разпространението на инфекцията се засилва в мнозинството европейски страни, което води до ръст на всекидневния брой случаи (на заразяване) и починали. Смятаме, че тенденцията през следващите четири седмици ще е ръст на тези показатели. Възможно е това да се промени, ако се ускори ваксинацията, ако хората повече използват защитни маски", заяви директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге в интервю за ТАСС, което е публикувано днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грипът вече на практика не съществува мерките и маските го заличиха го заличиха.
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започна ваксинирането и хопа поввиха се нови щамове. А бе тоя вирус чака да се създаде ваксина, за да започне да мутира ли? 1 година спа и не мръдна, ама като се появи ваксина, Ковида си каза.. Абе аз що да не мутирам в нов щам.
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как бе нали започнаха ваксинациите вече има милиони които са имунни към всякакви болести и ще живеят по 300 години. Нали виждате другите болести изчезнаха.
9
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече .Банално стана едно и също дойде ми до гуша.Пуснете ни да си живеем живота ***.Един живот живеем и вие му мамата .От утре нито маска ,нищо.Щом 28 позитивни нито един не умря включително и аз, няма да умра и сега ,даже и витамини не ни дадоха .Има една поговорка ,ако ти е писано да се удавиш, няма да умреш от covid-19.
8
12
 
10
 
! Отговори
Безсмъртните българи преди 3 години
А нашето племе, невярващи във вируса, не иска да ваксинира. Затова ще умираме смело и ще се клатим няколко години. Мислете бе, мислете, за какво са тия тикви!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Беларус и Русия какво е положението?
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръстът съвпда със започването на ваксинацията.
5
10
 
6
 
! Отговори
Косача преди 3 години
Време е за статистика (неманипулирана), колко от новоприетите в болница са от инжектираните короназомби камикадзета.Вече една година се скъсахте от статистики, очакваме, най- важната за годината да се добавя сутрин към новината за тествани/заразени/болни.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бройката на заразени и фатално покосени ще расте с любезното съдействие на алчните ресторантьорчета, предлагащи долнопробна храна с изтекъл срок на годност,приготвена некадърно, но за сметка на това на цени, надвишаващи западноевропейските аналози, укриващи данъци и налози, осигуряващи на минимална ставка служителите си - лакейска безполезна клика от келнери, бармани, наргилисти, хостеси/***/, сервитьорки/*урви/ крайно бездарни музиканти, да не забравяме и че там се разпрострянява дрога.
3
10
 
15
 
! Отговори
Доктор Трайков преди 3 години
Само вчера през нашето ДКЦ бяха ваксинирани над 50 деца на възраст от 2 до 16 годишна възраст, без никакви странични ефекти, ваксината на Астра Зенека е сертифицирано БЕЗОПАСНА. Препоръчвам!
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба Ванга е казала, че Пандемията в световен мащаб ще приключи след като населението се ваксинира с ваксината на Астрс Зенека! Бъдете мъдри, вземете правилнито решение и се ваксинирайте с доказано най- добрата, ефективна, сертифицирано безопасна и затвърдена на пазара ваксина на Астра Зенека!
1
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски учени успешно доказаха, че противниците на ваксинирането са хора с крайно ниска интелигентност, вярващи в световна конспирация, ***, ходещи по врачки, убедени в съществуването на духове и паранормални явления. Антиваксър значи ***! Ако всички бяха антиваксъри, щяхме да живеем в пещерите като скотове. Антиваксърът е враг на човечеството с крайно ограничени умствени способности