Украйна с черен рекорд по смъртни случаи от COVID

Остарялата здравна система на страната трудно се бори със заразата
25 мар 2021 19:09,
22
Украйна с черен рекорд по смъртни случаи от COVID
Снимка: БГНЕС

Украйна регистрира рекорден брой смъртни случаи от коронавирус за трети пореден ден, съобщиха здравните власти в четвъртък, предаде АФП.

Остарялата здравна система на бившата съветска държава се бори да се справи със заразата и нейният стремеж към ваксинация започна трудно.

Здравните служители съобщават за 16 669 нови инфекции и 362 смъртни случая, което надхвърля предишните рекорди от 342, установени в сряда и 333 ден по-рано.

Министърът на здравеопазването Максим Степанов предупреди тази седмица, че страната "навлиза в много труден период".

Столицата Киев през уикенда отново въведе ограничения за спиране на разпространението на вируса, затваряйки обекти на културата и големи търговски центрове и ограничавайки ресторантите до предлагане на стоки "за вкъщи".

Миналата седмица премиерът Денис Шмигал предупреди за възможността за ново блокиране на национално ниво и призова регионалните власти да наложат по-строги ограничения.

Президентът Владимир Зеленски е подложен на вълна от критики заради работата си с пандемията, като някои критици твърдят, че системната корупция е виновна за лошия отговор на правителството.

Украйна, една от най-бедните европейски страни, досега е получила само 500 000 дози от ваксината на AstraZeneca / Oxford за населението си от 40 милиона души.

Посолството на Киев в Пекин съобщи, че първата партида китайска ваксина CoronaVac трябва да пристигне в столицата по-късно в четвъртък. Украйна се съгласи да закупи близо два милиона дози от разработения в Китай антикоронавирусен препарат, а също така очаква да получи осем милиона дози ваксини, произведени от Запада, по програмата Covax, подкрепена от ООН. Тя стартира кампания за ваксинация миналия месец, по-късно от много от своите съседи.

Повече от 150 000 души са получили първа доза, съобщи министерството на здравеопазването.

Украйна е регистрирала над 1,5 милиона инфекции и повече от 31 000 смъртни случая от началото на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна трябва да атакува и превземе Крим от Русия, за да го върне на САЩ.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ искат Украйна да започне истинска война срещу Русия. Те ще помагат с оръжие, което Украйна да си купи от тях. Те не искат. Предатели са на евроатлантизма и не заслужават да влязат в НАТО и ЕС.Нека докажат верността си към новия Началник.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре всички на Шипка да се заразяват - трябва да сме първи по умрели!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай синдржиря и в сибиря бее 18 ли си кво си !!
14
8
 
5
 
! Отговори
До 14 аман от русофи преди 3 години
АйсектирБе ГендарСороски. Ти ли ше се прайш нс мъж бе ? Вие сте малка група само в София бе, та си тръгнсл да се ръбиш
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На човек от населението Украйна има с 7,3% повече починали от Русия и с 18,1% повече заразили се. България е с няколко обиколки пред тях най-вече по починали.
12
3
 
10
 
! Отговори
Ко да им е преди 3 години
Абе европейски ценности. Но и ние натам вървим. Икономически имам предвид.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 362 починали в Украйна са колкото 57 починали в България според населението.
10
11
 
7
 
! Отговори
аман от русофили преди 3 години
България наистина е провал, но за ЦРУ , НАТО, а също и работата на Щатското посолство. Благодарение на лошата им работа, навсякъде свободно пишат русофили," компетентни" по всичко и спазващи всички пропагандни похвати. Плюят по държавата ни, обиждат официалната власт, обиждат открито НАТО, Щатското посолство. Пишат открити призиви за напускане на ЕС и НАТО. Свободия, каквато в любимата им Раша се наказва с каторга! Сега се чудя, дали моето и то не е за ***-съдържа лоши мисли!
9
1
 
7
 
! Отговори
42 преди 3 години
Таратанци от Астра Зенека. Има една индийска ваксина. Уж като Астра Зенека, ама не баш.
8
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9И кво даваш смъртните случаи в майка Русия, като там отдавна ги крият? Тамошните ги умножи поне по 5 и ще си все още далеч от истината...
7
7
 
7
 
! Отговори
Само в расията преди 3 години
Новозаразените са 8-9 000, официално, неофициално двойно повече, умрелите- нула официално, неофициално - повече от Украйна, но пропагандата мели на едро.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна 42 милиона и 343 починалиБългария 7 милиона (6 пъти по-малко) и 116 починали (3 пъти по-малко) Значи всъщност ние бихме имали 2 пъти повече починали ако бяхме с еднакво население
5
3
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
, нали много си харесваха зеления президент-клоун? Ама така е с наивниците, които все търсят месия. И тук има един чалгар дето му прилича.
4
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 340 милиона 31 хиляди смъртни случая, Русия със 145 милиона над 500 хил смъртни случая с "първата регистрирана ваксина в света.Украинците е по-добре да бягат надалеч от "успешните" руснаци.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна няма да купува недемократична руска ваксина. Украинският министър на здравеопазването заяви, че не изключва възможността за закупуване на ваксина срещу ковид-19 от Русия, но след призоваване в американското посолство американският посланик в Киев Кристина Квин го уведоми, че е решила Украйна да не закупува руска ваксина.
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това и нас ни чака !? Помнете кога съм го написал и другия вторник си връщаме първото място
1
4
 
12
 
! Отговори
От СиднеЙ преди 3 години
При близо 43 милиона население и никакви мерки ... това е нищи