Авиокомпаниите се надяват на силно лятото

Ваксинационните кампании са сред причините за оптимизъм
8 апр 2021 12:02, Анисия Иванова
13
Авиокомпаниите се надяват на силно лятото
Снимка: БГНЕС

Водещата група на глобалната авиационна индустрия изрази предпазлив оптимизъм, че пътуванията ще се оттласнат през втората половина на 2021 г. въпреки слабото начало на годината, съобщава Bloomberg.

Резервациите за летни ваканции остават на 32% спрямо нивата от 2019 г. в Северна Америка и на 50% в Европа и Азия, но ускоряването на ваксинационните кампании и подобрената здравна картина значат, че търсенето все още може да се увеличи, заяви Уили Уолш, генерален директор на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA).

“Трябва да останем оптимисти, че втората половина на тази година ще бъде по-позитивна от видяното до момента”, коментира Уолш, бивш ръководител на IAG, собственикът на British Airways. “Очакванията за ускоряване на ваксинациите са сред причините да сме оптимисти, че нещата ще започнат да се подобряват”, каза той, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Предварителните резервации за периода май-септември са на около 15% от нивата през 2019 г. в Европа и на 14% в Азия, като търсенето в Северна Америка изглежда значително по-силно, сочат данни, публикувани в сряда от IATA.

Обичайният ръст на резервациите за лятото отстъпи пред предпазливостта, като пътниците чакат за яснота относно ваксинациите и ограниченията при пътувания. Ryanair Holdings предупреди в сряда, че ще изпита трудности при генерирането на печалба през тази година, тъй като неуспехите в борбата с вируса забавят възстановяването на пътуванията.

Уолш заяви, че международният трафик се понижава с почти 89% през февруари и не показва признаци на възстановяване в настоящата среда. Той също така добави, че след като ограниченията, въведени от правителствата, бъдат отменени, се очаква силен ръст заради отложеното търсене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Taню преди 3 години
Добре, де, списвачо! Заглавието на тоя бyлшит не ти ли боде очите???...
11
0
 
5
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Май май много ще се наденят...
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авиоиндустрията и туризма вървят ръка за ръка, докато има изисквания ще са в криза, а някои ще и фалират.Туристът трябва да е психически необременен, за да си харчи парите спокойно, има ли изисквания за това-онова много народ няма да отидат никъде.
9
0
 
17
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Хаха,и аз се надявам да спечеля от тотото... без да съм пускала фиш,естествено
8
0
 
11
 
! Отговори
Ник преди 3 години
Чакайте и се надявайте. миналото лято резервирах с Райън и после натресоха карантина за UK и два пъти трябваше да платя. нито връщат парите, нито имат лесно променяне на билетите. стотици евро в повече ми струва удоволствието да пътувам до друга дестинация. никога не трябва да се резервира предварително нито багаж нито място. евентуално резервираш на минимална цена полeт с мисълта, че си хвърляш парите на вятъра.
7
0
 
21
 
! Отговори
Буден гражданин преди 3 години
С тези тестове и сертификати... Едва ли.
6
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Има да се надяват.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те пенсионерите се заглеждат след ученички, ама вече онлайн.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно ли?!?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано,ама надали..
2
0
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
И ние се надявахме на фериботи от Русия до Несебър, Бургас, но пишман-политиците ни излъгаха.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гладна кокошка - просо сънува