Меркел с желание: Кратък локдаун в цяла Германия

Той ще бъде нещо като мост срещу "нормалността"
11 апр 2021 19:55, Красимир Ангелов
43
Меркел с желание: Кратък локдаун в цяла Германия
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел има желание цяла Германия да бъде затворена за кратко, за да бъде пресечено експоненциалното увеличение на случаите на коронавирус, заявиха за ДПА източници от Християндемократическия съюз.

"Става дума за мост към повече нормалност. Този "мост" трябва да продължи кратко", казаха източниците, които са присъствали на разговорите на ръководството на ХДС.

Армин Лашет, премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия и претендент за наследник на Меркел, беше предложил нещо, което той самият нарече "мостов локдаун", който да бъде в сила, докато не бъдат ваксинирани повече хора, и чрез който да бъде ограничено повишаващото се разпространение на заразата, съобщава БТА.

Институтът по вирусология "Роберт Кох" отчете 17 855 новозаразени и 104 смъртни случая за последното денонощие. В неделя данните обикновено са малко по-ниски, защото в края на седмицата се правят по-малко изследвания. Но преди седмица "Роберт Кох" отчете нови 12 196 заразени и 68 починали, което показва, че случаите се увеличават.

Седемдневната заболеваемост на 100 000 души нараства от 127 преди седмица до 129, посочи институтът. Ръководителят му Лотар Вилер определи положението като "много, много сериозно".

Според данни от 70 болници от цялата страна все повече млади хора биват хоспитализирани с респираторни инфекции, а интензивните отделения бързо се пълнят.

Тъй като заболеваемостта е висока, а обхватът на ваксинацията в Германия засега остава ограничен, организаторите на популярни панаири и фестивали заявиха, че такива мащабни събития няма да могат да се състоят, докато не бъде постигнат колективен имунитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
32
 
! Отговори
Бонго преди 3 години
Ако някой не е забелязал, от 2019 няма сезонен грип, има само ковид. Ако човек си направи труда да събере загиналите от сезонен грип през предходните три години преди ковид-истерията, се вижда че те са повече от "жертвите на ковид" и то при положение, че преди хората умрели от инфаркт, инсулт, диабет, пневмония и др, никой не ги проверяваше дали имат и следи от грипни вируси и ако имат, да ги пишат умрели от грип. Всеки мислещ човек може да си извади изводите от този факт.
15
2
 
29
 
! Отговори
българин преди 3 години
Западноевропейците показаха,че нито са по умни,нито по-знаещи,нито по-можещи от нас.Това затваряне до нищо води.Не го ли проумяха.На всички само това говорят-локдаув,та локдаун.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той ще бъде нещо като мост срещу "нормалността" - Красьо, сигурен ли си какво точно се опитваш да напишеш?
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без деца , вероятно и с психични болести но здрав гръб от елита
12
5
 
30
 
! Отговори
Мона преди 3 години
не се заблуждавайте! няма да ви оставят да живеете нормално, докато не изпукате я от ваксини, я от нелекувани заболявания, я от психясване и самоубийства. целта на мероприятието е да убият поне 9 от всеки 10. а единият оцелял да бъде ГМО зомбиран и стерилизиран роб, собственлст на компанията, която го е модифицирала генно.
11
2
 
17
 
! Отговори
Пандора преди 3 години
Кутията с вируса е отворена. Откъдето е дошъл този има и други.
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кратък локдаун до следващия кратък локдаун. И така кратки локдауни по 15 дена, докато дойде есента и дългия локдаун. И така от локдаун в локдаун. ***, изкукуригала бабка. Но щом така им харесва, така да бъде.
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия от четири месеца страда под тежки мерки и заключване... Резултатът е оччевиден - никакъв. Решението? Още заключване.
8
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се как я търпят таз изкуфялата бабушкера
7
4
 
8
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Ама поучете се от българският опит. Тука при 10 пъти повече заразени отваряме. Бития си е бит, ум р е ли я ум ре л.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато "ваксинират повече хора", и стане време да се маха "мостовия локдаун", ще са навлезли "нови мутации", срещу които сегашните "ваксини" няма да са "ефикасни", и ще се наложи да се направи един "тунелен локдаун" до есента, докато излязат нови "ваксини". Малко множко станаха кавичките, но не мисля че има излишни.
5
2
 
11
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Най-добре и да е ластичен мостовия локдаун. Ако не знаят как, да почерпят знания и умения от нашия министър председател.
4
2
 
31
 
! Отговори
Ник преди 3 години
народът с желание: да види тези, които го тормозят да висят на дърветата за кратко. 2 седмици само.
3
2
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НОВОТО НОРМАЛНО!!!ГРИВНА НА КРАКА КОЯТО СЛЕДИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ВЕЧЕРЕН ЧАС И ДА НЕ СЕ НАПУСКА РАДИУС ОТ 10 КИЛОМЕТРА ОТ МЯСТОЖИВЕЕНЕТО! ТОВА Е В ОБЛЕКЧЕНИЯ РЕЖИМА ДОТОГАВА ПЪЛНА КАТОРГА -ИЗОЛАЦИЯ БЕЗ НАПУСКАНЕ НА ДОМА!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""мостов локдаун", който да бъде в сила, докато не бъдат ваксинирани повече хора"Как звучи това, мм? Нещо нередно успявате ли да видите в тази идея, или съзнанието спи.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две седмици, и се връщат към нормалното! Обещава!