Ваксинираните южнокорейци вече ще са без маски на открито

Общият брой на заразените с коронавируса там са 137 682
26 май 2021 07:40, Анисия Иванова
27
Ваксинираните южнокорейци вече ще са без маски на открито
Снимка: БГНЕС

Южнокорейските власти обявиха днес, че от юли ваксинираните срещу ковид вече няма да се налага да носят предпазни маски на открито, предаде Ройтерс.

Либерализирането на режима за носене на предпазни маски ще се отнася и за хората, на които е поставена само една доза от ваксина срещу ковид, отбелязва Ройтерс.

Мярката има за цел да насърчи възможно най-голям брой южнокорейци да се ваксинират срещу ковид.
Властите са си поставили за цел да ваксинират поне 70 процента от 52-милионното население на Южна Корея до септември. Понастоящем са ваксинирани само седем процента. На хората, на които е поставена поне една доза от ваксина срещу ковид, ще бъде разрешено да се събират на големи групи от юни, заяви южнокорейското правителство.

Правителството планира също така да преразгледа всички карантинни мерки веднага щом на над 70 процента от южнокорейците бъде поставена поне една доза от ваксина срещу ковид.

Южна Корея ще започне масовата ваксинация на хора на възраст от 65 до 74 години от утре в над 12 хиляди клиники.
Южнокорейските власти регистрираха през последното денонощие 707 нови случая на заразяване с коронавирус.
Общият брой на заразените с вируса в Южна Корея е 137 682.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Северна Корея-същото
5
4
 
3
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 2 години
Маски на открито като цяло е добре, това е за тези с маските в колата, когато са сами. Аз лично в тоалетната предпочитам, че като го спущам да не ми мирише много. Всичко са конспирации, ние сме антиваксъри, конспиратоти, нищо че "мерките" са нелогични идват в грешния момент като цяло и нямат никакъв ефект, нищо че влиянието на болестта силно се преекспонира. Предатавяме едва ли не апокалипсис, а реално ако всички 8 млрд. едновременно се заразят, макс 40-50 млн. ще умрат, което е нищо.
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиста дискриминация, но както и да е. Преди година това бяха теории на конспирациите.
3
1
 
22
 
! Отговори
хх преди 2 години
Оууу ама честито,страхотно браво герой,ваксинираните след септември ще са в дневните списъци с починали.
2
2
 
32
 
! Отговори
Радко преди 2 години
Защо трябва да насърчават някой който не иска ваксина? Тези които са избрали да се ваксинират нали да ЗАЩИТЕНИ вече:-) да оставят другите те да си избират как се за пазят . Ако реша да се самоубия никой не може да ме спре. Същото е и дали искам да живея или не. Как така от един път тези добри правителства по целият свят решиха да ни спасяват на сила едва ли не. Хората умират от рак, инфаркт и кскво ли още не , никой нищо не прави те точно от ковид решили да ни спасяват.
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят мусурен *** вече е на годинка и няколко месеца. Струва само тридесет стотинки, а кьорав бацил не е пропуснал. Нося го винаги където има вероятност, неуки люде с контролни функции да започнат да се дървят. За тяхно добро е. Един вид се грижа за добрият им зъбен статус.