Радиоводеща на BBC почина след ваксинация с "АстраЗенека"

Лиза Шоу развила тромбоза
28 май 2021 14:19, Нели Христова
86
Радиоводеща на BBC почина след ваксинация с "АстраЗенека"

44-годишна радиоводеща от BBC  е починала миналата седмица, след като е получила кръвни съсиреци, предизвикани от имунизацията й с ваксината на "АстраЗенека",  съобщиха от семейството й, цитирани от BBC.

Лиза Шоу, която е работила за BBC Newcastle, починала в петък в Кралската виктория в Нюкасъл. Смъртта на майката на едно дете беше обявена в неделя.

Рик Мартин, който е работил с нея, я описва като "доверен колега, брилянтен водещ, прекрасен приятел и любяща съпруга и майка". "Тя обичаше да звучи по радиото и беше обичана от нашата публика. Загубихме специален човек, който означаваше много за хората."

Семейството й заяви, че тя е развила "силно главоболие" седмица след като си е поставила ваксината на "АстраЗенека", преди да се разболее сериозно и да бъде лекувана от кръвни съсиреци.

"Опустошени сме и в живота ни има дупка, която никога не може да бъде запълнена. Ще я обичаме винаги", написа още семейството й. "Огромно утешение беше да видим колко е обичана от всички, до чийто живот се е докоснала, но в момента искаме поверителност, за да скърбим като семейство."

BBC потвърди, че съдебен лекар в Нюкасъл ще разследва смъртта й, след като една от потенциалните причини е посочена като "усложнение на ваксинацията срещу COVID-19 с "АстраЗенека".

Установена е връзка между ваксината и изключително редки форми на кръвни съсиреци. Към днешна дата в Англия са приложени почти 35 милиона дози на "АстраЗенека", като са докладвани 332 случая на тромбози в следствие на имунизацията и 58 смъртни случая.

В резултат на това на всички под 40 години във Великобритания се предлагат алтернативни ваксини срещу COVID-19.

За хората на около 40 години рискът от съсирване се оценява на един на 100 000, а шансът да умре е около един на милион.

Следователно, британският медицински регулатор MHRA заяви, че предимствата на ваксината надвишават рисковете при повечето възрастови групи.

В четвъртък германски учени обявиха, че може да са открили причината за образуването на кръвни съсиреци, свързани с ваксините на "АстраЗенека" и "Джонсън и Джонсън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Меркел" исках да кажа но автокорекцията не харесва демони които пият кръв.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така са промили мозъците на хората,че повечето виждат само две възможности1) ваксиниране 2)умиране от Ковид.Това ,че тази инфекция е лечима ,особенно ако се хване в начлото-не е известно,не се говори,не се дискутира.Същото е с превенцията,Даже се стига до парадокси ,като например да се отрича ролята на вит. Д в предпазването и в лечението,а тя е изключителна.Същото е и с вит.С и Ивермектина.
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега тепърва започват фрапиращите смъртни случаи в Англия,на ред са за ваксини хора между 30 и 40 годишни ,като повечето от тях са здрави.Ваксината е Файзер и много млади хора ще си заминат от инфаркт и сърдечни усложнения.Лекари предупреждават,ама кой да ги чуе
71
1
 
3
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
От института Роберт Кох-Германия казаха че чакат всеки момент Меркел да изгърми, защото и тя била направила две игли с Астрата! Муааахахаха!
70
0
 
7
 
! Отговори
Ковидиот преди 2 години
Нека *** мало умниците! Нали тръбяха че било по-добре да умреш от Астра Зенека отколкото от Ковид?
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А здравният министър на Индия ,почина на втория ден след поставяне на ваксината Файзер,от инфаркт.
68
0
 
0
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До neon7Грешката е моя, умира от рак на белите дробове след като отрича вредата от пушенето.
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
CHESTITO
66
0
 
9
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
До Питър Я кажи ни от кво почина Ръш Лимбо!? А за Магуфули да кажеш ,че починал от ковид е жалка дезинформация !
65
19
 
1
 
! Отговори
Питърд преди 2 години
До Анонимен 73И какво се случи там???????? Един доктатор, който лекуваше епидемия с масови молитви, ритна камбаната...На моменти просто ме е яд, че съм се родил в това наше глупаво и безпросветно племе. Добре е, че природата не толерира глупостта и племето ни се самоизтрива от лицето на земята, освобождавайки тази иначе хубава територия за други, по-приспособими, народи
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питър ехее не те беше срам да сложиш президента на Танзания тук... На всички е ясно какво се случи там
63
12
 
1
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Анонимен 69Интересно кои са тия агитатори за ваксинацията, които са умрели след нея??? Щото известни имена, отричащи съществуването на пандемия, които измряха от коронавирусна инфекция са стотици, вероятно хиляди... Президентчето на Танзания и вицето, супер популярният водещ в САЩ Ръш Лимбо, дори нашият голям учен Чорбанов лапна тръбат на обдишвателя предизборно, а имаше супер силен имунитет след прекрано заболяване :))))
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69Аз съм имал температура (41), която може да убие всеки човек, но осъзнавам че хората са стадо, требва им пандемия :)) Повечето които се тръшват, имат богато медицинско минало, не казвам всички разбира се :))
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимавайте с доверието към ваксината. На високо ниво е направено всичко възможно, затова защото да се приеме за ненормално съмнението в абсолютните ползи от това ваксиниране. Най-вече чрез лъжи, подкупи и абстрактни "научни данни и изследвания". Винаги когато се гътне някой "разследват връзка с ваксината", но да сте чули някъде нещо от типа "доказано - смъртта е причинена от ваксината". Няма и да чуете. Не се рискуват милиарди долари току така...
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави ми впечатление, че някои от лицата, които яростно пропагандираха за ваксиниране са починали след ваксиниране. Случайност или съдбоносно възмездие ?
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая се оказва вярно. Ползите превишават рисковете. Рисковете някое невино заблудено NPC да загине от експериментално боцкане са пренебрежими в сравнение с ползата от масовото натръшкване на вакси-пропаганда-троловете, което предстои.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората уж мрежа че не са ваксинирани а сега че на ваксинирани ,и не разбирам Борисов падна и вирус няма ,и ваксини всички видове
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минимум половината писани като умрели от КОВИД в България са възрастни хора с инфаркт и инсулт. По-вероятно 60%.
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТъпанарВ България е 100% за официално над 17000. Неофициално двойно повече.
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, блондинка е. Може да е противопоказано.