Кацаров: Шансът да избегнем нов пик на вируса е ваксинацията

"Няма починал след ваксина у нас, да махнем фантасмагориите за чипиране"
87
Кацаров: Шансът да избегнем нов пик на вируса е ваксинацията
Снимка: БГНЕС, архив

Няма българин, починал след ваксина у нас. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

Той обясни, че е имало десетина случая на съмнения, които са проверени и такава връзка - ваксина и тромбоза след нея, не е доказана.

Още по темата
България има желание да предостави ваксини на съседни страни, след като е направена оценка, че за населението у нас те са достатъчно - 13-14 млн. до края на годината. Такива запитвания има от Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина.

Процедурата обаче е много тежка - иска съгласуване с ЕК, с доставчика, независимо дали ще ги подариш или продадеш. България е отправила такова искане и се очаква отговор по кой механизъм да бъде извършено това. Нашето желание е да помогнем, каза Кацаров.

Става дума за до 150 хил. дози, които са бъдат разпределени на съседни държави, най-вече от препарата на "АстраЗенека", тъй като към него има най-малко интерес у нас.

Кацаров заяви, че единственият начин да избегнем нова вълна е ваксинацията и допълни, че сме свидетели, че нито маските, нито дистанцията я предотвратяват. Според експерти е възможно да има нов пик, ако се забави процесът на ваксинация.

Да махнем фантасмагориите за чипиране и да се облегнем на фактите. Пациентите не искат да се ваксинират, защото има странични ефекти. Ако видят обаче страничните ефекти в кратката характеристика на лекарство за кръвно, ще видят, че те всъщност са повече, заяви Кацаров.

Според него хората са имали основания да казват, че ваксината не е тествана, но с днешна дата са ваксинирани над 2 млрд. души, като страничните ефекти са изключително малко.

Кацаров съобщи в отговор на въпрос, че скоро също ще се ваксинира.

Аз преболедувах тежко и лежах в болница декември месец с двустранна пневмония и затова не съм се ваксинирал, но ще се ваксинирам, препоръката е това да стане след 6 месеца, обясни министърът.

Здравният министър не прогнозира кога ще постигнем колективен имунитет у нас.

Броят на хората, които са се срещали с вируса е в пъти по-голям от тези, които са тествани с PCR. В момента се събира информация от лабораториите за броя на положителните тестове за антитела, за да се изгради обща представа за това, данни се очакват към края на месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е,че Стойчо ще разпродаде на комшиите ваксините, отпуснати на България .Как ли ще отговаря след като падне от власт за тоя геноцид, дето ни го готви.Изгони математиците от щаба и няма да му излязат бабешките сметки за нуждите от ваксини.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,Д-р Стойчо Кацаров: Отнасяйте се с COVID-19 като с грип 28.09.2020,,. - заглавие на статия в днесбеге.После ковида го тръшнал и му влял ум в главата. Сега агитира за ваксинации и не пита защо ,,толкова хора са починали от ковид,.Понеже миналата година не му се вярваше.
34
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХахахаГорките антиваксъри пищят като настъпани мокрици сега
33
1
 
5
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
globalresearch ТОЧКА ca/covid-19-vaccines-lead-to-new-infections-and-mortality-the-evidence/5746393 Обърнете внимание на графиките ! След всяка интензивна вакс.кампания следва "нова ковид вълна " Индия е очеваден пример .
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново пропаганда с отровните ваксини,знам случай когато на диабетик след ваксината се случиха сериозни усложнения с инсулина, та кацаров *** да не говори за уж безвредни ваксини..
31
1
 
7
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
Кацаров,ОСТАВКА !!! - Същия си като другите лъжливи и продажни "доктори" от щаба! Нямало починали от ваксина у нас ! КОГО ЛЪЖЕШ???
30
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Шансът да избегнем нов пик е ваксинацията''! Това ми звучи като: ''шансът да спрем автомобилните и самолетните катастрофи е като забраним използването на автомобили и самолети'' или пък ''шансът да избегнем смъртта е като не се родим''!
29
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Аз например не искам да се качвам в самолет или автобус, чиито водачи са ваксиниранир защото винаги могат да получат мозъчна или сърдечна тромбоемболия и да убият десетки и стотици пътници!
28
2
 
1
 
! Отговори
ооооо Шипка преди 2 години
аз искам фигуранто да се покаже и каже по телевизоро : има ли вирус и има ли той почва у нас !
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, прочетохте ли най-важното? "Кацаров заяви, ...че нито маските, нито дистанцията я предотвратяват..."!?! А сега де? А наесен като почнете да се пънете пак да ни маскирате, какво да ви правим? Да ви тепаме ли тоя път? Докога ще се гаврите? А сега на бас, че ако се набоде достатъчно народ, следва изказване "И ваксинирането не предотвратява". Ама вие слушкайте, вярвайте, няма измама на тая сергия. Само най-добра стока.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ паднаха най-вече заради мерките и ваксините. И тия са тръгнали по този път. Жалко за тях!
25
2
 
7
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
И аз ще се ваксинирам, ама след 5-6 г, ако ваксините все още се смятат за безопасни и ако въобще все още на някого му дреме за китайското грипче.
24
2
 
20
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Ваксизомбитата всъщност се нуждаят от спешна психиатрична помощ, а не от ваксина! Лични наблюдения - в службата ми 5-6 колежки вече си сложиха дозите, но интересното е, че пак са едни наплашени, просто им личи по погледите, а би трябвало да са спокойни вече, защото са ''предпазeни''! Но не са спокойни, значи проблемът им е съвсем друг, споменах го в първото изречение!
23
1
 
6
 
! Отговори
до 31 славянин преди 2 години
Точно моите думи и моето мнение!
22
3
 
23
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Тези, които те подтикват кам инжектиране с тези отрови са ДЛЪЖНИ да ти предоставят подписана и подпечатана декларация от тях, че носят и медицинска, и съдебна отговорност при негативни последствия от нея за теб, а те искат точно обратното - ти да им подписваш декларация, че ги освобождаватш от такава отговорност! На практика това е чист подтик към самоувреждане, самоосакатявани и самоубийство! На това му се казва безочлива наглост!
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЪРТЯТ СУЧАТ ПАК ЗА ВАКСИНАЦИЯ ГОВОРЯТ. АЗ ОБАЧЕ НАПУК ЩОМ МИ КАЗВАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ, АЗ ПЪК НЯМА ДА СЕ БОЦНА, А НА ТИЯ хипохондрици И РАЗНИ С ПСИХИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ ДА ОТИВАТ ДА ГИ БОДАТ АКО ИСКАТ ПО 3 ПЪТИ НА ДЕН ПРЕДИ ЛЯГАНЕ И НАЙ ВЕЧЕ ДА ГИ БОДНАТ С КОЖЕНАТА ТАЛМУДИЧЕСКА ИНЖЕКЦИЯ. ТОЯ ДЕТО СЪЗДАДЕ ВИРУСА
20
2
 
29
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
И защо трябва да се ваксинирам след като съм преболедувал? И защо мога да получа сертификат само за 6 месеца а тези с инжекциите вечен. Очевидно целта е една - намаляване на населението с непроучени ваксини, ефекта от които ще усетим до една година.
19
3
 
7
 
! Отговори
до 26 от славянин преди 2 години
''Електронна рецепта'' означава още една причина да ти бъркат в джоба, бабо Маро!
18
4
 
14
 
! Отговори
Ситалк преди 2 години
Това е "разделно зомбиране". Зомбитата вярват в несъществуващ вирус, но не вярват в чипирането?!
17
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
обяснете на бълг народ какво означава електронна рецепта защо трябва да сеходи при личен лекар на всеки 3 месеца и да се дава 3 лева потр такса защоелектронната рецепта не означава да не се ходи при личен лекар освен акосъответният специалист не промени лекарствата защо от провинцията трябва да севръщам при личния лекар в софия за тази рецепта а да не мога да си получа лекарствататам където съм през лятото това какво улеснение това е огромна кражба на държресурс не е никакво улеснение