Ваксинираните в социалните домове са под 20 хил.

Кацаров настоя да им се даде обстойна информация за препаратите
9
Ваксинираните в социалните домове са под 20 хил.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Да се предостави обстойна и достоверна информация за ваксините срещу COVID-19 на персонала и настанените в социални домове, иска министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в писмо до вицепремиера Гълъб Донев и до директорите на регионалните здравни инспекции.

Към 14 юни 2021 г. едва 7381 души от персонала на социалните домове са ваксинирани срещу COVID-19, от които 3 422 са с поставена втора доза. От настанените в домовете 10 086 са ваксинираните, като 4 632 са със завършен ваксинационен цикъл, съобщиха от МЗ.

Същевременно продължава регистрирането на епидемични взривове от COVID-19 в тези места, а проведените епидемиологични проучвания показват, че инфекцията се внася най-често от неваксиниран персонал. Затова е изключително важно да бъде предоставена достоверна информация за значимостта на заболяването и възможностите за профилактика чрез имунизация, отбелязва д-р Стойчо Кацаров.

С оглед на зачестилите случаи на заразени в социални домове е необходимо регионалните здравни инспекции да извършват насочен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в социалните домове, както и инструктаж за незабавно информиране при поява на клинични оплаквания и поведение при потвърден случай на COVID-19, подчертава още здравният министър.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ваксинирайте бе!!!2 месеца обикаляш телевизии и уволняваш ,свърши малко работа . Под лога на мутрочалгарите и фигуранта
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възрастните трябваше първи да се ваксинират, не разни депутати и общински съветници. Срамота!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората са възрастни над 80 г. А някои си остават деца до 120!Та с кой да почнем?
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да ваксинираме възрастните какво почвате с децата
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Striker ЕЙ! Да остаиш орицата да праат кво си сакат! Тоа пъ - афтумате сака!Нал требе да поизмpaт ванциниранете! Та да има и за назе пу нешту.
4
10
 
5
 
! Отговори
Striker преди 1 месец
За съжаление докато не накарат Ганьо под строй и с автомат в гърба да се ваксинира и да направи нещо и за другите, нещата ще са все така. Ето, ваксини колкото искаш- на опашките е рехаво. Имаме привилегията дори да избираме, а не го оценяваме. Приятели в Дания още чакат за ваксина! А при нас има налични от каквато си поискаш! За наказания и санкции сме!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там дават ли пражен боб?
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 123 Добре, че си анонимно. Иначе да са те прибрали заради глупостите, които ръсиш. Обзалагам се, че си с ниско образователно ниво.
1
5
 
12
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Хората в старческите домове и домовете за психично болни ще бъдат инжектирани с отровните ваксини.