Над 4 млн. са смъртните случаи от COVID-19 в света

Най-много жертви има в САЩ, Бразилия, Индия, Русия и Мексико
18 юни 2021 11:49, Ния Христова
19
Над 4 млн. са смъртните случаи от COVID-19 в света
Снимка: Pixabay
Броят на смъртните случаи от COVID-19 в глобален мащаб подмина 4 милиона, съобщи АФП.
 
Един милион души са починали през първата една година на пандемията, докато за следващите само 166 дни, вирусът е взел още 1 милион жертви.
 
Най-много жертви на вируса има в САЩ, Бразилия, Индия, Русия и Мексико.
 
Много държави водят битка с времето да имунизират населението си. Докато броят на новите случаи и починалите в Съединените щати и Великобритания намалява, много други изпитват недостиг на препарати в момент, в който вариантът Делта става доминиращ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Ако имаше реална загриженост и съчувствие към човешкото страдание у всички тия международни институции, нямаше да умират многократно повече хора от глад и да затворят достъпа до лечение заради пландемията за милиони нуждаещи се. Тъжното е , че сме позволили да решават вместо нас. И не съвсем - ако всеки от нас помогне на един свой събрат всеки ден, както той чувства, че е правилно, на когото сметне за нужно,ще станат излишни.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста сериозна бройка, при това има поне двойно повече починали от Ковид-19, които не са регистрирани, както и факта, че някои държави с голямо население спряха вируса, като Китай и Виетнам, а в по-голямата част от Африка вируса тепърва ще настъпва.
14
1
 
1
 
! Отговори
Неграмотна преди 2 години
Мое ли некой да сметне колко % са тия 4 млн. на 7 млрд. население. Мерси.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на някой да му дреме, все някой ден всеки ще си напълни дупката смаска или без маска.....
12
1
 
3
 
! Отговори
СКАНДАЛНО Лъжат преди 2 години
Видях и отворих сайта на worldometers info coronavirus и НЯМА ТАКОВА НЕЩО НЕ СА 4 милиона станали още. ЩОМ ЗА ТАКИВА НЕЩА НИ ЛЪЖАТ КАКВО ОСТАВА ЗА ДРУГОТО мерките и ваксините ??? КОЯ ИНСТИТУЦИЯ ДА СЕ СЕЗИРА? В България ЖУРНАЛИСТИ ПИШАТ ФАЛШИВИ НОВИНИ къде да ПОДАДЕМ СИГНАЛ И ЩЕ ИМА ЛИ НАКАЗАНИЯ ???
11
1
 
2
 
! Отговори
ФАЛШИВА НОВИНА преди 2 години
Какво били съобщили ? Кои са тези АФП ? Къде е точният цитат и връзка? Какво е конкретното / точното число на броя починали? ОЧЕВАДНА ЛЪЖА и Журналиста да бъде заведен под съдебна отговорност за фалшиви нови и тормоз на хората. АФП какво е това Асоциация по Фалшиви Постове ли ??? Ало журналята давайте източноците си и не лъжете хората.
10
1
 
6
 
! Отговори
НЕ ВЯРНА НОВИНА преди 2 години
Броя починали в света все още НЕ Е 4 милиона, а е точно 3,859,053 от данните worldometers info средно на ден отчитат по 8 000, за да се стигне до 4 милиона ще трябват още поне 17 дена.
9
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
според Брояча на населението на света,до сега,тая година,са умряли над 28 МИЛИОНА човека!!!!..Е,колко "тежи" тоя ЕДИН милион,ПРИПИСВАН на "коковида"?!..И друго:-Първите и най-важни причини за смъртите са:-ИБС,инсулт,ХББ,Инфекция на долните дихателни пътища ,РАК ..-различните видове!...Е?!..КЪДЕ Е "КОШМАРНИЯ" коковид в тая ОФИЦИАЛНА класация?!...Не щете и не щете и не щете да осъзнаете как ви ИЗМАНИПУЛИРАХА с тая "пандемия"!!..Не щете,и това си е!..Харесва ви да ви будалкат..
8
2
 
15
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
А от глад за 2020г.,7 000 000 души.
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съболезнования за починалите на близките. Този вирус стана световна трагедия. От едни не преличащи на хора множили се като зайците Надминали един милиард и 400 милиона да създадат вирус който да убива нищо не подозиращи хора. Тези управници на жълтата раса не заслужават да дищат въздуха. В началота когато тръгна заразата същите тези траеха и гледаха сеира на заразяващият се свят. Вместо да бият тревога жълтата пас..мина гледаше сеир.А вашите управници не взеха никакви мерки за спасението ви.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цяло - за година и половина 2 млн починали от грип и нему подобни инфлуенца болести. 2 млн починали от възраст и надписани "умрял от ковид".
5
0
 
12
 
! Отговори
Ужасни сте преди 2 години
Сега дочетох докрай, във Великобритания намаляват новозаразените, интересно по какви данни, защото там от 4 седмици има повишение на заразените. Изовда е, че няма нищо вярно, нито в заглавието нито в пасквила. Препоръчвам на Ния, да изкара няколко години на училище, чувал съм, че помага.
4
1
 
13
 
! Отговори
Ужасни сте преди 2 години
Над 4 млн. по какви данни, дайте източник, защото са 3,85 млн. по официални данни. После в статията пише 1 млн. за една година и за следващитите 166 дни още 1 млн. По последни данни на БАН 1+1=2, къде са другите 2. Вас поне с 8 клас не ви ли назначават в този сайт. Спирам да го отварям този сайт. А и 4 млн. за 1,5г. в световен мащаб, като 3 от тях официално се водят С Ковид не от Ковид, е напрактика нищо, все пак нормално умират около 60 млн. души на година, без Ковид, биха били около 59,5 млн.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от глад***Па като гледам как се стрелят у Кравария секи ден, ковидтта надали им е големия проблем...
2
3
 
10
 
! Отговори
мммммммм преди 2 години
Явно не са били безсмъртни. Друго си е като се боднеш с препарата - тогава безсмъртието не ти мърда!
1
15
 
3
 
! Отговори
Бау преди 2 години
грипчето ...