"Зелени коридори" за ваксини и в молове в София

Ваксинирането в паркове също остава през уикенда
35
"Зелени коридори" за ваксини и в молове в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община заедно със Столичната РЗИ разкрива мобилни пунктове за ваксинация в три търговски центъра в града, съобщават от общината.

Инициативата ще се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Te ще работят на 19 и 20 юни /събота и неделя/ от 13.00 до 18.00 часа. Желаещите ще могат да избират между векторна и РНК-ваксина.

Заместник-кметът по финанси и здравеопазване на София Дончо Барбалов ще даде начало на инициативата утре, 19 юни, от 13.00 ч. при мобилния имунизационен център в Paradise Center на етаж 0, до Централен Северен вход.
Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3200 души.

Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до Културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9.00 до 16.00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете, където всеки може удобно да си постави ваксина е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове.

През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София. Бусът е дарение от фондация "Благотворителност и милосърдие".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: молваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
До АзДа сигурно. Твойте познати да не са на 90+ с по три заболявания,че ковид им е най-малкия проблем. Нали в Пиргов закриват цирка.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм ваксиниран но си влизам в магазините без маска,и като ми кажат да я сложа тогава лъжа че съм ваксиниран!!
13
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 2 години
Коментар 12 е До Дамата с батериите.
12
3
 
6
 
! Отговори
Дамата с батериите преди 2 години
Народопсихологията ни в няколко изречения.
11
14
 
8
 
! Отговори
Дамата с батериите преди 2 години
Простият народ диша мръсния въздух, тъпче се всеки ден с ГМО, консерванти, нитрати и всякакви произведения на химическата промишленост без да му мигне окото. Но когато става въпрос за ваксиниране изведнъж се замисля дълбоко и предпочита да се зарази с вируса, защото той е по-малко опасен от ваксините.
10
7
 
18
 
! Отговори
Само да дойдат преди 2 години
На плажа с ваксини ще има избити зъби. Еййй, ще ни гонят под дърво и камък да ни инжектират с неясните бъркочи.
9
21
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Хора ,съветвам Ви да се ваксинирате. Баща ми е в Ковид отделение в много тежко състояние и дано успее да се пребори. Не ви е дошло на главата . Покрай мен доста народ починаа друга част не могат да се оправят вече с месеци .
8
1
 
0
 
! Отговори
льотчик преди 2 години
до 7. зависи колега зависи. за нас от ложите ще има и пури и дамджанки и дащни разкрепостени секретарки с поетически наклонности. за вас пролетарите и белите ченгенета фенки на моя ортак слафчо че има по една турба капутченца и до изходите от моловете ще чека надарен мургаф ромлянинджия да ги ползвате с него по живо по здрави. и вие и жените ви и децата ви.
7
2
 
14
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ще има ли преди ваксината пликче с пури и уиски за после ?
6
6
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Няма угодия, брей
5
4
 
15
 
! Отговори
Прогноза преди 2 години
Очаквайте скоро: "Зелени коридори" за лечение на рака и в молове в София
4
3
 
1
 
! Отговори
лешоедчето янев преди 2 години
да точно колега. подкрепям ви. аз докато бръмча с катера да събирам беологичнея матриал на оня де го даохме курбан на грингосите и аз нямам време. че и неква кутия требве да търсим сия, ама че отбием номеро нема как. да живеят ястребие от САЩ и ние малките египетски лешояди. добре ни обучиха у уашингот колега чебурашкин.
3
3
 
16
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Луд умора нема рекъл народа
2
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самия факт, че за ваксиниране се използват паркове и молове, ме кара още по-твърдо да не искам да си слагам тази експериментална смес в тялото.
1
3
 
27
 
! Отговори
льотчик преди 2 години
по масонските ложи ще направите ли неколко мобилни пункта за вакса че от срещи по разни пицерии не ни остава време да идем до болницата.