Каква е тайната на успешните предприемачи?

Или защо срещите са толкова полезни за един екип
23 юни 2021 20:25, Анисия Иванова
9
Каква е тайната на успешните предприемачи?
Снимка: Pixabay

Има ли универсален трик, който да работи за всички предприемачи и мениджъри, без значение какъв е бизнесът им? Оказва се, че да. Определено не е особено популярен метод в наши дни, но Джон Бойтнот, журналист и инвеститор, твърди че работи, пише Entrepreneur.

Колкото и странно да звучи, оказва се, че редовните срещи повишават продуктивността на екипа носят изключително много ползи, както за бизнеса така и за самите служители.

Пандемията и дистанционната работа като цяло изобщо не помогнаха на този метод, но сега, когато все повече хора се връщат в офисите, спокойно можем да се възползваме от него.

„Според мен проблемът не беше само в това, че нямаше срещи на живо. Просто масово се провеждат неефективни срещи. Повечето пъти те не са планирани добре и съответно не се провеждат качествено. Срещите на екипа обаче са от решаващо значение за растежа на бизнеса, ангажираността на служителите и разбира се финансовия успех“, казва Бойтнот, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Ето защо това работи:

1.Срещата с мениджъри предразполага за използването на брейнсторминг и дава полезна обратната връзка

От огромно значение е да имаме веднъж седмично среща с всички мениджъри (или директори), за да може да се практикува брейнсторминг и да можем да получаваме/даваме на обратна връзка. Колкото повече расте вашият бизнес, толкова по-трудно може да бъде това.

Бързата среща с вашите мениджъри и лидери от по-горно ниво помага да се създаде по-креативно, позитивно взаимодействие, което насърчава свободния поток и обмена на нови идеи и концепции. Това от своя страна е страхотен начин да се оформи идея за нов продукт в даден бизнес. Когато редовно събирате най-добрите си служители, за да изследвате нови възможни предизвикателства за компанията, в замяна ще получите креативно мислене и печеливши идеи.

2. Затвърждаване на лидерство и идентифициране на бъдещи лидери

Редовните срещи на екипа са ефективни за фирменото лидерство. Използвайте тези срещи, за да съберете своите "войни", да им напомните за важни цели компанията и да ги вдъхновите да се предизвикат и да постигнат повече.

Нещо повече, когато наблюдавате внимателно как отделни служители се ангажират и участват в срещите с течение на времето, можете да забележите тези с вродени лидерски качества и да им предложите допълнително обучение и различни възможности за управление, когато възникнат такива позиции. При потенциално разрастване на фирмата вие ще имате обучен човек, който да поеме да речем новия отдел.

3. По-добра работа в екип

Трудно е да се чувстваш свързан с колеги, които виждаш рядко. Провеждането на редовни срещи на екипа, дори онлайн, дава на всички служители ценна възможност да се опознаят помежду си. Това взаимодействие лице в лице, комбинирано с дискусиите на срещата за целите на компанията, помага на персонала ви да се чувства като екип.

Усещането за екипност може да бъде засилено, когато всяко едно постижение бъде отпразнувано по някакъв начин, колкото и малко да е то на фона на дългосрочения план на компанията. Малките победи също са победи.

4. Решаване на проблеми

Редовните срещи на целия екип спомагат развитието на различни проекти, като дава възможност да откриете потенциални проблеми, преди те да са станали неразрешими. Често бързото идентифициране на проблем означава, че ще отделите по-малко време, енергия и пари за разрешаването му.

Също, когато служителите бъдат насърчавани да споделят с какви работни проблеми са се сблъскали, да кажем през изминалата седмица, те имат възможност да потърсят мнение и помощ от своите колеги. Друг служител или екип може да се е справял с нещо подобно и да предложи някакво решение на промена.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тайната е че такива хора с груби , нечувствителни и затова успяват в бизнеса Тъпчат обикновените хора , тормозят ги на работното място , плащат им мизерни заплати се мислят за голяма работа Бягайте от такива хора
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в нашата страна има успешни предприемачи, забогатели честно - особено в областта на високите технологии.Имал съм честта да работя с 2-ма такива.Аз съм обикновен служител и това, което съм видял у тях е - невероятно бързо и комбинативно мислене, енциклопедични личности - разбират от страшно много бизнес аспекти и професии и не спират да се учат всеки ден.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тайната на успешните предприемачи е в това че крадат без да ги хващат. Няма такова нещо като успял честен бизнесмен. Честните фалират бързо. Успешните крадат и укриват данъци като за световно. Така е по целия свят. Милиардерите не плащат почти никакви данъци. Всичко се укрива в офшорки и се изпира през фондации и НПО-та.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха,ха,тия"бизнес"срещи,онлайн,си бяха едни седенки в къщи.И никой не вярваше на това ,което се виждаше на мониторите.Хората отдавна са се убедили,че трябва,око да види и ръка да пипне,всичко друго е пунта мара,защото няма мирис и вкус.То е като да ближес сладолед през стъкло.Клоунадата,трябва скоро да приключи ,иначе ,клоуните вместо да ни разсмиват,ще ни разплакват.
5
1
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Дрън дрън ерина. Я виж как не е така като стане въпрос за милиарди. Наивни ли сте или на такива се правите ?
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пишете за "бизнеса" в България - тъжна картинка по руски дизайн. На Запад не е така: образование, експириънс, нюх, интелект, умение да убеждаваш, усмихнат, приветлив, любезен, респект към подчинените, винаги точен на срещите и пристигащ 15 минути по-рано на рандевуто,... и вратите към успеха се отварят автоматично. Не е зле да сте "на ти" и с книгата на Дейл Карнеги, "Как да печелим приятели и влияем на хората". Останалото е импровизация според ситуацията. Успех! ;)
3
0
 
13
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
Каква е тайната на успешните предприемачи ? У Бг-то е така.1 Наш човек 2 Политически чадър.3 Нагласени търгове 4 Отчитане на некоя партия кинти за чернътъ каса. 5 Слагане на наши послушни ора на възлови места. И те така !
2
1
 
12
 
! Отговори
Обяснявам преди 1 месец
Тайната е да си човек на човека на човека на министъра и да имаш солидна черна каса.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма успешни предприемачи след като ББ отнема бизнеси.