Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани

Нова вълна ще срине туристическия сезон
200
Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва по-добра организация. Опитваме се да дадем посока, да се включи пациента в контрола на медицинските дейности, каза пред БНТ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Още по темата

"България е в зелената зона. Това обаче не бива да ни успокоява, ние нямаме пълен контрол върху разпространението. Регистрирахме индийският щам, не можем да изключим вълна и през лятото. Единственият начин да се предпазим си остава ваксинацията. Лятото е много добра възможност да се ваксинираме. Засега не се налагат нови мерки и периодично намаляваме старите. Последно премахнахме маските в малките колективи. Може да разширим тази възможност като включим и други обществени обекти с по-голям персонал. Една нова вълна може да сложи край на туристическия сезон", каза още той.

Д-р Кацаров добави, че повече ограничения могат да се махнат само ако хората се ваксинират. Според него при нова вълна отново могат да се затварят фирми и магазини.

"Клевета е, че съм антиваксър, аз съм лекар. Искам с популярни хора да се опитаме да убедим хората да се ваксинират", каза още Кацаров.

"Някои мерки не бяха логически издържани - нараства броя на заразените, а се облекчаваха мерки. Сега се опитваме да поставим това на здрава основа. В началото съм подценявал проблемът с вируса, но това е било на базата на информацията, която е имало тогава. Не мисля, че съм казал нещо, за което да се извинявам. Винаги съм смятал, че мерките могат да се прилагат много по-добре. Настоявам да се анализира смъртността през тази година. Това означава да анализираме, кои действия на властите са допринесли за това да има толкова висока смъртност. Този анализ ще помогне това да не се повтори", каза здравният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
15
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Програмист 73Няма да стане, няма да участваме в експерименти. Просто няма да ви мине номера. Пожелавам ти щастие :)
66
6
 
16
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
До 64, не мерси. Аз не съм ГЕЙ и нема да си забивам никакви игли, на теб като ти е приятно, давай
65
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специално ги подбират тези ваксина агитатори с лица като маски. Отсъствие на всякаква мимика е наложително, за да не им личи много колко дебело лъжат.
64
5
 
24
 
! Отговори
добре тогава преди 2 години
Мерките нека останат завинаги, но няма да дам да ме инжектират.
63
4
 
26
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Програмист 67Кой викаш ще е отхвърлен, вие 20% не можете да се съберете. Клеймото "антиваксър" се изтърка, не сме антиваксъри, противници сме на принудителното участие в експеримент. Радвам се, че се грижиш за себе си и пак ти пожелавам всичко най-добро, на теб и на всички около теб. Успех.
62
1
 
17
 
! Отговори
4 дневна работна преди 2 години
Ще се въведе и 4 дневна работна седмица, производството намалява, няма ресурси, няма кой да купува, фирмите не могат да плащата повече пълни заплати.
61
3
 
17
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Анонимен 64"Да рискуваш и семейство и рода и приятел" рискът след тези псевдо ваксини е същият. Нещо друго да добавиш?
60
4
 
28
 
! Отговори
а защо? преди 2 години
Защо в Белорус няма задължителни ваксинации, няма задължителни мерки и ковид истерия, при това броят на случаите там не са по различни от другите страни където въвеждат драконовски мерки и са ваксинирали почти цялото население.
59
5
 
32
 
! Отговори
Глобалист преди 2 години
КОВИД не уби достатъчно, Ваксините са последната ни надежда!
58
26
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Много са забавни "анриваксърите", сякаш някой ги кара насила да се бодат! Никой не ви кара да се ваксинират Бе, ама и никой не ви иска акъла! Явно нищо не е случайно , щом сте толкова настоятелно досадни!
57
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми за здравеопазване говоря. Нека да ти поясня като на по-бавно възприемащ. Да рискуваш и семейство и рода и приятели, защото те е страх от една игла е допустимо, ако си малко дете. И заслужава само подигравка, ако си пълнолетен.
56
2
 
19
 
! Отговори
НюрнбергскиПроцес21 преди 2 години
за Враговете на Човечеството!
55
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виее се чудите защо този господин беше против ваксините преди да стане министър? Ами привикали са го където трябва, скръцнали са му със зъби, обещали са му много пари и е обърнал плочата. Сега остана ли у някой съмнение, че масовата ваксинация е политическо мероприятие, а не здравно?
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът не е вируса, проблемът са Сармат, Авангард, Кинжал и Посейдон. Без нори ресурси западната система не може вече да съществува и колобира, а заради Сармат, Авангард, Кинжал и Посейдон западът на може да се сдобие с така желаните нови ресурси. Затова ще има много ковид и вирусни вълни и редовни задължителни ваксинации.
53
7
 
3
 
! Отговори
Опитайте по путински преди 2 години
И там е доброволно, ама по тертипа "Няма не искам, няма недей". Ето ви пресни заглавия от агенцията "Россия сегодня" - "Работодателите са застрашени от спиране на работата при неспазване на мерките по ваксинацията", "Работодателите са задължени да отстраняват от работа неваксинирани служители". Стискаш бизнеса за... някои чувствителни части от тялото и всичко става съвсем демократично, хъ-хъ.
52
5
 
16
 
! Отговори
Мона преди 2 години
Златенче, който гроб копае другиму, сам пада в него. българите вярваме само в себе си. и затова сме най-старата държава в Европа запазила името си и своя опък народ и дух жив. марширувай към газовите камери и спри да се опитваш и нас да повлечеш на там.
51
3
 
19
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До ПрограмистНема да стане, програмистче, няма шанс. Вие хипохондиците, ковид-психарите ще се бодете 3,4,5 пъти годишно, а ние ще ви се радваме. Пожелавам ти здраве :)
50
2
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Тук става въпрос за здравеопазване, не за мазохизъм. Объркал си мястото, извратеняк!
49
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да станеш на години и да те е страх от една игла ... какви смешници.
48
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се подготвим за нови варианти, устойчиви на настоящите ваксини и да организираме ваксинации в световен мащаб. Ще трябва да приемем, че ще трябва да правим това всяка година, за десетилетия напред. За тази болест и без съмнение за много други. Трябва да се подготвим и за другите заплахи: недостиг на вода, глобално затопляне, сухота на почвата, нашествия от насекоми, изчезване на безброй видове и политически вълнения които обикновено следват. Тези заплахи са от съвсем различен характер от пандемията и ще причинят много по-необратими щети.