Ръст на случаите на заразени с варианта Делта във Великобритания

Меркел иска карантина за пристигащите от Великобритания в целия ЕС
24 юни 2021 08:28, Елка Василева
34
Ръст на случаите на заразени с варианта Делта във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания се увеличават случаите на заразени с варианта „Делта“ на коронавируса. С това нарастват и съмненията, че ограничителните мерки на Острова може да бъдат облекчени преди 19 юли, както планира правителството, предаде БНР.

Повече от 16 000 са новите случаи на заразявания за последното денонощие, което е най-високият брой от началото на февруари. Починали са 19 души.

Още по темата

Докато броят на жертвите остава сравнително нисък, то увеличаващите се случаи на заразяванията изглежда, че свежда до нула надеждите, че ограниченията ще бъдат вдигнати по-рано от определената дата за това 19 юли, както някои се надяваха.

Според „пътната карта“ на Борис Джонсън локдаунът трябваше да бъде вдигнат на 21 юни, но с оглед на по-бързо разпространяващият се вариант „Делта“ на вируса премиерът отложи датата с четири седмици, за да се даде възможност на още повече хора да се ваксинират.

Отговарящият за масовото ваксиниране министър Надим Захауи заяви на пресконференция, че е убеден, че набелязаната цел до 19 юли да бъдат ваксинирани две трети от пълнолетното население лесно ще бъде постигната.

Вариантът „Делта“ тревожи не само британците. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че всички страни от ЕС трябва да въведат карантина за пристигащите от Великобритания. Това става след прогнозата, че до края на август „Делта“ вариантът на COVID-19 ще съставлява около 90% от случаите в Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
29
 
! Отговори
Голяма лъжа преди 2 години
Стана тя една! При над 50%офицялно ваксинирини с Астра и Пфайзер и жесток локдаун почти година пак 16000 заразени на 68 милиона население. Воплите за край на ковида са само вопли. У нас с 10% вакснати 10 пъти по малко. Някой ни има за балъци - кой ли?
8
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не се ваксинират всички така ще е. В Англия още дори 2/3 не са ваксинирани. Но ще се ваксинират, докато в България явно няма, и ще потъва икономиката, изнемогва здравеопазването и фалира държавата. Защото сте безмозъчни, безотговорни антиваксъри.
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано повечко ваксинирани измрат. Че много са полезни химикалите.
6
5
 
2
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Да питам - ако "до края на август Делта вариантът на COVID-19 ще съставлява около 90% от случаите в Европа" - защо "всички страни от ЕС трябва да въведат карантина за пристигащите от Великобритания"??
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди месец Бил Гейтс обеща догодина да пусне подобрена версия на вируса Covid-22 който вече ще изтрепе пенсионерите, жълтите и ***.
4
3
 
20
 
! Отговори
О. Бендер преди 2 години
Тия мерки дето щяха да ги облекчат на 21 юни обаче щяха да ги облекчат всъщност на 19 юли се оказва че няма да ги облекчат ли? Но вие се боцкайте, да си върнете свободата и да паднат "мерките". Няма измама. Не е като да си съчинят нова мутация всеки път точно когато ужким-ще свършат ограниченията.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън дрън.
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вариантът Дъмп енд дъмпър плюс отдавна циркулира тук и е пълно с големи разбирачи.Затова сега спасението им е в гологлавия чалгар
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Darth shadowНе после.Вече писаха за Делта+...Очакваме Делта про с 64,128 и 256GB