Обявиха строг локдаун в австралийския град Сидни

Ограниченията са заради огнище на варианта Делта
26 юни 2021 10:56, Елка Василева
24
Обявиха строг локдаун в австралийския град Сидни
Снимка: архив, БГНЕС

Заради огнище на варианта Делта на коронавируса, което днес се увеличи до 80 случая, най-големият австралийски град Сидни и някои прилежащи райони отново са поставени под строг двуседмичен локдаун, предаде Ройтерс.

Първоначално затварянето обхващаше около един милион души в центъра на града, но беше разширено заради бързото разпространение на инфекцията.

Още по темата

През последните месеци австралийските власти прибягват до кратки, но пълни затваряния, в борбата с Covid-19, припомня БНР .

Според правилата, които са в сила от днес до 9 юли, жителите могат да напускат домовете си само по неотложна работа, медицинска грижа, образование или пазар.

Останалата част от най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс ще има ограничения за събирания, а маските ще бъдат задължителни на закрито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
плюйте, плюйтепростите австралийци си живеят живота, барове, плажове, всичко е отворено, БЕЗ МАСКИе при 80 заразени ( на някоко милиона) затварят за кратко, докат се изчистят напълно и после пак лайфма те са прости...
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гошо...ТъпотоГаллффончо, за днес прогнозата за максималната температура в Сидни е 18 градуса. За утре 16.Каква горещина?
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само не са се справили с едногодишната си вече затворническа програма, но и в момента са една от страните с най-незащитено население: малко хора са го изкарали, за да имат естествен имунитет; ваксинирането им е много вяло, защото разчитаха, че след затварянията вирусът няма да се върне. Австралия е на кота нула, точно там, където беше България в началото на епидемията. Честито Австралия! Да се готви Китай! Затваряйте се!
20
2
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
В тази...горещина в Австралия,вирусите се разпространяват...бързо;у нас...ходят,а там...тичат.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кво става бе,май ваксите не работят,след 2 месеца ще видите ко ще става
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе къде изчезна Сидней Австралия? Все се хвалеше колко е сигурно там, как нямало ковид, колко пари изкарвал..Изчезна тоя човек нещо...
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе това нещо с мутациите е много съмнително! Естествен вирус е невъзможно да мутира със скоростта на светлината за разлика от искуствено създаденият. Да же искуственият е наложително да се помогне в неговата мутация.
16
5
 
20
 
! Отговори
Циркът продължава! преди 2 години
И тука есента ще почната старата схема.От 7-8 сутринта:броене на чували и трупове,некъпани математици по студията.От 8 до 10 ще има да се говори как всички вксини били полезни и безопасни и т..н.
15
4
 
28
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Там зимата дойде и въпреки скотските мерки и ваксинации, вирусът отново надига глава. У нас - обратното - няма мерки и вяла ваксинация, а вирусът изчезва. Изводът? БМХ за вашите ваксини!
14
4
 
16
 
! Отговори
. преди 2 години
на СИДНИ АВ$ТРАЛИЯ не му пука - той е на Кораловия риф и се гмурка в дълбочина, а властите под водата не правят проверки. можем само да му завиждаме. жена му строго спазва мерките - носи маска дори у тях и говори много по-малко. та той е докоснал абсолютното космическо спокойствие и благодат.
13
9
 
37
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
От потомци на каторнижи какво искате. А , до колко е вярно никой не знае. Важно е да плашиме тук,че нали локумчев каза може да има 4-та вълна лятото. Всичко се прави с цел плашене повече да отидат се боцкат. Какво стана със сомалийския, бразилския , нигерийския вариянт? За толкова време да е измрял половината свят, та нали меркел каза,че очаква 60-80 милиона само в Европа. МУАХАХАХ цирк!
12
10
 
39
 
! Отговори
Справяне по учебник преди 2 години
Какво пише в учебниците по медицина при такава зараза - старите и болните се крият по къщите, останалите организират панаири и всенародни тържества с песни и танци дни наред. Целта е вирусът да се удари в стена от хора, на които няма да навреди и да спре да се разпространява преди да мутира. Просто и елементарно! Става ли ви ясно, че правителствата с неадекватни мерки сами си причиниха всичко. Сега в резултат на заключванията, маските, дистанцията и ваксините ще измрат много повече хора!
11
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия-36/ 1 милион починали от ковид. България -2564/ 1 милион починали. Ясно е кой как се справя.
10
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралийците са потомци на бивши затворници, изпращани от Англия по-далече на заточение.. Тъй че на тях явно им е в гените да обичат да стоят заключени..
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдееее и тия уж бяха"преборили"тая гад!!!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно ли е толкова толкова бързо и обширно заразна краста с щам да се разпространява и мутира как варианти с геном от мутации характерни общо за крастата и вариантите й-алфа,бета,гама,делта по опасност.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оле, ам сига уткрили и ноф штам ив Брасилиа!!! Ко ши праим ??
6
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се бори епидемия. Заради 80 случая затварят столицата. Затова са се справили отлично досега. Не като тука.
5
15
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
А тук всичко е отворено N1 квазиантиваксъри в ЕС, може би даже в света, казвам квази, защото срещу ваучер от 20 лв. храна ще се юрнат през глава да се ваксинират.
4
1
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГОРКИЯ ВАРГ(СИДНИ АВ$ТРАЛИЯ)