Доц. Гломб: Срамувам се от развоя на ваксинацията в нашата страна

Според нея единственият начин да се справим с епидемията е ваксинирането
27 юни 2021 17:55, Нели Христова
257
Доц. Гломб: Срамувам се от развоя на ваксинацията в нашата страна
Снимка: БГНЕС

"Човечеството има един единствен начин за справянето с епидемии – ваксинирането. Ваксинацията предпазва не само индивида, но и обществото. Това нещо може да се случи само след масов имунитет. Светът е ваксиниран неравномерно. Ако някоя страна достигне заветния колективен имунитет, тя пак няма гаранция, че е предпазена”. Това каза в ефира на NOVA ръководителят на отдел „Вирусология” в НЦЗБП доц. Любомира Николаева-Гломб.

Тя добавя, че СЗО се притеснява за всички страни.

„Ние попадаме в една срамна класация, бъдейки едни от най-малко ваксинираните хора. Някои страни пък нямат финансовия ресурс, за да закупят препаратите. Аз лично се срамувам от развоя на ваксинацията в нашата страна”.

COVID-19: В 17 области на страната няма новозаразени

„Аз съм вирусолог и ще ви кажа, че нещата в Англия не изглеждат зле. Те заложиха първо на възрастното население. Голямата част от новите случаи са сред неваксинираните хора, чийто ред още не е дошъл”, обяснява специалистът.

Тя добавя, че колективният имунитет би предпазил хората, които са твърди болни или слаби, за да се ваксинират.

„Свойство на вирусите е да се изменят постоянно, за да се адаптират към всеки нов гостоприемник. Докато ние удължаваме тази верига ние даваме възможност на вируса да се изменя. Обществената и лична цена на този процес би била много голяма”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
15
 
! Отговори
антиВаксър преди 2 години
аз се срамувам ,че толкова малка държава ражда толково много продажници ,родоотстъпници и предатели като тази доцентка ,Околийски и много други ,че няма да стигнат 20 листа.Много ясна харектиристика на глобалния неолиберално джендърски фашизъм -забележете -вменяване на чувство за вина ,че застрашаваш нечий живот.Глоб ли си Блоп ли си няма да минеш нито ти нито твоите господари ,вие нанасяте най-голяма вреда на човечеството и хората се пробуждат все повече.Вашата властзалязва
104
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирането е доброволен акт!!Аз съм преболедувал и ваксиниран,но ще защитавам правото на всеки сам да избира какво иска да си вкарва в тялото!В нашата страна са ваксинирани 11проц.доцента се срамува от 89 процента сънародници.Браво!
103
23
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се и спасете животи. Не причинявайте страдание на толкова хора, дори и да не починат. Няма да починат, но ще са в болниците в тежко състояние. Освен това трябва да се спре с това досадно влизане с маски в големите хипермаркети. Не оставяйте другите хора в домовете им като затворници. Есента на 2020 беше така. Есента на 2021 също ще станат нещата, за които пиша, ако се инатите. Ако се инатите и не се ваксинирате, през есента пак ще сме самотни, изолирани и без духовни събития.
102
13
 
4
 
! Отговори
Само рашките са преди 2 години
По-*** от бг анти-ваксърски селските пръчкиЯвно имаме неЩо общо
101
4
 
8
 
! Отговори
Смърф преди 2 години
Ако последствията от определено лечение е за моя сметка, то и решението е дали да се възползвам е също мое. За сега чакам да видя коя ваксина какви супер сили дава и ще реша според нуждата. Нека мини масовите тестове за да може резултатите да са статистически смислени.
100
5
 
12
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Абе, лелче, ние не живеем в гора, не пасем трева и не ходим на четири крака, имаме откъде да се информираме за ''ползата'' от вашите отрови! С какво ще се предпазвам от болести - РЕШАВАМ ЕДИНСТВЕНО АЗ, с какво ще се лекувам от болести - РЕШАВАМ ЕДИНСТВЕНО АЗ, с какво ще се тровя, ако реша да се тровя - РЕШАВАМ ЕДИНСТВЕНО АЗ! Има ли още нещо, което да не ти е станало ясно!? А който го е шубе до припадък от този ''страшен'' вирус да си ползва ЛИЧНИТЕ предпазни средства и да диша и да спи спокойно!
99
15
 
6
 
! Отговори
Инфо преди 2 години
От 1 септември ваксините стават платени. А тези, които са отказали ваксина ще си плащат лечението в болница .
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гломб ще ми помага, като ми пречи да се ваксинирам и да чакам. Пращали писма за кандърдисване на дъртите, а другите чакат. Достатъчно чакахме първо връзкарите и бизнесмените да си ваксинират персонала.
97
3
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
след ваксинация хората стават безсмъртни! никой не умира и настъпва вечен живот!
96
13
 
3
 
! Отговори
хахахах 121 преди 2 години
колко ваксинирани има в болница с ковид - нито един (след втора доза) а с уложнение - не съм чул, а има 2 счупени крака...извинявай
95
4
 
16
 
! Отговори
Коляча преди 2 години
Тази пържолa инжектирана ли е? Кажи *** дeбeлaно Тромб, ти бодна ли се в тлъстините?
94
19
 
8
 
! Отговори
Изолация преди 2 години
Европа ще ни изолира. Ще останем единствения непресъхващ извор на инфекцията и ще бягат от нас като чумави . Буквално в този случай. Нито туристи ще идват, нито нас ще пускат навън .
93
4
 
17
 
! Отговори
Смешна патица преди 2 години
Аууу, Гломб, чакам те от няколко седмици да се обадиш ваксинационно...Защо закъсня така? Нали знаеш колко нас ни е срам от евтината ти продажба на биг фарма и заплюването на Хипократовата от твоя страна?! В ада е малко за теб.
92
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 120.......Ще видим кой кого. Великобритания или България.......То вече се вижда но трябва да имаме някакво знание по математика, нещо адски трудно за мнозинството на балканските синдромаджии! :)))))))
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 119 - Повредените от инжекциите на ДАРПА, Пентагона и НАСА да не се лекуват от моите данъци!! Да си ги взимат в САЩ!
90
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115....Аз се гордея, че българският нарид се оказа на ниво по-ниско от това на африканско-бразилски фавеладжия!:))))))
89
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видим кой кого. Великобритания или България. Кой ще има четвърта вълна. Четвърта вълна ще имат монархо-комунистите от Великобритания. И глад ще има във Великобритания. Магазините на Нейно Величество ще останат празни. Революции, разпад очакват Великобритания. Шотландия излиза от английското робство и взема нефта и газа.
88
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите да си заплащат лечението, така е честно, шанс им е даден.
87
4
 
8
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 2 години
Доц. Тромб. Срамувам се, че някои се представят за българи. Следващия път няма да ви спасим!!
86
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да забравим и за доц. Владимира Гломб, като започнат процесите за медицински фашизъм и геноцидни практики!