Румен Радев: На изборите ще избираме между войната и мира

Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен
18 май 2024 12:37, Стела Стоянова
396
Румен Радев: На изборите ще избираме между войната и мира
Снимка БГНЕС

Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за Украйна, Русия и всички нас. Това заяви президентът Румен Радев в Ямбол, предаде БГНЕС.

„Ние ще избираме на тези и на следващите избори между войната и мира. Всеки наш гражданин трябва да си дава сметка за това“, каза Радев.

Държавният глава припомни, че всички кръвопролития започват с милитаристки призиви, които нямат място в Европа. „Страстите от войната да се пренасят тук и насилието от войната да се пренася тук не довят до нищо добро и за такива действия трябва да се търси отговорност“, подчерта Радев.

Той заяви, че последиците от всичко това наблюдаваме и в момента. „Ако така продължават нещата и не се сложи край на войната, ще имаме демографски опустошена страна – Украйна с напълно унищожена инфраструктура, индустрия, производства. Това ще бъдат изключително тежки последици не само за Украйна, но и за цяла Европа“, предупреди българският президент. Той смята, че „всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен съответно и за Русия, и за всички нас“.

Радев призова за полагане на политически усилия за мир, а не за наливане на оръжия. „С оръжия, без оръжия ние отиваме към сходен изход. Трябва да си даваме сметка за това. Разликата ще бъде хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще трябва да плащаме“, каза той и добави, че „това е неизбежно“.

Държавният глава посочи, че тази ситуация неизбежно се отразява и на всички избори – и в Европа, и в САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още по темата: войнаРумен Радев
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 седмица
Най-тежкото нещо един роб по душа и манталитет и битие да бъде освободен и да му се даде свобода. Този човек ще се радва като дете 3 дни. После ще започне да се оглежда и ще се чуди какво да прави. На 5тия ден ще започне да се ослушва дали няма да се намери някой който да ми каже какво да прави. След месец ще се моли някой да му стане господар и да го командва и експлоатира за коричка хляб та да не умре от глад. Тези хора ще бъдат готови да разпнат всеки който и каже, че са свободни. Та те така.
306
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хубаво е, че не сме във война, резидента ако разсъждава както за Украйна така и за нас, ще развее бялото знаме, независимо кой ни е нападнал.
305
4
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Радев е жалък недоубит комунист, не става за нищо!
304
6
 
3
 
! Отговори
Точно обратното преди 1 седмица
До Гражданин: Ако руският ботуш не беше стъпил тук можеше още да сме в Османската империя или пък да сме провинция на Турция.
303
3
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 седмица
До Сата НАТО: Г'лупости са това. Щом някой е генерал, според теб той трябва да иска да започва война, така ли?
302
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев е нашия президент ,единствен за мир ,за подпомагане на пенсионерите и традицията.
301
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз не искам да подкрепям нито Украйна, нито Русия. Те не са членки на НАТО и на ЕС. Да решават проблемите си както те искат и могат. Ако САЩ и ЕС не се месят, до сега конфликта щеше да е забравен.
300
6
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Това е рядък случай в историята - гемерал-пацифист. То и затова житейските му постижения са такива - зарязал семейството си, заради уличница. Записан как урежда уличницата си за своя секретарка в щаба. Одним словом, красавчик... Имаме късмет, че поне не ни се наложи да влизаме във война с такъв шитхед начело.
299
5
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
Според този резидент мир значи да клекнем на руския ботуш! Ако беше така, още щяхме да сме под турско робство!
298
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев е за мир , а не за война .На изборите не забравяйте да гласувате за Възраждане там е спасението.Бюлетина номер 12 .Да живее България!
297
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
баси миротвореца, и такива ще ни пазят, я върни заплатите за 30г кат летец
296
5
 
10
 
! Отговори
Чорапче, преди 1 седмица
за къф мир приказваш, бе гъzzoмийниk? Или за тебе това е конфликт, а ако е, то означава, че война няма. Чети си предишните бyлтoмии и тогава приказвай.
295
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Румен Радев - нашият президент !
294
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Срам ме е от президента
293
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
чест и почитание за г-н Радев
292
6
 
13
 
! Отговори
блицкриг преди 1 седмица
Разбира се че пред руский мир, ще предпочетем войната.
291
4
 
14
 
! Отговори
ВАРИАНТИ преди 1 седмица
Според мен има само 2 варианта за край на тази вона. Първият е с големите бомби, което е край и за по-голрмата част от света. Вторият е край на Путин и руската икономика. Не мога да разбера защо русофилите са за първия вариант, при положение че това ще е и техния край?
290
9
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Рундев ще избира между войната и руский мир.... Не щем руский мир!!!
289
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да бъде мир!Никой не ви иска скапаните войни!
288
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Турския тpoл от укро пропагандата пак плюе по президента и е включил програмката за лайкове.Дано не натиска силно на плюс и минус,че обикновено като го прави съседите се люлеят.Плащат му посредниците на оръжия,които сега печелят от продължаването на войната.Той не само нашия плюе,а и Ердо.