Кантарджиев: Не се задава нова вълна на COVID-19 през лятото

При ваксиниран персонал не се очаква опасност от руските туристи
1 юли 2021 09:20, Елка Василева
91
Кантарджиев: Не се задава нова вълна на COVID-19 през лятото
Снимка: архив, БГНЕС

През лятото не се задава нова вълна на COVID-19. Това се случва благодарение на мерките, които бяха през пролетта и че те се спазваха, заяви пред bTV проф. д-р Тодор Кантарджиев, консултант по процеса на ваксинация в Столична община.

„Смъртните случаи са малко, което е много добре. През това време трябва да си починем добре заради психическата умора, която се натрупа през последните месеци. Второ и най важно е ваксинирането, това е единственият начин да преборим нещо и третото нещо е контролът на границите и на клъстерите. Единичните случаи трябва да бъдат овладявани и в магазините, където се събират много хора, да се носят маски“, допълни той.

Още по темата

Кантарджиев допълни, че данни на СЗО за Русия показват, че там имаме увеличение с една трета на случаите, което не е характерно за лятото.

„При условие, че персоналът на курортите ни е ваксиниран, не очаквам голяма опасност от руските туристи“, добави той и отбеляза, че България е единствената държава, в която можеш да си избереш ваксина.

Професорът обясни, че през уикенда изнесените ваксинационни центрове в парковете няма да работят заради горещото време, но такива ще има в някои столични молове и две от читалищата.

„Ако настъпи мутация във вируса и се изисква промяна във ваксината, то препаратите за имунизация, които България ще получи през 2022 г. и 2023 г., ще бъдат подобрени. Няма необходимост от трета ваксина“, заяви Кантарджиев.

Той отбеляза, че ваксинацията в страната в момента буксува и това ще доведе до верижен ефект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
4
 
! Отговори
стефчо преди 2 години
бахй Шиле защо не се прибира в кошарата?
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чий политпродукт е този"професор", всъщност?
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малейййй, продуктите за ваксиниране смятат да ни ги предлагато до 2 и 23-та
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве тоя Кантарджиев кога ще изтрезнее и ще се прибере вкъщи да се заеме с кротки занимания пенсионерски?
67
2
 
2
 
! Отговори
До 69,68,67 преди 2 години
Защо пишете глупости за професора?Не може да сте толкива ***!Сигурно не знаете къде е работил,проверите биографията му и питайте колегите му които стояха с дни заради него.Той е професор благодарение на качествата и знанията си,създал е центъра където изследват вируса,пробите,и много др.зарази,ако малко се информирате!Мина през цялата пандемия,тези хора бяха на линия денонощно.Какви партии,какви гербове за медик с практика.Не може да го сравнявате с Кацата с 0 медицинска практика паднал от Марс
66
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За колко сребърника се продаде, професоре?
65
4
 
14
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Няма спиране този човечец. Той не е виновен, а медиите и столичният селсъвет който го назначи за да не плаче, че е пенсионер.Не гледайте новини и ще забравите за всички, които подлудиха света.Радвайте се на лятото и бъдете здрави. Надявам се че все някой ден ще има справедливо възмездие за всички, които ни вкараха в тази безумица.
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей няма вече корона свърши се ... върнахме се на обикновения грип. Стига параноя стига реване по медиите. НЯМА ПОВЕЧЕ , няма нужда нито от мерки, нито от какви да е щабове, нито от циркове
63
3
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Това да не е милионера бай шиле
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бай шиле и ванко 2 писна ни от овце
61
3
 
13
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Този забрави че вече е никой.
60
4
 
10
 
! Отговори
ре преди 2 години
Всеки ден казва нещо ново..
59
1
 
17
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Актьор :))))))
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се "взривим" с вируса точно когато би трябвало да са президентските и новите парламентарни избори. СлучаЕност? Не мисля.
57
2
 
4
 
! Отговори
Мориарти каза преди 2 години
имате 12 седмици
56
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаме, че в Европа се започва с новия щам и няма как да ни подмине. Може би трябваше по нашето Черноморие да се направи така, че да се привлече българския турист. Просто трябва да станат конкурентни на Гърция и Турция.Сигурно и следващият сезон ще е с ковид и трябва хотелиери и ресторантьори да променят много неща. Не е трудно дори да копират от гърци и турци.Само с прекрасното море няма как да привлекат някой. Има много страни с красива природа. Но друго привлича туристи.При нас не се получав
55
2
 
18
 
! Отговори
Фило преди 2 години
Нелепо е да се вкарват политически нюанси в този деликатен за хората момент. Ето защо вакцинацията в Бг куца - споменаването й почти винаги е правено в политически контекст и от хора, изчерпали до дъно доверието към себе си. Аз се ваксинирах, но няма как да опявам и упреквам някого друг, че не го е направил. Има различни причини - болести, които не позволяват, прекаран вирус и т.н. Това е собствен избор. В България сме царе на разединяването и сега дойде поредния повод.
54
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев, личи си, че си лекар, а не политик. Това изкзване ще се обърне срещу теб, защото наистина, лятото няма да има вълна, защото трябва време да се разгърне вируса, но за два месеца ще се разгърне и ЕСЕНТА ЩЕ ИМАМЕ ВЪЛНА, точно заради руснаците по морето. Руснаците там няма да влизат в досег само с персонала, тъй че това не играе почти никаква роля за тоя процес. Ще ядем дървото, защото сме най-глупавата нация в света.
53
4
 
21
 
! Отговори
Голям гадател преди 2 години
Нова грипна вълна ще има през есента. Ваксинирани или неваксинирани с измислените ковид терапии, вълната от грип ще засегне всички. Как я наричат няма значение. Едни ще се разболеят, други - не. Както винаги. Всичко друго са измислици премислици. За ваксинираните ще стане ясно постепенно какво са им били с "иглите" и какво ще им стане като се разболеят от новия щам грип. Аз купих кашон пуканки и вече не ми е жал за никого. Който каквото прави, си заслужава съдбата...
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тъпо.. Не е за вярване но най *** е че комунисти се оказаха фашисти с фашисти.