Въвеждат мерките за гръцките острови и между областите?

Как ще мотивират гърците да се ваксинират?
Обновена: 3 юли 2021 23:01 | 3 юли 2021 22:46, Веселина Йорданова
31
Въвеждат мерките за гръцките острови и между областите?
Снимка: БГНЕС

Не е изключено мерките, които ще започнат да действат в понеделник за придвижването към гръцките острови - негативен PCR, антигенен тест или сертификат за ваксинация, да бъдат въведени в Гърция и за придвижването от област в област.

Това обяви гръцкият заместник-вътрешен министър Стелиос Пецас, цитиран от изданието "Катимерини".

"Не го изключвам, защото юли е много важен месец. Ако някой иска да почива през август, има всяка възможност да се ваксинира сега и да приключи с тази тема", отбеляза Пецас.

Той допълни, че докато Гърция е постигнала високо ниво на ваксинираните на дневна база - между 110 и 120 хиляди, сега те са по 90 хиляди на ден. Което означава, че има възможност за още около 30 хиляди да се ваксинират дневно.

Пецас предупреди, че ако броят на ваксинираните продължи да спада, ще трябва да се проучат всички възможности, които да дават мотивация на гърците да се ваксинират.

От 15 юли кафенетата и ресторантите ще могат да се посещават само срещу отрицателен тест за Ковид-19 или ваксинационен сертификат.

Част от заведенията ще приемат само ваксинирани. Други ще са смесени - там ще се допускат хора с отрицателни тестове и такива със сертификати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция е в зелена зона...поне за това лято. Отидете, че догодина може никъде да не може да се отиде. Глобалното пътуване скоро ще свърши за всички. Ваксинираните също ще го отнесат. Изолацията предстои.
7
28
 
1
 
! Отговори
В метрото преди 2 години
и градския транспорт - само ваксинирани.
6
11
 
20
 
! Отговори
Нане преди 2 години
византийците са по долни от османците...Мразим ги безплатно и двете животни...
5
3
 
34
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Явно няма да се ходи в Гърция
4
7
 
31
 
! Отговори
тъжна история! преди 2 години
Горд народ, обаче са длъжници на танте Меркел и сега им разгонват фамилията. В тази връзка си мисля колко добре би било да си запазим националната валута, особено в настъпващата глобална тирания...
3
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натискът е пълен. До побъркване на хората. Притискат яко да упражниш свободната си воля и се ваксинираш доброволно. Иначе ще ти спрат въздуха...
2
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ще трябва да се проучат всички възможности, които да дават мотивация на гърците да се ваксинират" - иначе известно като "принуда"
1
3
 
30
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТВА НАС НОРМАЛНИТЕ ХОРА КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА