Д-р Ботев: Стимули за хората да се ваксинират

Лекарите трябва да се справят и с последствията от вируса
Обновена: 5 юли 2021 21:43 | 5 юли 2021 21:42, Веселина Йорданова
197

"Хората трябва да бъдат стимулирани да се ваксинират срещу Ковид-19. Пътуването до различните страни се оказа един от поводите за имунизация. Но има нужда от ускоряване на темповете, за да се избегне нова вълна". Това заяви хематологът д-р Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че редките смъртни случаи след ваксинация не трябва да спират хората от поставянето на ваксина.

"Няма лекарство, което да не води до смъртни случаи. Например, след прием на аспирин 20 000 души загиват от кръвоизливи", даде пример хематологът.

Той уточни, че трябва да се прави ваксинация на правилните групи хора, за да се избегне нова вълна от Ковид-19. Това са лицата на възраст между 35-60 години.

Според него до месец би трябвало да бъде одобрена за употреба ваксината Novavax.

"Тя дава добри резултати от тестовете срещу най-новите варианти на Ковид-19, има около 90% успеваемост, ваксината на Pfizer също дава висока защита, както и тази на Johnson & Johnson", обясни д-р Чавдар Ботев.
Експертът отбеляза, че ваксината на Novavax е нова, произведена със стари технологии. Има субстанция, която действа като усилвател на защитата срещу вируса. На същия принцип са постигнати резултатите при лечението на малария.

Д-р Ботев подчерта, че проблемът, с който трябва лекари и пациенти да се справят, е пост-Ковид синдром, който е особено силен при хора между 20 и 30 г. Той може да продължи и година. Пациентите се нуждаят поне 2-3 месеца от антикоагулантна терапия.

"Първо се усеща промяна в пулса, тахикардия, ускоряване на пулса, повишаване на кръвното налягане, падане на косата, проблеми с черния дроб или бъбреците. Но всичко е свързано със съдовете - те трябва да са първи в лечението", каза д-р Ботев пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че основен проблем се оказва приемът на антибиотици, без да има нужда, а те унищожават микрофлората.

"В началния стадий, до седмия ден от установяване на инфекцията, трябва да се избягва пиенето на антибиотик. Повишаването на температурата обърква лечението и се изписват антибиотици, които може да бъдат избегнати", отбеляза хематологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци да се ваксинират публично.
130
1
 
6
 
! Отговори
цървул преди 2 години
Ново изследване показва, че при 97% от хората след ваксинация с БЦЖ в срок от 90 години настъпва смърт..... в този ред на мисли, най-вероятно и КОВИД вксините влияят по подобен смъртоносен начин......
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само за антиваксъри - медицината не е нужна на хората.
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотия, този ваксърски форум! Зомбита и роботи, каквото касапина с бялата престилка им каже това правят без да се замислят! Всеки е свободен да избира поне до момента, който иска да се инжектира, прав му път, скоро светът ще е по-добър със значително по-малко зомбита и роботи!
127
0
 
2
 
! Отговори
До 190 преди 2 години
Явно или са били инжектирани или предсмъртно тествани с фалшивия тест и починали от естествена смърт, сериозни заболявания и Т.н. Ти, умнико явно гледаш много телевизия и от там ти ги казват тези лъжи!!!
126
4
 
4
 
! Отговори
до 189 преди 2 години
"Умнико", това го обясни на всички, които загубиха близките си хора за по-малко от седмица време...
125
9
 
3
 
! Отговори
До 185 преди 2 години
С всичката вече налична информация за тези инжекции трябва да си *** / зомби да се инжектираш!!!
124
8
 
2
 
! Отговори
До 185 преди 2 години
Спайк протеина и графина се предполага че причиняват тромбите, възпаленията на сърцето, парализите като белс палзи, неврологичните ефекти, смъртните случаи и мн. др. Тези технологии са експериментални и вече доказано смъртоносни. Вече има толкова много информация, че за никой няма извинение ако не ги знае тези неща! Да не говорим че преди инжектиране се подписваш да не съдиш производителя и че тези инжекции се рекламират като единственото спасение от несъществуващия смъртоносен вирус!!!
123
8
 
6
 
! Отговори
До 185 преди 2 години
Явно си дезинформиран. Всички инжекции (не са ваксини според дефиницията на СЗО) или съдържат спайк протеин, който е синтетичен и атакува имунната система и мн.др. в организма или при мРНК инжекциите генетично променя клетките да произвеждат този изкуствен протеин. Наскоро испански учени откриха че всички инжекции съдържат изключително опасното и токсично за организма вещество графин оксид което е в Нано частици и поглъща честотите на 5Г.
122
0
 
4
 
! Отговори
DD преди 2 години
.... журрналя, е цензурирана дума да знаете ... циници.
121
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината създава антитела и нищо друго срещу този вирус. Целта е човек да не умре или да прекара по-леко инфекцията от него.
120
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стимулите ще свършат работа за poмите. Те са болшинството антиваксъри.
119
0
 
8
 
! Отговори
Ъпсурт преди 2 години
Две игли за 200 Дойче марки и едно прасе!
118
5
 
8
 
! Отговори
DD преди 2 години
167... Ми то това е същия рев като преди с детските ваксини и неваксинирание деца...влизало в училище ненабоцкано и алииии страшно....мооомент.Нали останалте са вакснати ,заплахата къде е ?за кого е ? Ненормални тези за ненормално тъпппп народ. mRNA са най зле.. *** няма кой да чете ,а и всичката *** е супер услужлива..нал ис тяхна помощ създадоха паниакта.Вирус има,а и дали е вирус ..но вакс не предпазва от разболяване или от пренасяне.!
117
4
 
10
 
! Отговори
Off преди 2 години
Нещо за Ивермектина няма ли да рекламира - че преди само за това говореше и как се обърнала епидемията заради това лекарство за краста по животните.
116
6
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
БСП премахна ковид заплахата от Банкя !!!
115
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 175 - Аууу, какво страшилише. Ваксъроминусозавъра муа-ха-ха
114
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давайте ваксините на хора, които ги оценяват.Тук антиваксърите ще оцелеят, или пък не.... на кой му пука.
113
23
 
13
 
! Отговори
Шизозавър преди 2 години
Моя въображаем приятел се разболя от ковид. Добре, че съм шизофреник, за да познавам и аз болни от тази тъпня.
112
11
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
За сведение на д- р Ботев ще му кажа, че ДОКАТО НЕ ВЗЕХ АНТИБИОТИК - НЕ СЕ ПОДОБРЯВАХ, А САМО СЕ ВЛОШАВАХ С ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА. ОЩЕ ЩОМ ВЗЕХ АНТИБИОТИКА - ЗАПОЧНА ПОДОБРЕНИЕТО. ИЗЛЕКУВАХ СЕ СЛЕД 7 ДНИ. А КОСОПАД / ДОСТА СИЛЕН/ ПОЛУЧИХ ЧАК СЛЕД 2-3 МЕСЕЦА!!!