В Гърция очакват четвърта вълна на пандемията през август

Ще бъде ограничено движението на неваксинираните
5 юли 2021 12:40, Елка Василева
36
В Гърция очакват четвърта вълна на пандемията през август
Снимка: архив, БГНЕС

Нови изисквания въвежда Гърция от днес за пътуване по вътрешните линии на самолети и фериботи и на пристанищата се чака повече време.

За да пътувате с ферибот в Гърция, е препоръчително да пристигнете на пристанището час или два преди отплаване, предупреждават местните  власти.

Още по темата

Поради стриктна проверка на документите за здравния статус на пътниците днес има опашки на пристанищата, предаде БНР.

За ферибот, както и със самолет по вътрешните линии, се изисква сертификат за ваксиниране, отрицателен PCR тест или бърз тест.

Гръцкото правителство засили агитацията по кампанията за ваксиниране, като включи и общините в нея. Властите се опасяват от увеличаване броя на заразените, които в някои дни достигат до хиляда души на ден.

Лекари от здравния съвет при премиера коментират пред медиите, че се очаква четвърта вълна на коронавирус още през август.

В районите с регистрирани случаи на Делта вариант на коронавируса изпращат мобилни екипи за ваксиниране и тестват масово местното население и туристите.

Гърция няма да затваря граници, нито ще обяви пълен локдаун, но ще ограничи движението на неваксинираните, заяви премиерът Кириакос Мицотакис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Нормален човек нито би допуснал да го инжектират с отровната инжекция, нито би отишъл на почивка в Гърция. Факт!
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е забавно да чета някои коментари . Защо се учудване, че болшинството гърци са убедени в ползата от ваксините и са го направили? Не ви ли е идвало на ум, че повечето европейци са ваксинирани и още ще се ваксинират? Че хората имат мозък , че са информирани, че не ги е страх от измислени конспирации? Гърците са инатливи, протестират и стачкуват за какво ли не, но въпросът за ваксините е ясен за тях и не подлежи на съмнение. Нямаме друга алтернатива.
28
2
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Никой няма да те чуе Не си хаби думите
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Мицутакис имате още няколко затворени ГКПП-та с България. Кога смятате за необходимо да ги отворите???
26
4
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В Гърция новата вълна започна от 26 юни, а в България от 1 юли. Пикът в Гърция ще е около края на август, а в България в началото на септември.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тия търг аш ески вакси само дърпат вируса за опашката и той гяволува с нови и нови шамове. Като се зсбрабят ваксите, вирусът ще се укроти безпроблемно. А това, че из цял свят се появява хрема и кашляне не значи да има пандемия.Каквато и де факто няма. Вирусът и други такива си шетат винаги. Намериха се обаче тарикати да се опитват да направят перпетууммобиле за нечувани по мащаби печалби. Благодарение на алчността, която управлява света от край до край.
24
2
 
10
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
За август ли са я съчинили. Да имаме предвид, благодаря. Вероятно със напълно измислената несъществуваща делта мутация? ОК
23
2
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
До 23. Да, прав си за храната и лекарствата, но това не прави безопасно нещо, което не е минало през законните тестове.
22
2
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Вярно е, от около месец в Гърция много ударно се ваксинира според графиките. И настояват за още повече. Всеки може да провери. Сега като пуснат в движение живите фабрички за спайк протеини, че ги и карат да почакат на опашка за проверка... Всъщност правят добро на неваксинираните с тези ограничения, стига те сами да не се навират между шамарите.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е... КаК на летището ще ти "докажат", че НЕ си набоден... Корупцията в Русия дава възможност серрификата ти да е вкаран официално в базата данни..Остава:-нямаш МАС адрес--ЛуцифериазаИнтАресно
20
0
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Новина от днесКипрские власти предупредили РИА Новости, что туристов с фальшивыми справками о вакцинации ждет штраф в 300 евроЗатягат гайките още лятото..., какво ли НИ готвят за есента...
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, сипете си една дозичка бъркоч в кръвчицата и тичкайте към гръцко да се препичате на слънчице гордо развявайки сертификат, че сте ваксинирани и отброени.
18
3
 
16
 
! Отговори
Loopianix преди 2 години
И сега какво излиза, че гърците ще приключат сезона баш в разгара му. Доста добра стратегия да разкарат туристите, признавам им го. Вероятно отново ще има пари на калпак и ще си кротуват.
17
12
 
1
 
! Отговори
доматче и сланинка преди 2 години
у нас ше броим на есен . ама кой ше е виновен ?! Бойко сега не е на власт .
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анти христ:Карам ги да мислят, че се грижа за тяхното здраве, ама не знаят кой съм и се боцкат с вяра и усърдие. И ми бкагодарят.
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи по гръцките плажове ще си търкалят гЪзовЕте само ваксинирани и ще е голям сеир като масово се натръшкат болни от коронавирус. Това ще е изпитание дали е имало смисъл от цялата истерия около ваксините. Ще има масово покосени от инфаркти, но ще го обясняват глобалното затопляне, а не с ваксините.
14
3
 
26
 
! Отговори
мда преди 2 години
"Ваксинираните" пренасят ковида. Затова ги пускат да се движат свободно.
13
4
 
18
 
! Отговори
Ro преди 2 години
Абе гърците са хора с достойнство, а и диви, защо го търпят това безумие? Мицицакис могат да го изметат за нула време.
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксите създават мексиканска вълна с коронката. Вирусът се съпротивлява на ваксите и ето ти нови щам след щам. Срешу еирус ваксина не може да има. Всеки опит е само по-голяма беля. Видно и от досегашните резултати.
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия гърци са по-зле и от фашисти с тия маалоумни решения. Вълната няма нищо общо с неваксинираните. Като видят как "ваксинираните" почват да се разболяват голяма файда, че ще могат да се движат свободно. Нали официално 10 пъти казаха, че ваксинираните също могат да се заразяват, тоест участват по същия начин във формирането на вълната!Няма логика да се движат свободно, а другите не.