Чипове, безплодие... Митове и истини за ваксините срещу COVID-19

Министерството на здравеопазването за разпространените твърдения
Обновена: 6 юли 2021 12:29 | 6 юли 2021 12:29, Екип на Dnes.bg
363
Чипове, безплодие... Митове и истини за ваксините срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Пресцентърът на Министерството на здравеопазването обобщи кои от разпространените твърдения за ваксините срещу COVID-19 са истина и кои са митове, зад които не стоят факти.

МИТ:
1. Ваксината е опасна.
2. Чрез ваксината ще се заразя с коронавирус.
3. Ваксините променят човешката ДНК.
4. Преболедувах COVID-19 и не се нуждая от ваксина.
5. Ваксините има сериозни странични ефекти.
6. Ваксините водят до безплодие. С тях в организма се вкарва чип.

Още по темата

ИСТИНА:
1. Ваксините срещу COVID-19, които България е осигурила за гражданите си, са преминали успешно клиничните изпитвания. Те са сигурни и ефективни. Тези ваксини се ползват в цял свят. Поставени вече са над 2,7 милиарда ваксини.
2. Не е възможно ваксината да ви зарази с COVID-19.
3. Ваксините нямат никакво отношение към ДНК на човека и са безвредни. Те не влизат в ядрото на клетката, където се съхранява човешката ДНК!
4. Дори да сте преболедували, все още съществува риск от повторно заразяване с COVID-19. Препоръчително е да се ваксинирате, за да предпазите себе си и своите близки.
5. Хората не трябва да се притесняват, защото страничните реакции са нормални и преминават бързо. Такива са отпадналост, болка в мускулите, главоболие и зачервяване на мястото на инжекцията. Обикновено те се появяват веднага след ваксинацията и преминават за часове. Симптомите показват, че имунната система отговаря на ваксината и създава антитела срещу вируса. Такива реакции обаче не са задължителни - голяма част от ваксинираните не проявяват никакви симптоми.
6. Не, ваксините срещу COVID-19 НЕ причиняват безплодие и чрез ваксинация НЕ се поставя чип в тялото на човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
5
 
31
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Трябва да разберете, че ваксините ср/у ковид не са като старите ваксини от едно време (ср/у туберкулоза и т.н...). Тези са направени на съвсем нов принцип и това, което се случва сега е глобален експеримент. Глобалистите смятат, че сме прекалено много и без това и цената на живота е поевтинял страшно много. На тях не им пука колко от нас ще измрат. Много от нашите професии са вече автоматизирани и роботизирани. Ставаме ненужни малко по малко.
223
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И къде е гаранцията че пишете истината ? Една ваксина не сефизпитва за няколко месеца, а за няколко години!
222
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция са ваксинирани почти 9 милиона с поне 1 игла (от малко повече от 10 млн. народ). Не се подписва никаква декларация!!! (emvolio.gov.gr) Ваксинирахме се и ние - един с Астра, другия с Пфайзер). Живи сме!!! Успокоението е голямо! Психологията се променя, няма го онзи страх... Не агитирам - споделям само!
221
5
 
27
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
По-голяма тъпотия не бях чел! Ама честно! Има сума ти материали и ФАКТИ из мрежата, и ако човек е достатъчно интелигентен, сам ще намери истината за себе си. Измря един куп здрав народ от тия ваксини!!! Тях как ще върнете от оня свят?! Аз лично съм направил своя избор, надявам се и вие. Задайте си въпроса: Защо Бил Гейтс има патент в/у тоя вирус? И също прочетете за ваксините му в Африка и за хилядите осакатени деца там.
220
19
 
7
 
! Отговори
Зарзават преди 2 години
Продавам на пазара зарзават, зеленчуци и плодове и се ваксинирах. Вярвам безпрекусловно на умните професори.Идват много нови вълни Ковид.
219
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте - нали прекрасните бг болници трябва да правят пачки на ваш гръб, преди да ви пакетират в чували на 30-тия ден ...
218
18
 
6
 
! Отговори
М. преди 2 години
Който разбира се ваксинира и много не подбира.
217
11
 
12
 
! Отговори
лятна ваканция преди 2 години
Има едни милиарди да се въртят и един страх да се насажда.Ваксинирайте се и ще ходите на море.Който не се ваксинира няма да почива.
216
3
 
15
 
! Отговори
25 годишен преди 2 години
Юуруш на ваксините!Гордост и отговорност е да бъдеш ваксиниран.
215
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те митовете и легендите ще излязат наяве след 10тина години когато се проявят дългосрочните ефекти, сега да си чешем езиците е безмислено, не случайно 10 годишен е и периода на клиничните им изпитвания, оправданията с новите технологии, нямат нищо общо с дългосрочните ефекти/дефекти
214
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт. Карат ама повечето не стигат до болницаНали това беше проблема, че болниците бяха препълнени. Холандия е ваксинирала 35% напълно, бройките се вдигат но няма натиск на болницата както преди
213
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБраво анонимен 238.Не се кахъри повече.
212
14
 
11
 
! Отговори
Петърчо 2 преди 2 години
Може и да не съм съгласен с доводите на хората които не искат да се ваксинират но поне ги разбирам. Всичко се свежда до страх и липса на информация а в много случаи за съжаление и липса на мисловен процес по темата. И не защото не могат а защото по някаква причина не искат. Но не съм съгласен с тези които отказват да носят маска защото видиш ли им било горещо на горките. Това е държание подходящо за деца а не за възрастни хора. Решението е в маските и дистанцията само че и в това сме зле.
211
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте в никакъв случай - излишни сте и вирусът , както и следващите вируси, ще прочистят Земята от едноклетъчни мозъци ! Точно затова се разпространяват антиваксърските глупости - за да вярвате и да умрете !
210
9
 
10
 
! Отговори
Търговец преди 2 години
Бизнесмените в бели престилки са казали, че трябв да се ваксинира популацията.Какво философствате?
209
8
 
3
 
! Отговори
Запетая преди 2 години
Прочетет Опасното лекрство.Обикновенна книжка и ням обшо с Ковид.
208
10
 
15
 
! Отговори
според мен преди 2 години
нещата са вече прекалено объркани.Този "екип",дето е написал невероятните глупави твърдения без доказателства-та този екип не е ли чул любимия,незаменим проф.Кантарджиев,който в предаване на тв Европа каза,че преболедувалите не трябва да се ваксинират и най-безочливо разправяше,че твърдял това още от началото на ваксинирането.Ами няма какво да коментираме...Ако всичко е наред с ваксините,не е нужно да попълваме формуляри с т.н информирано съгласие.
207
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Територията България явно се характеризира основно с две неща - тотална простотия и тотална корупция !
206
6
 
5
 
! Отговори
Златена преди 2 години
До номер 228 за пуберски простаци има една поговорка убий простаците с мълчание
205
4
 
5
 
! Отговори
Златена преди 2 години
До номер 229 за пуберски простаци има една поговорка убий простаците с мълчание