Чипове, безплодие... Митове и истини за ваксините срещу COVID-19

Министерството на здравеопазването за разпространените твърдения
Обновена: 6 юли 2021 12:29 | 6 юли 2021 12:29, Екип на Dnes.bg
363
Чипове, безплодие... Митове и истини за ваксините срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Пресцентърът на Министерството на здравеопазването обобщи кои от разпространените твърдения за ваксините срещу COVID-19 са истина и кои са митове, зад които не стоят факти.

МИТ:
1. Ваксината е опасна.
2. Чрез ваксината ще се заразя с коронавирус.
3. Ваксините променят човешката ДНК.
4. Преболедувах COVID-19 и не се нуждая от ваксина.
5. Ваксините има сериозни странични ефекти.
6. Ваксините водят до безплодие. С тях в организма се вкарва чип.

Още по темата

ИСТИНА:
1. Ваксините срещу COVID-19, които България е осигурила за гражданите си, са преминали успешно клиничните изпитвания. Те са сигурни и ефективни. Тези ваксини се ползват в цял свят. Поставени вече са над 2,7 милиарда ваксини.
2. Не е възможно ваксината да ви зарази с COVID-19.
3. Ваксините нямат никакво отношение към ДНК на човека и са безвредни. Те не влизат в ядрото на клетката, където се съхранява човешката ДНК!
4. Дори да сте преболедували, все още съществува риск от повторно заразяване с COVID-19. Препоръчително е да се ваксинирате, за да предпазите себе си и своите близки.
5. Хората не трябва да се притесняват, защото страничните реакции са нормални и преминават бързо. Такива са отпадналост, болка в мускулите, главоболие и зачервяване на мястото на инжекцията. Обикновено те се появяват веднага след ваксинацията и преминават за часове. Симптомите показват, че имунната система отговаря на ваксината и създава антитела срещу вируса. Такива реакции обаче не са задължителни - голяма част от ваксинираните не проявяват никакви симптоми.
6. Не, ваксините срещу COVID-19 НЕ причиняват безплодие и чрез ваксинация НЕ се поставя чип в тялото на човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
12
 
5
 
! Отговори
Петърчо 1 преди 2 години
Е то как да не е вярно че причиняват безплодие!? Само вижте кои ваксинираха първи, старите и хронично болните. Всички знаем как се размножават тези мам. им мръсн.! :D Вземете прочетете листовката на поне едно лекарство което сте взимали до сега. Излиза че ако ви е страх от контраиндикации от ваксините то трябва до края на живота си да отказвате каквото и да е лечение за каквото и да е (е дано не се налага де). А ако са искали или искат могат да ви чипират по хиляда начини а не само чрез ваксина.
203
8
 
8
 
! Отговори
Маке-ариец преди 2 години
Никакви чипове за Гане!!! Да си седи нечипиран в Панелистан вместо да нахлузва 3 якета и 4 чифта дънки Панака пърдейки по самолетите за да спести 10 леваС от багаж. И после иска 1000 евро компенсация за загубен куфар който не съществува. И за капак иска нов куфар защото му били скъсали стария <~~~~ ФАКТ!
202
9
 
9
 
! Отговори
Златена преди 2 години
И като съм дебела и грозна ,но ваксиниранна да не съм прокажена бе?И Кардашиян и е огромен диференциал ама я харесва оня синия!Нищо не рразбирате от убави жени и ваксини.
201
7
 
20
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Това изобщо не е оборване на митовете, а чисто и просто отговаряне с не, не е вярно...Което е направило опита да са полезни, неуспешен.Нека да обяснят научно защо ваксините не вкарват чипове и какво точно вкарват....а не да отговарят като ученици в трети клас...
200
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че вече се доказа колко са вредни ваксините, не е отговорност нито на производителите , нито на правителството, нито на мед. лице, поставящо ти ваксината. Обаче това, че нормалният и трезво мислещ гражданин, не иска да му бъде поставена ваксина, било безотговорност. Накратко за ваксърите- слагай си главата в торбата, пък каквото стане с теб, така ли е ?
199
7
 
48
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Тотално ваксинирания с Пфайзер Израел кара нова вълна на ковида! Как стават тия работи?
198
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ко, ко каза? ко истини каза? ко мит каза?
197
7
 
27
 
! Отговори
Ама наистина ли? преди 2 години
Декларацията започва така:Заявявам че:1.съм запознат с ползите от ваксината срещу COVID-19 (вписва се търговското име на ваксината), рисковете от заболяването и неговите усложнения; показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт;Кога успяха да установят как ваксини произведени за 1 година си взаимодействат с всички съществуващи лекарства?
196
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките "митове" са ИСТИНА, а написаните "истини" са най-долни лъжи
195
8
 
28
 
! Отговори
зомбита, я да спрете преди 2 години
До Колективното Зомби Съзнание на Ваксопомазаните: Моля, престанете да се правите, че много ви пука за неваксинираните! Не сме ви искали вашата "загриженост", спрете да се налагате!!!
194
21
 
12
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Не искам да съм лош пророк но тези неграмотни невежи антиваксари бългаски чудовища егоисти на 11 юли 2021 ще направят Слави Трифонов премиер на България тогава тежко и горко на нашата родина България
193
18
 
11
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Не искам да съм лош пророк но тези неграмотни невежи антиваксари българи егоисти на 11 юли 2021 ще направят Слави Трифонов премиер на България тогава тежко и горко на нашата родина България
192
16
 
14
 
! Отговори
До юристите преди 2 години
В България няма ли закон срещу дезинформацията? Има няколко блога в които директно се агитира срещу ваксините. Пълно е с неуки хора, които им се връзват
191
5
 
11
 
! Отговори
Т преди 2 години
Мит ли е или не, питайте жените
190
11
 
15
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Ваксинирахте ли си крадливите ръчички? След 2 години ще ви гледаме сеира!
189
14
 
28
 
! Отговори
AC AB преди 2 години
Какви жалки опити правите да чипосате и остатъка от населението! Не било възможно ваксината да ни зарази с Кобито... аз познавам хора заразени след ваксина. Още малко ще ми кажете и че самолетите не ни пръскат с вирус от небето!!! ***
188
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината за ваксините ще я научите от шофьорите на баничарки, таксиджиите, склададжиите, кофражистите, в ромското гето, пред панелките в прованса и в най-изпадналите софийски квартали. Иначе казано всеки склададжия със заплата 2000лв. и каращ осма употреба BMW E60 знае всичко за ваксините. Неслучайно е и преуспял в живота. Израел, САЩ, Великобритания, Япония, Корея- това са глупави нации. *** знае много повече, затова е и много по-напред от тях! Факт!
187
13
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Супер мит-ваксината дава по-голям имунитет от преболедуването
186
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересува ме чипа само с GPS системата ли работи или го има с ГЛОНАСС понеже съм русофилски настроен и не искам да ползвам краварски технологии. Благодаря предварително!
185
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хубавото е че наесен тука коментарите ще намалеят и никовете ще окапят щот някой ще им боцкат газовете с инжекции и ще им подава кислород с фуния