Учени: През следващите месеци ще има 22 нови мутации на COVID-19

Част от тях ще намалят защитната способност на антителата
6 юли 2021 15:25,
71
Учени: През следващите месеци ще има 22 нови мутации на COVID-19
Снимка: Pixabay

22 нови щама на коронавируса ще се появят през следващите четири месеца. Това изчисление са направили учени от компанията Vir Biotechnology и Института по геномика и еволюционна медицина към Университета Темпъл (САЩ) .

Експертите са разработили математически модел, който дава възможност да се предскаже появата на изменения в протеина на SARS-CoV-2 - той служи като "врата" към заразяване на тялото.

Част от новите мутации ще намалят защитната способност на антителата. Те ще се разпространяват масово в целия свят в различни фази на пандемията. 

Още по темата
Експертите са успяли да предвият със задна дата появата на известните варианти мутации на COVID-19, но и щамовете, които са доверли до формирането на индийския вариант. Според учените, разработеният от тях математически модел може да предвиди появата на нова мутация пет месеца преди да се е разпространила по света, пише БГНЕС.

Световната здравна организация определи четири щама на SARS-CoV-2 като „обезпокоителни“: „Алфа“ (британски), „Бета“ (южноафрикански), „Гама“ (бразилски) и „Делта“ (индийски). Последният, според експерти, е два пъти по-заразен от оригиналната уханска версия на SARS-CoV-2, като същевременно продължава да мутира. Наскоро стана известно за появата на варианта „Делта-плюс“.
 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Демек или се ваксинираш или не ? Все тая !
45
2
 
4
 
! Отговори
Бизнесмен преди 2 години
Защо пък точно 22 нови мутации...така де, нека да са 36 - така звучи още по-апелиращо никога да не се ваксинира човек! Стига, разбира се да е нормален, де, а не от електората на Слави Трифонов и/или ДБ!
44
10
 
16
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
След цялото това фиаско, човек трябва да е пълен лунатик, за да допусне да бъде инжектиран с Отровната Инжекция! Точка.
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой с мозък има ли в СЗО да направи логична връзка, че мутациите почнаха точно след като пуснаха различните ваксини? Преди това хората една година седяха затворени и имаше само един вариант.
42
15
 
4
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До Анонимен 37До къде стигнахме наистина - народа да отрича медицината и да си мисли, че сме най-големите тарикати сред европейските народи... Стигнахме до там да обясняваме елементарни неща и хората да не могат да ги проумеят. Стигнахме до там *** да си мислят, че конспирациите в социалните мрежи до една са истина и да ни се смеят останалите народи. Срам ме е, че съм Българин!
41
2
 
2
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Не им беше финансово изгодно тогава да затворят всичко, защото решиха, че грипчето ще изчезне за месец-два. Сега и с ваксина и без ваксина са готови да фалират целия свят.
40
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виц: Вървял си един антиваксър и мислел....
39
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иде нов строй,нарича се Ваксинизъм!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36 А какво ли ще стане ако след месец се окаже че към нас лети астероид, който ще ни прати при динозаврите? Ау, а какво ще стане ако има земетресение с магнитут 8 в Румъния? А какво ли ще се случи, ако избухне Иелоустоун? Все възможни вероятности, нали? Да се затворим в къщи пищящи от ужас? Или да издълбаем скривалища и да не подаваме нос може би? Или пък по сектантски да изпием отрова и да се преселим в отвъдното за да не станем свидетели на последния ден. Ти кое предлагаш?
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли кой е най-краткия виц? - Вървял си един ваксър и мислел. хахаха
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече като се видят двама не се питат дали са си купили най-новия модел телефон,а дали и с коя по-модерна ваксина са се наболи.До къде стигнахме а?!
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ли не идио.тщини ще измислят само и само да се набодем. Не! Не става. Така още повече ни убеждавате в безсмислието на ваксинирането. Тия в Англия като са ваксинирани, защо са толкова болни? Хайде да минат 5 год от прилагането на тия препарати, да минат и тия 22 мутации, да видим колко са защитаващи ваксите и тогава пак ще си говорим.
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България досега умираха 4,6% от заразените и 95,4% се водеха оздравяли. Колко са оздравяли и има ли оздравяване, е друг въпрос. Какво ли ще стане, ако някои щамове се оказжат по-смъртоносни и вместо 4,6% започнат да умират 10% или 50% от заразилите се?
33
5
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
А колко просто можеше да се спре епидемията още в началото на 2020 година, като по цял свят се приложат мерките, които проложи Китай и спря епидемията. За съжаление само няколко държави го направиха. Със спирането на епидемията, спират и мутациите и обратното - колкото повече заразени, толкова повече мутации.
32
3
 
10
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Всичко е ясно, докато не набоцкат цялото Човечеството няма да мирясат психарите с техния нов ред, само всяка схема има си слаби места, затова ще бълват нови вариации само само да реализират болния си план..
31
2
 
18
 
! Отговори
доктор преди 2 години
то и за грипните щамове се знаеше какви,ще са 7-8 месеца преди да ги пуснат пардон да се появявят
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравей ваксина, през ден ваксина, в *** ваксина.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли ги заложиха във т.н. ваксини? Хайде да спрат да ваксинирате за 6 месеца и да видим дали ще се появи някоя нова мутация. Между другото, лекарство кога? Че много странно изглежда това как все нови и нови добавки измислят към тия ваксинационни препарати, все кой от кой по-успешни, а едно лекарство не измислиха. Нали уж го разгадаха тоя вирус, рнкато му раздробиха, тогава как още не знаят как да го лекуват и стопират? Логиката изисква да знаят. Чакаме лекарство!
28
1
 
15
 
! Отговори
Мутант преди 2 години
Като не стигне гръцката азбука за типовете мутация Бета, Алфа, Омега и т. н минаваме на китайскиъе символи, там са стотици белкем стигнат за всички видове мутации които очакваме.
27
1
 
15
 
! Отговори
Швейцарско сирене преди 2 години
Значи следващите месеци 22 мутации, а следващите години 222 т.е. ще се наложи ваксърите да си бият някъде към 149 ваксини в средносрочен план. Ще станат като швейцарско сирене и ще получат пришки на пръстите от подписване на информирани съгласия, но нищо, те са отговорни граждани готови на всичко за общото благо. Освен това наскоро прочетох, че някой е измислил ваксина против пришки на пръстите, изработена от изпрaжнения от носорог, така че няма проблеми, ще си бият и нея.