Скок на новозаразените с коронавирус във Великобритания

Над 30 000 нови болни за денонощие
88
Скок на новозаразените с коронавирус във Великобритания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във Великобритания случаите на заразявания с коронавирус за първи път надхвърлиха 30 000 за денонощие от януари насам. Увеличението става на фона на факта, че премиерът Борис Джонсън защити в парламента вдигането на ограничителните мерки на 19 юли, съобщи БНР.

32 548 заразени и 33 жертви е статистиката за последното денонощие. За последен път над 30 000 заразени е имало на 24 януари. По-рано в Камарата на общините Борис Джонсън заяви, че връзката между заразяванията и сериозните заборявания и смърт е прекъсната, а това дава основания за премахване на ограниченията.

Учените обаче се опасяват, че данните показват, че могат да се сбъднат прогнозите за по 100 000 заразявания дневно след вдигането на локдауна на 19 юли, а това от своя страна е лоша новина за националното здравеопазване. Данните за хоспитализирането показват, че напоследък в болници постъпват средно над 330 души, но за сряда бройката е била малко над 2 000. Здравният кореспондент на Би Би Си Ник Тригъл заяви, че е още рано да се говори за някава по-дългосрочна тенденция, но министрите със сигурност зорко следят данните.

Тяхната политика на отваряне на страната се основава на надеждата, че скоро „вирусът ще се сблъска в стената на имунитета“, изграден от масовото ваксиниране и естественото зарязаване. Окончателното решение за вдигането на локдауна ще бъде взето на 12 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Неочаквано тъп преди 2 години
Важното е да мрът колкото може повече бледолики с лунички. Толкова зло са причинили по света, че сега е ред да мрът кат мухи. Яли сме им попарата през втората световна война, и намесата с военно присъствие в Дойран. Къв х.... го търсят тук.
80
0
 
5
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Съвсем нормално, там набодените с отровната инжекция са огромен процент, естествено, че вирусът ще процъфтява и мутира! Никога в историята на човечеството, не се е правила масова имунизация по време на пандемия!
79
3
 
1
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Затваряйте веднага и пълен локдаун в България и целия ЕС! Недейте да си играете с живота на хората! Сигурност преди всичко!
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами колкото повече се бодат, толкова повече ще се разболяват.
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОБРЕ,ЧЕ КРИЯТ СТАТИСТИКАТА КОЛКО УМРЯХА ОТ ВАКСИНИТЕ,ЧЕ ЩЕ ПОЛУДЕЕТЕ.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или пък показват точно обратното.Зависи от коя страна си застанал.Едните виждат 6 като 9, другите виждат 9 като 6.
75
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Данните за Великобритания и Израел показват, че ваксините работят и предпазват.
74
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А стига бе, това не е възможно. Там се ваксинират, значи не може да има по 2000 за ден в болницата. Ваксиниран ли си го караш леко т.е. не може да влезеш в болницата. Статията е руска пропаганда или авторката й е конспиратор четящ Бг-мама и фейсбук. Ваксинирайте се и така ще си върнем нормалното. Няма никакъв Нов Световен Ред, нищо че няма президент на САЩ от последните 20-30 години, ако не и повече, който да не го е споменал в някоя от речите си. Те са конспиратори сигурно хахаха
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Великобритания, в Гърция и в Израел случаите се увеличават. В България намалят, а всеки уикенд опашки на границата с Гърция т.е. българи ходят там и се връщат обратно в Бг и би трябвало да донесат вируса и тук. Нали в тези 3 страни ги ваксинират масово, а в Бг няма такова нещо? Нали след ваксина се прекарвало много леко, че чак неусетно, а във Великобритания по 2000 за ден в болница? Не е важно да има логика, важно е да се ваксинирате... :) ... Мисленето оставете на другите...
72
1
 
1
 
! Отговори
КРЪСТОСАНО ТРЯБВА преди 2 години
НЕ СА СЕ ваксинирали от трите основни вида ваксини в три дози и затова е така трябва да се ваксинират с различни видове ваксини КРЪСТОСАНО само така ще се оправят.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А там където болшинството не са ваксинирани, как обясняваш по-ниската смъртност?
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А това, че смъртността е функция на лечение се потвърждава най-вече от факта, че във всяка различна държава процента смъртност варира в доста широки граници, което говори само по себе си.В едни държави умират примерно по 1 от всеки 100 заразени, в други по 3 и повече и това е пряко свързано с достъпа до адекватна медицинска грижа.Има разбира се и чисто регионални признаци като общ здравословен статус и средна възраст на населението, но те са по-скоро второстепенен фактор за целите на анализа
69
0
 
8
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
с увеличаващото се разпространение на вируса яростта му отслабва, както е по учебник.Демек да повторя, няма поводи за излишно притеснение, със всяка следваща вълна яростта на короната отслабва и последствията от нея се доближават като характеристики до последствията от обикновения грип .Тенденцията е видна, ако имаш някаква информация, която да говори за обратното, тоест да има видима тенденция за увеличаване на броя смъртните случаи спрямо общия брой заразани ще се радвам да я обсъдим.
68
1
 
1
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Четете още веднъж и внимателно новината, там е споменато, че в болница са започнали да постъпват над 2000 дневно, при досегашни 330. Което означава, че вероятно и смърността ще нарасне през следващите седмици. Ако говорим за моментно състояние, то в България няма защо въобще да се притесняваме. Но, тук става дума за тенденция и прогнози на база натрупани данни.
67
7
 
1
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
Да бе, научили са се и са успели да свалят смъртността близо 20 пъти, сам вярваш ли си?! И вярно ли се надяваш, че следващата вълна в България ще има само по 10 починали дневно, вместо по 200+ както беше перди 2 месеца? Тогава и вируса още повече ще е отслабнал, нали така? Гледам колко много тук лежат на това ухо и каква изненада ги чака
66
0
 
1
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
тези данни с какво оборват твърдението.от една страна са се научили да го лекуват по-добре, от друга се потвърждава правилото, че колкото повече се разпространява даден вирус, толково повече яростта му отслабва. демек няма повод, за излишно притеснение, камо ли за нагнетяване на допълнително напрежение каква страшна следваща вълна ни очаква.Тенденцията с намаляващата смъртност е видна по цял свят, никъде няма увеличение на общия дял починали спрямо броя на заразените, напротив обратното е
65
3
 
2
 
! Отговори
do 67 преди 2 години
Не е само функция от лечението Пак за англичаните - при предната януарска вълна пиково са имали средно дневно 55 000 заразени и около 1 200 умрели. При текущата юлска вълна, за момента при около 30 000 заразени имат само 33 умрели. Разликата е ОГРОМНА!
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността е функция на лечението.По-високата смъртност е резултат на некачествено лечение.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
33 починали, а колко са починали от други болести се мълчито повече в катастрофи умират на ден.
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и разумни хора, разбират ситуацията, други са се хванали за цифрата на заразените. Никой не гледа смъртността - на фона на хиляди заразени умрелите са 0,1% и то дори не са ваксинирани всички англичани. В българия жертвите официално досега бяха към 3-4%, т.е. 30-40 пъти повече от заразените умират! КАто се има в предвид и неваксинираните, горе-долу излиза официалната статистика за АЗ за Делта-вариант - предпазва около 85%