Скок на новозаразените с коронавирус във Великобритания

Над 30 000 нови болни за денонощие
88
Скок на новозаразените с коронавирус във Великобритания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във Великобритания случаите на заразявания с коронавирус за първи път надхвърлиха 30 000 за денонощие от януари насам. Увеличението става на фона на факта, че премиерът Борис Джонсън защити в парламента вдигането на ограничителните мерки на 19 юли, съобщи БНР.

32 548 заразени и 33 жертви е статистиката за последното денонощие. За последен път над 30 000 заразени е имало на 24 януари. По-рано в Камарата на общините Борис Джонсън заяви, че връзката между заразяванията и сериозните заборявания и смърт е прекъсната, а това дава основания за премахване на ограниченията.

Учените обаче се опасяват, че данните показват, че могат да се сбъднат прогнозите за по 100 000 заразявания дневно след вдигането на локдауна на 19 юли, а това от своя страна е лоша новина за националното здравеопазване. Данните за хоспитализирането показват, че напоследък в болници постъпват средно над 330 души, но за сряда бройката е била малко над 2 000. Здравният кореспондент на Би Би Си Ник Тригъл заяви, че е още рано да се говори за някава по-дългосрочна тенденция, но министрите със сигурност зорко следят данните.

Тяхната политика на отваряне на страната се основава на надеждата, че скоро „вирусът ще се сблъска в стената на имунитета“, изграден от масовото ваксиниране и естественото зарязаване. Окончателното решение за вдигането на локдауна ще бъде взето на 12 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какви мерки, кви маски, кафената, рестуранти, дискотеки функционират и не искат никакви мерки, а в отсрещния магазин изисикват мерки! !
40
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука сме 15% ваксинирани и само няколко десетки заразени ,няма маска ,няма мерки ,няма нищо .В Ю-кей ваксинирани 70% и вече почнаха да се скъсват от заразяване ,обвиняването ,че това се дължи на неваксинираните там е меко казано полу-***-от-к-ско.Но отношението на СЗО към хората си е като към кръгли ***-от-и.Ако още някой вярва в най-голямата измама на земята и ваксините той си е чист и-д--и--от.СЗО са престъпници ,не на ваксините ,Никога вече ГЕРБ!Никога
39
9
 
0
 
! Отговори
Междукултурна преди 2 години
компетентност е сравнително нова наука. Тя почива на 6 културни измерения дефинирани от антрополога Хофстеде. Най-важното е "Избягване на несигурността". Та според този критерий, България има индекс 85, който е сред най-високите. И това обяснява защо нашенецът се страхува от ваксините. Не ви трябва Хофстеде, защото си имаме поговорка: "Страхувам се да не се мина и да не настина".
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, още едни масово "ваксинирани" ревнаха.
37
1
 
16
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До Анонимен 37Вие сте сигурен, че са починали от Ковид!? И го казвате на такъв като мен, който е загубил няколко близки хора поради "ковид мерки" и неглижиране на истинските проблеми!
36
2
 
24
 
! Отговори
глас от тъдява преди 2 години
вчера ми се обадиха да ходя да се ваксинирам, но след като прочетох в провинциалните новини , че " Половината от хората в ковид-отделението и почти всички от тези в спешното са с една или 2 дози" и се отказах за какво да си губя времето? Ще почакам до октомври , да се видят новите варианти и дали в действителност има някоя ваксина която предпазва от нещо.
35
2
 
18
 
! Отговори
Хм! преди 2 години
Преди време в една ферма за пилета умирали по 4-5 пилета на ден от подобен вирус. Направили ваксина, но ваксината не спряла разпространението на заразата, но пилците вече не умирали. Познато, нали? След време обаче вирусът се изродил в много по-смъртоносен щам, при който ваксините вече не помагали и унищожил всички пилета.
34
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече са доказани официално 33 случая на делта вируса в София от юни до сега, а вероятно са много повече. Гответе се...
33
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Д-р Коронис Кауза Ето, това е мантрата. И когато го казваш на човек като мен, който за 3-4 месеца е загубил няколко близки хора от Ковид, единият от които на 45 години, когато го казваш на човек, който от първо лице знае какво е тежък ковид ( 3 седмици на легло с температура), това звучи повече от нелепо! Просто възмутително и античовешко, независимо че невежеството донякъде го оправдава!
32
1
 
19
 
! Отговори
Не! преди 2 години
A на бас, че няма да ги отворят на 19ти!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Язък за похабените ваксини
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гьобелс, много се радвам че си Гьобелс, а не Химлер!
29
23
 
4
 
! Отговори
Гьобелс преди 2 години
Във Великобритания НЕ са ваксинирани 40% от населението, а в България 85%. Естествено, че ще има НОВА вълна, а в България ще е цунами.
28
3
 
25
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Повишената смъртност за миналата година лесно може да се обясни с отказа от доболнична помощ, спирането на плановия прием в болниците и като цяло спирането на системата на здравеопазването заради безумните карантинирания на цели лечебни заведения при случай на Ковид в началото на пандемията, вдяването на страх и паника у населението и оттук намаляването на прегледите и т.н.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да разберете вече, българинът не е антиваксър. Но не е и глу*пав. След толкова много ваксини, компаниите искат ние да се откажем от искове срещу тях. У нас е с едно информирано съгласие, в Германия подписват 9 документа. Англия прие закон освобождаващ компаниите от отговорност за последствията от ваксината, а СЗО разреши използването им временно, докато трае пандемията. Няма как да си затворим очите пред това! Въпреки че сме ваксинирани, правим реваксинации и имаме доверие на науката.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде някой нормален доктор да обясни какво точно правят ваксините, истинските такива. Те не пазят от заразяване, всеки ваксиниран може да се зарази и да пренесе заразата, но те пазят ваксинирания от тежко протичане на заразата. За това много болести са елиминирани чрез истински ваксини. Не че не съществуват, просто не могат да сеят смърт поголовно. А за ковид препарата- след 2 милиарда ваксинирани не е ли редно да каже СЗО с временно разрешение ли ще е или с постоянно този препарат!
25
14
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Във Великобритания броя на новите случаи е значително по-малък в сравнение с предишната вълна, когато стигнаха до 50000 средно на ден за седем дни. Сега са под 25000 средно на ден. Май ваксините си вършат работата.
24
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Д-р Коронис Кауза Никой неги е тествал? Говориш глупости и лъжи. Може и да ги вярваш, може и някой да те задължава да ги пишеш. А как, тогава ще обясниш надвишената смъртност с 40 хил. жертви за периода април 2020 - април 2021? Колкото за ваксините, ами предпазват от смърт и тежко заболяване и това са суровите факти от САЩ през Англия до Израел. Но никъде и в нищо няма 100%! Това са ваксини против Ковид, а не за безсмъртие! На фона на 4 милиона плюс жертви (официално), и това е много!
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЪЖИ И ФАЛШИВИ НОВИНИ
22
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Във Великобритания когато започна новата вълна, ваксинираните бяха много малко - около 15% с две дози, които са поставени преди повече от 14 дни. Сега наваксват, но все още не могат да спрат поредната вълна.