СЗО: COVID-19 е отнел живота на над 4 млн. души

Страните да са предпазливи при отменяне на ограниченията
8 юли 2021 03:00, Анисия Иванова
19
СЗО: COVID-19 е отнел живота на над 4 млн. души
Снимка: БГНЕС

Пандемията от КОВИД-19 е отнела живота на над 4 милиона души по света, съобщи днес генералният секретар на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Франс прес.

"Вече прехвърлихме трагичния праг от четири милиона регистрирани починали от КОВИД-19, като броят им със сигурност е по-малък от реалния", каза на пресконференция шефът на СЗО.

Директорът на програмата на СЗО за извънредни здравни ситуации Майкъл Райън призова страните да бъдат крайно предпазливи при отварянето на икономиките си и отменянето на ковид ограниченията, за не изгубят постигнатото досега. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: починаликоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Смъртност от КОВИД-грип за 19 месеца - 0.051% от населението на планетата. От почти осем милиарда на планетата, за година и половина умряха от ковигрип 4 милиона. Почти всичките прастари хора с придружаващи тежки заболявания. А междувременно 170 милиона преболедуваха и оздравяха. А САМО ТАЗИ ГОДИНА: 2,558,125 смъртни случаи заради пушене; 1,279,870 смъртни случаи заради алкохол; 548,746 самоубийства.
17
0
 
8
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
И това за ДВЕ ГОДИНИ... И то в много страни тези статистики са лъжливи, щото да получат едни помощи и субсидии за "борбата с коронавирус" . Не ви ли е правило впечатление че изолирани са само простолюдието... докато разни ВИП-ове , певачки... футбалери... артисти... инфлуенсъри... политици... и всякаква подобна пппаплач спокойно си пътуват из света и пращат да гледаме снимки от "екзотични дестинации" .... докато на бай *** са му е забранено дори до бакалийката за хляби бира да отиде .... А?
16
0
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
На 7/8 милиарда, 4 ти милиона, защо продължавате да лаете, не ми е ясно
15
6
 
11
 
! Отговори
Оппаа преди 2 години
До ArhangelaНе това е целта на ваксърите! А да намалят популацията на земята. Виж изказванията на Великия Ваксър Бил Гейц. Размножаването не е желателно. Затуй и са се прицелили в младежи и деца да ги набоцкат и тях. А старците- не са им вече важни. Избиха колкото можаха
14
7
 
7
 
! Отговори
Хм! преди 2 години
Преди години в една ферма за пилета умирали по 4-5 пилци на ден от подобен вирус. Направили ваксина, от която полетата спрели да умират, но ваксината не спряла разпространението на заразата. След време вирусът се изродил в много по-смъртоносен и унищожил всички пилета. Нещо подобно правим и със сегашните ваксини, които не спират разпространението на вируса.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-малко жертви има, където има най-много ваксинирани. Заразени винаги ще има.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На война умират много по-малко хора. Официално са 4 милиона, а действително около 10...
11
13
 
6
 
! Отговори
Хм! преди 2 години
Вирусът се разпространява там, където ваксините са най-много.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали това е целта! Някои да не си знаят парите и да се намалим малко!!!
9
2
 
8
 
! Отговори
Arhangela преди 2 години
По-страшното е... че за 1 година популацията на земята се е ивеличила с 50 млн души. Този вирус предизвика обратен ефект и скоро земята ще се пренасели.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 млн от 8 млрд май прави 0,5%, олеле малеле и това ми било новина......
7
1
 
17
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
А от глад 7 000 000,за 2020г.
6
3
 
17
 
! Отговори
Тука има, тука нема преди 2 години
И генсекът на смешката ООН Гутереш се разхленчи, само дето не се усеща какви ги дрънка. Хем трябвало да се пришпори максимално ваксинирането по цял свят, хем вирусът мутирал със страшна сила и обезсмислял ваксините. С други думи - "Ваксинирайте се на шеста скорост, иначе ваксините стават смешно безполезни". Да, ама истинските ваксини защитават от болестта веднъж завинаги. Например ваксините срещу едра шарка, полиомиелит, коклюш и т.н. А с какво ни "ваксинират" сега?
5
2
 
15
 
! Отговори
Ник преди 2 години
старостта и въпътстващите я болести пък е отнела живота на поне 7 милиона човека и поне 3 милиона от тях са били тествани за болестта 'тука има тука няма' и измисления ДНКпср тест а останалите поне 1 милион са вписани на око в листата на жертвите и им е помогнато да предадат богу дух с подсъдно бездействие и/или неадекватно лечение
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса e гаден, независимо дали ви харесва или не. Пазете здравето си и се лекувайте, но НЕ ХОДЕТЕ при проф. НИКОЛАЙ ГАБРОВСКИ - Пирогов или доц. ЗАФЕР ОРКУН ТОКТАШ - Медикал Караджъ от болница Медикал парк.Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от парите ви.Ще ви осакатят.
3
4
 
9
 
! Отговори
итн експерти преди 2 години
глупости няма никакви вируси, от щаба на герб им даваха по 3 хиляди да ги пишат с корони ама сега няват пари и вируса изчезна.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Етиопеца Тедрос от СЗО е голем пич. За нобелова награда. Окончателно пребори грипа и много други смъртоносни болести. Остана само един гол К....овид!
1
3
 
17
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Има ли още баламурници, които верват на ''пандемията КОФИ19'' ????????????????