Новите COVID вълни са гарантирани, ако учителите не се ваксинират?

Изчакват есента, но тогава ще бъде късно, смята Евгения Пеева
9 юли 2021 10:51, Ния Христова
122
Проучване на Министерството на образованието показа, че едва 4% от училищата в страната имат 70% ваксиниран персонал срещу COVID-19.
 
"Огромен дял от училищата имат дори под 30% ваксинирани специалисти. Противно на мнението за висока заболеваемост, се оказа, че преболедувалите не са повече от 15%. Общо ваксинирани и прекарали вируса не правят и половината от персонала, което е далеч от целта за колективен имунитет". Това заяви зам.-министърът на образованието Евгения Пеева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя обясни още, че учителите и на персонала в детските градини основно се притесняват от евентуални негативни странични ефекти от ваксините, наличие на придружаващо заболяване, съвети на личните лекари да не се ваксинират.
 
"Има и такива, които посочват, че изчакват началото на учебната година, за да се ваксинират - да имат по-дълго време имунитет. Ако изчакаме есента, вече ще е късно. Ако не се ваксинираме сега - новите вълни на боледуване са ни гарантирани", подчерта Евгения Пеева.
 
МОН започна активна разяснителна кампания. Началниците на регионалните управления на образованието провеждат срещи с директорите на училища и детски градини от цялата страна. 
 
"Нашата цел е да повишим информираността. На тези срещи се опитваме да обясним, че трябва да си гарантираме максимално дълго време присъствено обучение през новата учебна година", обясни зам.-министърът на образованието.
 
Тя подчерта, че са доста осезаеми негативните последствия от дистанционното обучение през последната година и половина. 
 
"Резултатите са спаднали сред ученици от по-уязвими групи, тези, които са най-засегнати от пандемията. Мотивацията на учениците спада. Нивата на агресия се увеличават, склонността към отсъствия и отпадане от образователния процес съществува. Учителите с дълъг стаж заявяват, че дългото стоене пред мониторите допълнително ги натоварва", заяви Евгения Пеева. 
 
Зам.-министърът на образоването отчете голям интерес към програмата "Отново заедно", по която ученици се изпращат на почивка на море.
 
"Над 200 училища са одобрени, над 2 500 ученици с близо 500 педагогически специалисти ще отидат на почивка, която ще им се отрази доста добре след пандемията. Има постъпили още 100 заявки през последните дни, които ще бъдат разгледани", добави Евгения Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако на някой още не му е ясно. "Ваксинацията" у нас приключи. Който се излъга, излъга. Прекалено се натегна пропагандата и и отвсякъде вони на заговор за инжектиране на популацията с експериментални субстанции.
70
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега. Не се надявайте на политици, всички са на една ясла и един им дърпа конците. Първо трябва тях да изчистим и тогава за ковид няма и да чуете.
69
1
 
37
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Голямото изнудване и погазване на личния избор започва: - Или ваксиниране, или работа. Прави са поддръжниците на конспиративните теории - има нещо друго зад тази "масова ваксинация"...
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сега е гарантирано само ,че няма да има Борисов 4 и ,че ГЕРБ е политически труп.Мене повече ме притеснява ,че не е гарантирано ,че Тиквата ще влезе в затвора.Ходи чак до султана да се моли за защита да не влезе в затвора.Гаранция ,че ако ковид фашистите продължават ще бъдат пометени и изметени!
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опаа, още един новобранец в списъка за трибунала. Да си хареса стълб или дърво, ще има право на избор. Много са ми интересни тия, които се качват на лодката точно преди да потъне.
66
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато народна вълна не отнесе пандемиците, тоя цирк няма да приключи.
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи тая как не е ваксинират,щото аха да се ваксинира и се разболяла... ръйшли и тя като всички проповедници
64
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещам с всяка клетка, че скоро ще има гилотини по площадите.------------------================----------------------Съгласен съм. По един или друг начин бройката на антиваксърите трябва да се намали! Може би силово групово ваксиниране е по-хуманно, но някакво решение е необходимо!
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещам с всяка клетка, че скоро ще има гилотини по площадите.
62
16
 
4
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Ганьоффцитте се разпениха, настъпаха ги по мазола. Това че се правите на интересни не променя реалността. Щом ви изнася като щрауси да си врете главите в пясъка и да си мислите ,няма проблем ваша си работа. На есен да не пълзите по стълбите на Мутафчиевата болница за помощ. Дано не пълзите, на никой не го желая но....хайде плюйте сега.
61
2
 
9
 
! Отговори
Гост преди 2 години
До до 65А теб вече те бройкат...нали се ваксинира:)))))))))))))))))
60
11
 
2
 
! Отговори
до така така преди 2 години
и стига да си си цъкал сам плюсчета като си въртиш ай пи то.
59
12
 
1
 
! Отговори
до така така преди 2 години
и да се правиш на интересен и с Ганюю и без Ганюю реалността е такава. Подхилвай се ехидно сега , а пилците ще броим на есен.
58
16
 
2
 
! Отговори
до такатака преди 2 години
той вируса е тук бе пич, от тук нататък за медицината остава да го лекува ако се прояви с усложнения а за математици да анализират спиред налични данни как би се разпространил и някой управленец в сферата на медицината да организира превенция.
57
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ганьофцитте докато не ги събори не вярват. Ми алото лято качването започна от15 юли плавно и края на октомври литна. Един месец на училище беше достатъчен да се взриви системата. Сега предизборни залъгалки на служебното правителство пък ако спечелят ще му мислят
56
1
 
43
 
! Отговори
така така преди 2 години
Евгения Пеева е работила като консултант по бизнес развитие. Тази женица иска да ми каже, че е експерт по медицита и знае кога кой вирус ще дойде. Има бакалавърска степен по икономика, политология и социология от Харвардския университет. Пак не се връзва с медицината. Или чакайте... социология... знае как да манипулира хоратааааааа. Браво на нея. Вервайте на социоложката. Аз за медицитана попитах...?
55
1
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Да ликвидираме напълно образованието! След спирането на плановите операции преди време,дойде ред на образованието. Или поне Наимова, което остана след 1,5 години дистанционно образУвание
54
2
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Новите и всякакви вълни ще ги посрещам на морето. Почти съм убеден, че ще са от солена морска вълна. Тези с Ковид, ще ги срещат бюджетните служители и политиците на България. Нали вирусите са най-много в Палламента и Министерския съвет. За това ги закриха и сега България нито си има Народно събрание, нито редовно правителство ! След Герб вървят само вируси най-различни !
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази ми прилича на психопат
52
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая наясно ли е че е претъпление да се оказва професионален натиск по въпроси от здравно естество. За подобно нещо следва да има амекс към тр.договори, но по принцип в незаконно еаботофателят ти да има достъп до здравното то досие или да то влияе за да се подложиш на мед.процедура.Страшното е че всеки ден ставаме свидетели на брутално нарушаване на маса закони и никой не реагира.