Новите COVID вълни са гарантирани, ако учителите не се ваксинират?

Изчакват есента, но тогава ще бъде късно, смята Евгения Пеева
9 юли 2021 10:51, Ния Христова
122
Проучване на Министерството на образованието показа, че едва 4% от училищата в страната имат 70% ваксиниран персонал срещу COVID-19.
 
"Огромен дял от училищата имат дори под 30% ваксинирани специалисти. Противно на мнението за висока заболеваемост, се оказа, че преболедувалите не са повече от 15%. Общо ваксинирани и прекарали вируса не правят и половината от персонала, което е далеч от целта за колективен имунитет". Това заяви зам.-министърът на образованието Евгения Пеева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя обясни още, че учителите и на персонала в детските градини основно се притесняват от евентуални негативни странични ефекти от ваксините, наличие на придружаващо заболяване, съвети на личните лекари да не се ваксинират.
 
"Има и такива, които посочват, че изчакват началото на учебната година, за да се ваксинират - да имат по-дълго време имунитет. Ако изчакаме есента, вече ще е късно. Ако не се ваксинираме сега - новите вълни на боледуване са ни гарантирани", подчерта Евгения Пеева.
 
МОН започна активна разяснителна кампания. Началниците на регионалните управления на образованието провеждат срещи с директорите на училища и детски градини от цялата страна. 
 
"Нашата цел е да повишим информираността. На тези срещи се опитваме да обясним, че трябва да си гарантираме максимално дълго време присъствено обучение през новата учебна година", обясни зам.-министърът на образованието.
 
Тя подчерта, че са доста осезаеми негативните последствия от дистанционното обучение през последната година и половина. 
 
"Резултатите са спаднали сред ученици от по-уязвими групи, тези, които са най-засегнати от пандемията. Мотивацията на учениците спада. Нивата на агресия се увеличават, склонността към отсъствия и отпадане от образователния процес съществува. Учителите с дълъг стаж заявяват, че дългото стоене пред мониторите допълнително ги натоварва", заяви Евгения Пеева. 
 
Зам.-министърът на образоването отчете голям интерес към програмата "Отново заедно", по която ученици се изпращат на почивка на море.
 
"Над 200 училища са одобрени, над 2 500 ученици с близо 500 педагогически специалисти ще отидат на почивка, която ще им се отрази доста добре след пандемията. Има постъпили още 100 заявки през последните дни, които ще бъдат разгледани", добави Евгения Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички диктатори - на марс
30
1
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Глупости.
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борбата е безмилостно жестока. Добре, че тук никой не се боде, защото там където изглупиха, вече започна насилствената "ваксинация". Току що, моя позната от Италия ми каза, че армията е започнала насилствено инжектиране от врата на врата в едната зона.
28
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква реклама и какви пропаганди са ви в главата. Това е елементарно, има епидемия , трябват мерки. Не може постоянно локдауни, дистанционно обучение ,пълни болници , умиращи, само защото някой го е страх от ваксини. Аман от въстанически лозунги и конспиративни пропаганди. Единственото ни оръжие срещу инфекцията са ваксините в момента. Проумейте го!!!
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай-сега пак напън до пръсване да пласираме недоизследваните химикали на учителите! Очаквам вече ковид***** да плъзнат по къщите и като евангелистите от 90-те години да увещават хората да ползват таз позалежала вече стока,за да не й изтече срокът на годност! Наглеци, няма да се ваксинират повече хора! Не го ли схнавахте?! Каквито и заплахи да отправяте, както и да се мвъчите да тормозите населението - който бил наивеин-хванал се и това беше. Най-много по някой единичен шаран още да хванете.
26
1
 
11
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
Нареждам откриването на опрация ,,Балдахин". Откривам ваксинационни пунктове на всички плажове на Територията. На всеки доброволец за ваксина се полага безплатен цялостен масаж тип тайландски с щастлив край. Масажите ще се извършват от специално обучени медицински сестри, по желание медицински братя.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗНУДВАЧКА
24
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аман от изкукали антиваксъри.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно с писане по форумите няма да стане....Жалко.Зорлем ни правите побойници
22
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еееййй значииии, какво ли няма да направят та да принудят хората да се ваксинират и да набоцкат и децата.Това е пълна ПРИНУДА!!! За 1% смъртни случаи, по-малко дори от сезонния грип-само стъкмистика и само промиване на мозъци и дискриминация. Сега, като имам мърсол и кашлица лятото и ми мине за една седмица дори не се замислям, какво е точно, обаче ако беше зимно време, край ще рухнеш психически-то нали други болести не останаха. Всичко се връща да знаете и то винаги там, където най-ще боли!
21
1
 
8
 
! Отговори
Умен, красив и интел преди 2 години
Мисля че вече стана демоде да се пише и коментира за ковид и ваксините.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да изчакаме първо наесен какво ще стане в страните с ваксинирани учители. Ако има вълна там нашите учители да ги запазим неваксинирани. Така е умно. Виждаме и ако има вълни на запад да обяеим ваксините за неефективни и да ги подарим на желаещи други държави.
19
4
 
12
 
! Отговори
Стига вече преди 2 години
Оставете ги тия учители бе, само за тях слушаме. Ако искат да се ваксинират, да ходят на работа като всички нас и да си поемат риска, какво само ги дундуркате, нима техния живот е по-важен от този на всеки друг човек. Да работят там, пък ако ще да са ти ваксинирани.
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете учителите, мазни лъжци. Ваксините са експериментни. Като ги тествате и одобрите и носите отговорност, ще се ваксинираме. Може би. Ако стават за нещо
17
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се прилага в тези случаи закона за тероризъм?Това е тероризъм, кога ще подведете под отговорност и медиите затова, че са съучастници в терора?Кога ще премахнете извънредното положение? Вече не са налице условията заради които го въведохте.Абе изобщо" Има ли пилот в самолета?"
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не мога да повярвам, че още плащате на такива за пропаганда на ваксините. Нима не се усеща, че именно агресивната реклама в съчетание с опита да се насажда страх и истерия у хората доведе до почти пълния отказ от ваксини? То едно нещо се предлага 1 , 2 ,3..10 пъти! Когато почне на ден по 100 пъти да ти повтарят едно и също ,ефекта винаги е обратен
15
2
 
24
 
! Отговори
Средно малък град преди 2 години
Добре че бай Га -ньо не взема пример от богатите и цивилизовани държави, защото тук има по 55 заразени, а там по 30 000 на денонощие.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и?
13
1
 
24
 
! Отговори
АХА преди 2 години
Е щом са гарантирани, защо да се ваксинират!!!!!!!!!! ХАхахахахахахаахахахаха
12
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нашата цел е да повишим информираността."..........................................Вече сме достатъчно информирани. Защо вече не ни оставите на мира?