Ресторантьори: Няма да оцелеем при ново затваряне, не наказвайте бизнеса!

Няма да се съгласим да сме изкупителни жертви на имитацията на "мерки"
Обновена: 9 юли 2021 22:23 | 9 юли 2021 22:00, Анисия Иванова
100
Ресторантьори: Няма да оцелеем при ново затваряне, не наказвайте бизнеса!
Снимка: БГНЕС

При нова вълна на COVID-19 у нас първите потърпевши отново ще бъдат заведенията, алармират от СЗБ и БАЗ. В декларацията до медиите те пишат:

"От Национален план за справяне с пандемията става ясно, че отново първите потърпевши ще бъдат заведенията, като нощните такива на практика не получават никакъв шанс за оцеляване. За нас продължаващата фиксация върху малкия и среден бизнес е необяснима и нередна. Нашият, а и много съпътстващи браншове няма да оцелеят при ново затваряне. Това е простата икономическа логика на бизнеса, който претърпя серия от удари през последната година и половина и продължава да поема най-голямата тежест на кризата."

От СЗБ и БАЗ посочват, че работещите заведения в България по никакъв начин не увеличават заболеваемостта.

В съобщението се посочва, че не е нормално отново да бъдат обричани на фалит, мизерия и глад над 300 000 млади и работливи българи, пряко заети в бранша и още 200 000 в съпътстващи бизнеси, за да пазят от заразяване онези, които не искат да се ваксинират, не смятат вируса за опасен или са решили, че сами ще носят риска да се заразят.

"Когато всеки може свободно да се ваксинира и предпази от С19, да се затварят стотици хиляди работни места е не само излишно, но и вредно и дискриминационно", алармират от двете организации.

В момента в България има предостатъчен брой ваксини от всички видове и настоятелно молим да се направи необходимото те да бъдат използвани по предназначение, а не да бъдат наказвани бизнеси. Всеки има достъп до тях и може да избере свободно дали да се ваксинира и с коя ваксина да го направи. В този момент не можем по никакъв начин да приемем, че ние отново ще сме нарочени за изкупителни жертви в имитацията на "мерки"!

СЗБ и БАЗ не приемат никаква форма на затваряне оттук нататък, за да се имитира борба с вирус, при положение, че има достъпна и безплатна за всички ваксина.

"И за финал – настояваме да няма повече затваряне на бизнеси и ясна стратегия за справяне със слабия интерес към ваксинацията!", завършват обръщението си към управляващите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В чужбина може на ресторант само с ваксина и отрицателен ПСР, а тук рев до небесата, не искам ваксина, не искам тест, но искам на ресторант и да няма мерки. Еее, ами то как да стане, той вируса като няма кой да го спре как да стане, само с искане не става.
83
1
 
0
 
! Отговори
варна преди 2 години
че фалирайте бе, кой ви кара насила да работите с петорнна наценка, баси алчните ...влизамт една бира за 80 стинки и я дават за 4лв , и то няква умряла каменица...мидите ги взимате на 2лв и ги продавате по 10лв, една смешна салата 7лв, абе еййй кукумицини защо карате всички коли от 50 бона нагоре, защото ви е зле нали...Куцо ,кьораво, сакато стана рестораньор , *** като види и на него му се иска да стой на една маса ида гледа нагло клиентите си се едно са му длъжни че са в заведението му...
82
1
 
0
 
! Отговори
12664 преди 2 години
Те пък едни ресторанти...Мор!
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като насърчават ваксането, нека всички фалират
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момената все още върви 60/40, като вие си и работите и цените са с по 10-15% по-високи, и заведенията са фраш? Е какво искате бре? Другите бизнеси тоя лукс го нямат, а само вие ревете.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте мрънкали бре, а си погледнете цените и грамажите на порциите!! Поръчвам преди 2 дни доставка на храна за 46 лв. от най-известна верига ресторанти във Варна, нямате на представа порциите с какъв намален грамаж са, все едно за детска градина порция. Пълен отврат и цинизъм!! От алчност губят клиенти, а после реват!!!
78
2
 
6
 
! Отговори
zer преди 2 години
В момента цените в заведенията са поне с 30% по високи от 2020. Поне в софия всичко е пълно. И също така още са на малко ддс. Съвсем очаквано, дори ричи не се е показвал от няколко месеца да мрънка по телевизията, щото е захапал кокала
77
2
 
3
 
! Отговори
zer преди 2 години
Ресторантьорите вие като най много страдате от ограниченията - ами ваксинирайте се да ви е мирна главата и безопасен бранша. Подкрепете кампаниите за ваксинация, че с ъия 10% дето имат 2 дози наесен ще работите от вкъщи :(
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ресторантьорите ако искат да се ваксат ама застраховката по кредита им няма да важи в случай на смърт от експериментален продукт! Безплатен обяд НЯМА!
75
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не мога да разбера какво общо имат експерименталните препарати и ресторантите? Ресторантите да си работят, които го е страх да не ходи, ама тия ограничения е време да се махнат. Голямо реване за един грип!
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съжалявам персонала. Бизнесите не. Новостартиралите ги съжалявам. Но така е в бизнеса. Насочили са се погрешно. Риска е премерен-висок. И в случая не на тяхна стана. Останалите дето само смучат и крият пари. Да ***. Фалирайте!Интелигентния бизнес ще оцелее. Това е сито за ресторантьори ***.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам познат кебапчия, сръбска скара.Казва, че пандемията му е дошла дюшеш. С минимални усилия и почти без работа за една година е взел толкова пари помощ от държавата и ниско ДДС, които с бачкане изкарвал за 5 години.
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Високи цени, малки порции, ниско качество на продуктите. Качество на обслужването нула. За хигиена да не говорим.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига сте мрънкали.включете се в борбата с ковид - вакинирайте в заведенията безплатно.
70
3
 
10
 
! Отговори
Клиент преди 2 години
Ако ви затворят пак, може и да не оцелеете, но може и да оцелеете. Но ако измре клиентелата ви от "Ковид-19" заради вашата алчност, то тогава със сигурност няма да оцелеете!
69
3
 
11
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Ами ваксинирайте се. И ние нямаме гелание да плащаме безкрайно обезщетения,а някои да се правятна антиваксъри
68
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да фалират мизерниците! Вместо да скочат, да затварят пътища и граници, да обсадят министерски съвет, те бурсуците му недни мънкат да сме се били ваксали. Били 300 хиляди, те 30 хиляди да извадят на площада и продажните политичета дето пишат тия мерки ще се ***. Каот ще етака направо затваряйте, никой бняма се вакса заради вас, между другото във ваксинираноте държава ваште колеги пак ги опъват на задна, не е това начина
67
3
 
9
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
И дъ фалирате,ко жа стане ? Дъ не би ,а дой свършека на свето ?
66
2
 
14
 
! Отговори
Аре стига! преди 2 години
Писна ми от мрънкането на тия! Аре да си намерите истинска работа, а!
65
2
 
15
 
! Отговори
Dim преди 2 години
Година и полувина тия мрънкат най-много! Едно фалирало заведение на видях през това време! За сметка на това затвориха една камара малки и средни фабрики, много от тях никога няма да отворят! Заради това мрънкане вече ходя само на 2-3 заведения!Бойкот тяхната маа ***!Касови бележки не издават,пуши се където е забранено, нула хигиена, помощи от данъците ни и продължават да мрънкат!!1