Ресторантьори: Няма да оцелеем при ново затваряне, не наказвайте бизнеса!

Няма да се съгласим да сме изкупителни жертви на имитацията на "мерки"
Обновена: 9 юли 2021 22:23 | 9 юли 2021 22:00, Анисия Иванова
100
Ресторантьори: Няма да оцелеем при ново затваряне, не наказвайте бизнеса!
Снимка: БГНЕС

При нова вълна на COVID-19 у нас първите потърпевши отново ще бъдат заведенията, алармират от СЗБ и БАЗ. В декларацията до медиите те пишат:

"От Национален план за справяне с пандемията става ясно, че отново първите потърпевши ще бъдат заведенията, като нощните такива на практика не получават никакъв шанс за оцеляване. За нас продължаващата фиксация върху малкия и среден бизнес е необяснима и нередна. Нашият, а и много съпътстващи браншове няма да оцелеят при ново затваряне. Това е простата икономическа логика на бизнеса, който претърпя серия от удари през последната година и половина и продължава да поема най-голямата тежест на кризата."

От СЗБ и БАЗ посочват, че работещите заведения в България по никакъв начин не увеличават заболеваемостта.

В съобщението се посочва, че не е нормално отново да бъдат обричани на фалит, мизерия и глад над 300 000 млади и работливи българи, пряко заети в бранша и още 200 000 в съпътстващи бизнеси, за да пазят от заразяване онези, които не искат да се ваксинират, не смятат вируса за опасен или са решили, че сами ще носят риска да се заразят.

"Когато всеки може свободно да се ваксинира и предпази от С19, да се затварят стотици хиляди работни места е не само излишно, но и вредно и дискриминационно", алармират от двете организации.

В момента в България има предостатъчен брой ваксини от всички видове и настоятелно молим да се направи необходимото те да бъдат използвани по предназначение, а не да бъдат наказвани бизнеси. Всеки има достъп до тях и може да избере свободно дали да се ваксинира и с коя ваксина да го направи. В този момент не можем по никакъв начин да приемем, че ние отново ще сме нарочени за изкупителни жертви в имитацията на "мерки"!

СЗБ и БАЗ не приемат никаква форма на затваряне оттук нататък, за да се имитира борба с вирус, при положение, че има достъпна и безплатна за всички ваксина.

"И за финал – настояваме да няма повече затваряне на бизнеси и ясна стратегия за справяне със слабия интерес към ваксинацията!", завършват обръщението си към управляващите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва бустерната доза, дръжте се, ресторантюри! Още малко се дръжте. Не фалирвайте, не затваряйте, не пращайте роднините и децата на работа и не им вземайте поршетата и мерцедесите. Нека не страдат децата. Идва помощ, като Радецки с гръм.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ресторантюрите са като *** - винаги оцеляват, и след ядрена катастрофа или ядрена война първи ще отворят дюкяните, публичните домове и казината.
22
10
 
23
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Който е луд да се боцка с експериментална ваксина или да взима експериментални хапчета.
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига са ревали, то и при една година затваряне нямаше да оцелеят а то какво стана. Няма сеободно място и трябва резервация. Ай стига с номерата.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
toz pat talibanite na rradev she vi podrejdat, te sa stari sadomazo iznasilvachi.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1/20 "..да ти го напомня точно след 3 месеца" -- Ми нищо, ти го запомни, пък може след три месеца да ти е интересно да си го спомниш...
18
3
 
6
 
! Отговори
Болярин преди 2 години
Няма да ви затворят. Вълна ще има, и на пролет пак, но вече имаме информация за вирусът, скоро и някаква химия - хапче ще има. Гадното е ме всичко се разбута - ходих и в Белгия вчера и там доста кръчми (семейни) са затворени. Като цяло Европа е малко прецакана но си има отрицателните поражения в туристически бранш. За другите не съм се интересувал
17
5
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 17 "Няма да ви затворят. Тая тактика със затварянето работеше при миналите вълни." Хахаха. Жалко, че няма как да те разбера кой наивник си да ти го напомня точно след 3 месеца.
16
10
 
13
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
НЕ БОЙТЕ СЕ-ВЕЧЕ НЕМОГАТ ДА НИ ЛЪЖАТ-НЯМА ДА ВИ ЗАТВОРЯТ-ТАЯ СВЪРШИ.-СЕГА ПИШАТ ПАК НЯКАКВИ ГЛУПОСТИ ДА НИ СТРЕСИРАТ-И ЗАТОВА ДЕЯНИЕ СА ПОДСЪДИМИ-ОТКАДЕ ЗНАЯТ КАКВО ЩЕ СТАНЕ?-ДА НЕ СА ВРАЧКИ?-ЕГА ВОДЯ ОЩЕ ЕДНО ДЕЛО-И НЕГО ЩЕ ГО СПЕЧЕЛЯ-НЕМОЖЕ ДА ГОВОРИШ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА.ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ТОРМОЗЯТ ХОРАТА.-А КАТО ЗНАМ ЧЕ НЕКОИ ОТ ВАС СА ТЕГЛИЛИ КРЕДИТИ-НЕМА СТРАШНО.
15
3
 
7
 
! Отговори
ХарПРЪЦумян преди 2 години
Ама нИ мой да ревнете? Първо си върнете кредитите, защото запорираме с 200. После - да сме живи и здрави. Айде. Сполай ви!
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** вие па ресторантьорите хич не можете да видите общата картина - ако ви затворят, как ще изнудват хората да се ваксинират, за да могат да ходят на заведения? Няма да ви затворят. Тая тактика със затварянето работеше при миналите вълни. Сега няма да ви затворят. Сега само ще искат клиентите ви да са ваксинирани или с тест. Не следите ли тренда в другите държави?
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Маските ВЪН 4Зад всеки издаден паспорт на чужденец стои подписа на фигуранта *** заблудена тролке
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оплакванията при фигуранта!!!!!!!!
11
11
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
Ресторантьорите не разбират с какво си имат работа: комунистическото правителство ИСКА ДА ВИ ВКАРА ВЪВ ФАЛИТ, защото така ви прави ЗАВИСИМИ. ЗАТОВА пускат руснаци на тумби и пречат на ваксинациите с различни трикове. За да създадат социално напрежение около изборите и да се отвлече вниманието от изборната фалшификация при Президентските и при новите парламентарни избори. След това ще ви отпуснат "щедро" малко трохи от ВАШИТЕ данъци и така, докато не ви ЗАКОПАЯТ!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да затваря. Какво им става на тия ресторантьори? Никой нищо не е казвал за затваряне!
9
5
 
22
 
! Отговори
мак преди 2 години
Искате да принудите хората да се ваксинират, за да могат да ви посещават кръчмите? Как ще стане? Какво от това, че има избор от ваксини, те нали не са задължителни все още. Пък и можете да се преквалифицирате, както хиляди хора загубили работа през годините.
8
9
 
16
 
! Отговори
Ало Ресторантите преди 2 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СЛАВИ(СЪС САТАНИНСКИТЕ ТАТУСИ)...ТОЙ ЩЕ ВИ КОНПЕНСИРА С ПО ЕДНО ФЕРАРИ! ХАХАХА
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A стига бе при тези повишени суми за ядене по заведенията и при това че използват деца на които не плащат и няма да оцелеят Какво търсят балами
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не затваряйте бе.. да видим как ще глобят всички.. масово не спазване на фашистките правила, да видя къде ще идат. Но нека да дойдат следващите с надежда тоя път да сложат здравен министър с топки, който не е слуга на запада
5
3
 
21
 
! Отговори
Сульо преди 2 години
Ела копай на село .аз като копам не ми дават субсидии,а ти стоиш и чакаш на наш гръб.мързели чакате от нас.ае на село.