От 14 юли: Малта затваря границите си за неваксинирани туристи

Пристигащите трябва да представят ковид сертификат
10 юли 2021 16:30, Анисия Иванова
76

Драстични мерки срещу Ковид-19 в Малта. Страната стана първата в Европейския съюз, която затваря границите си за неваксинирани посетители.

От 14 юли - Малта ще е напълно недостъпна за хора, които не са напълно имунизирани срещу Ковид-19. За да бъдат допуснати в страната, посетителите ще трябва да предоставят на властите ваксинационен сертификат.

"Ще бъдем първата страна в Европейския съюз, която ще предприеме стъпката, но трябва да защитим обществото си", заяви министър на здравеопазването на Малта Крис Фърн.

Той добави, че ще бъдат приемани само документите, издавани от Великобритания и Европейския съюз. Относно ковид сертификата на съюза обаче има условие - ще се признава само тази част от сертификата на ЕС, която се отнася до хората, които са напълно ваксинирани.

Драстичната мярка се предприема, след като през последната седмица случаите на заразени в островната държава са скочили рязко, съобщи Bulgaria ON AIR.

Тревожен ръст на новозаразените има и в други части на Европа.

В Гърция за последното денонощие са регистрирани близо 2 хиляди новозаразени. В Нидерландия също отчитат ръст на болните. По-голямата част са млади хора, заради това отново се въвеждат рестрикции на работата на нощните клубове, музикалните фестивали и ресторантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да кажа, че опасност от ваксината, ако имаш антитела няма.
41
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеш както искаш да ме наричаш,все ми е тая.Не можеш да ми откраднеш знанията ,нито статуса. Ако някой е боледувал, дори леко,много вероятно е да има увреждания в белия дроб и други органи . Застраховка е допълнителна да се ваксинира, защото имунитетът не винаги е пълноценен след преболедуване и повторно заболяване би било фатално. Защо имунитетът е такъв точно след ковид е твърде научно, за да го разбереш като нелекар.Не му е мястото тука да го обяснявам.Искам да кажа, че опасност от ваксина
40
2
 
31
 
! Отговори
Разгеле преди 2 години
Много добре . Сега ще се види яджеба ваксините дали работят. Най после избраха експереминтална територив за ваксинирани. ако след 6 месеца вируса продължи там значи язък за ваксините.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 - тук сте поне две болници ЛЪЖЕлекари събрани, и всичките по два пъти ваксинирани, цялото семейство че и бебетата. Като някаква рекламна пропаганда сте леко, не се обиждай, то е ясно че повечето истински лекари от сутрин до вечер пишат рекламни послания в днесбеге преди да заминат на почивка в Малта. Вярвам на всичко.
38
2
 
14
 
! Отговори
Друг лъжелекар преди 2 години
До Лекар - ако има имунитет от преболедуване, той е най-малко идентичен с този от "ваксини". Ако няма имунитет от преболедуване, значи няма и от ваксини. А ти не си лекар и си го доказал многократно. С подобни антинаучни мнения като това.
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам някакви наблюдение , че постоянно излиза някой "с пециалист" по тв и съобщава нещо, което чел, след няколко дни друг излиза и си чеше езика и казва нещо друго. Хората се объркват и губят доверие. Жалкото е, че всички страдат от това.
36
1
 
7
 
! Отговори
До лекаря преди 2 години
Слушай там, където папкаш, докторе.Че иначе лошо....за теб.
35
25
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Аз работя в западноевропейска държава. Европейските насоки тук са да се ваксинира след 1 месец, след оздравяването. Най-късно до 6 месеца след оздравяването. Ако в България някой е казал нещо друго си е негов проблем. Заблуда.
34
2
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Правиш тест за клетъчен имунитет. В София струва 280 лв.,но ще ги дам. Имам висок брой антитела без боледуване и симптоматика. После решавай за ваксините.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 от 12 - напротив, няколко пъти беше казвано, че след преболедуване до третия месец да не се парви ваксина! След това - да се тестват антителата и ако титърът им е достатъчно висок - да се тестват на 6-ия месец, отново!И ако тогава са намалели - да се постави ваксина!Въпросът ми е ако и на 6-ия месец съм с висок титър антитела, какво правим?
32
2
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Аз пък знам една друга приказка, дето заради гроздето лисицата паднала в капана и после се намерила на врата на жената на лозаря.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитокитовата буря е при вирусната ковид инфекция. Както хиперинфламаторния синдром. Никога при ваксинация.
30
1
 
21
 
! Отговори
до най-после преди 2 години
Можеш ли да се опиташ да звучиш по-малко като платен троладжия?
29
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото семейство сме ваксинирани ,вкл. тези които бяха вече болни. Лекари сме всички. Ще ходим на ваканция в Италия.
28
27
 
4
 
! Отговори
Най-после преди 2 години
Ще мога да отида с цялото семейство в Малта. Ние сме образовани, млади и отговорни.
27
2
 
30
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Че нали там всички бяха ваксинирани пък заразените се увеличили драстично?Значи ваксината е една лъжа и измама!
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да фалират, лакеи на фармацефтичната мафия!
25
1
 
20
 
! Отговори
ДЕН за РАЗМИСЪЛ преди 2 години
Иииии,решиха да ни побъркат с ковид и ваксинииии
24
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лисицата видяла гроздето, че е високо и казала, че е кисело. Че и работата на автиваксърите. Ще си стоят в панелката и ще люпят семки.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ivanЩе ти отговоря с думите на мой опонент - това, че си ваксиниран, не те предпазвало от ново заразяване.