От 14 юли: Малта затваря границите си за неваксинирани туристи

Пристигащите трябва да представят ковид сертификат
10 юли 2021 16:30, Анисия Иванова
76

Драстични мерки срещу Ковид-19 в Малта. Страната стана първата в Европейския съюз, която затваря границите си за неваксинирани посетители.

От 14 юли - Малта ще е напълно недостъпна за хора, които не са напълно имунизирани срещу Ковид-19. За да бъдат допуснати в страната, посетителите ще трябва да предоставят на властите ваксинационен сертификат.

"Ще бъдем първата страна в Европейския съюз, която ще предприеме стъпката, но трябва да защитим обществото си", заяви министър на здравеопазването на Малта Крис Фърн.

Той добави, че ще бъдат приемани само документите, издавани от Великобритания и Европейския съюз. Относно ковид сертификата на съюза обаче има условие - ще се признава само тази част от сертификата на ЕС, която се отнася до хората, които са напълно ваксинирани.

Драстичната мярка се предприема, след като през последната седмица случаите на заразени в островната държава са скочили рязко, съобщи Bulgaria ON AIR.

Тревожен ръст на новозаразените има и в други части на Европа.

В Гърция за последното денонощие са регистрирани близо 2 хиляди новозаразени. В Нидерландия също отчитат ръст на болните. По-голямата част са млади хора, заради това отново се въвеждат рестрикции на работата на нощните клубове, музикалните фестивали и ресторантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитокиновата буря няма нищо общо с ваксините. Тя е при боледуване и то при по-млади. Не знаеш, но пишеш глупости.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Фил Колинсов - Здравей Фил! Раздвам се, че си толкова деликатен и начетен - дерзай - интерфейсът е изцяло твой!Поздрави
20
3
 
40
 
! Отговори
ivan преди 2 години
Малта е 79% напълно ваксинирани, Нидерландия 45%, Гърция 46%. При този висок брой ваксинирани, особенно Малта, от какво се пазят? И защо имат нов бум на заразени? Това са простички въпроси, защо никой не си ги задава? По лесно е да се блее в кошарата и да се чака господаря да хвърля храна (помощи) само че ще дойде и Гергьовден, а това е много тъжен ден за тази порода.
19
2
 
19
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
А нещо за цитокиновата буря да си чувАл? Бръскай ваксина след преболедуване и чакаме да видим какво ще стане. Опитите продължават. Листовките със странични ефекти често се допълват.
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До19 абе ти сериозно, нормален ли си да предлагаш да се ваксинират хора които са преболедували? За какво? Щото от телевизора така казаха продажниците на мегафарма, нали
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксините са препоръчителни за всички и са безопасни."....................................За безопасни продукти не се подписва договор за информирано съгласие, който да освобождава производителя от съдебна отговорност.
16
14
 
2
 
! Отговори
Фил Колинсов преди 2 години
Един мой доста по-умен приятел ми бе казал да не влизам в спорове в интернет, особено за ваксини, аргументът му бе, че на такива опоненти душата им се сгрява най-вече от люпене на слънчоглед, и акълът им съответства на споменатия духовен хоризонт.
15
4
 
11
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Точно в Малта никога няма да отида със или без сертификат. Въздухът не ми понася и броят капките вода, с които си миеш зъбите. Обезсолена морска и единственото хубаво е, че косата става мека.Ама трябва да пестиш и докато се къпеш. Няма и кой знае какво да видиш.
14
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой и никъде не е казал, че антителата са противопоказание за ваксинация. Освен това никой не знае точно колко антитела биха те предпазили от повторно заболяване Ваксините са препоръчителни за всички и са безопасни.
13
40
 
10
 
! Отговори
Фики Стораров преди 2 години
Ваксиниран съм. Не от страх. Трябва ми сертификат, за да пътувам. Ваксината все пак ме пази някак. Колкото повече ваксинирани, толкова повече намалява опасността за хората, които това би ги вкарало в гроба.Елементарна солидарност.Чакам някой дървен философ да ме срази с доводите си:)
12
5
 
38
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Нищо от "ваксинационната кампания" не се прави за имунитет, не е свързано с имунитет. В нито една от стотиците рекламни "статии", очевадно спонсорирани от мегафарма, не се споменава естествения, пълноценен естествен имунитет. Той е гнусотия, която трябва да се игнорира и забрави. Ако имате нещастието да сте го получили, на всяка цена трябва да се сдобиете с "купешки", който е значително по-добър и по-имунитетен. Абе... Който днес не се е събудил, никога няма да се събуди, ясно е.
11
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро всички държави ще се затворят за неваксинирани и особено умната популация в Източните Балкани ще бъде оставена на самосебе си в гетото докато изчезне напълно.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и другаде предполагам.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съм преболедувал и имам достатъчно висок (максимален) титър антитела, и даже ми е противопоказана ваксинация, ще мога ли да посетя Малта?Или Сбогом?
8
22
 
7
 
! Отговори
az преди 2 години
Кога ли ще видим толкова отговорно управление и у нас? Тука им плащаме с народните пари самолетните билети да идат повече.
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 Какви преболедували? Как да ти кажат, че няма такъв вирус? Просто се правят на улави. Ако кажат - хайде на тест за антитела - всички имаме. Кой не е карал грип (годишното чистене на токсини от организма)?
6
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това лято няма да свърши нормално. Не ми се мисли за хората които предплатиха за заведения и вложиха пари в туризма. Само като съвет - не се връзвайте на постановките на политиците и да харчите парите си за подготовка на децата за училище. Ще ви изчакат да накупите учебници, дрехи и всякакви пособия и ще ви кажат, че правят инжектирането на децата задължително.
5
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом игнорират и преболедувалите с естествен имунитет, значи са в играта с печалбите от ваксини. Малките държавици като Малта разчитат на сделки с корпорациите за своето оцеляване.
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имат много инжектирани, те не са ли предпазени от ваксите? Защо се страхуват?
3
1
 
12
 
! Отговори
Хехеее преди 2 години
ХАХАХА