Безчувствена реклама на ваксините срещу COVID-19 предизвика гняв в Австралия

Тя изобразява млада жена, която се бори за въздух
13 юли 2021 22:30, Нели Христова
274
Безчувствена реклама на ваксините срещу COVID-19 предизвика гняв в Австралия
Снимка: Twitter

Австралийска реклама в подкрепа на имунизацията предизвика негативна реакция в страната, заради графичното изобразяване на млада жена, страдаща от COVID-19.

Правителственото видео показва как жената в болнично легло се задъхва и се бори за въздух, докато е свързана с вентилатор.

Текстът гласи: "COVID-19 може да засегне всеки ... Резервирайте ваксинацията си."

Критиците казват, че рекламата е несправедливо насочена към млади хора, тъй като за тези под 40 години ваксини ще има едва в края на годината.

Официалните здравни власти също така препоръчват на младите хора да изчакат дози на "Пфайзер", вместо на наличната "АстраЗенека". Австралия има недостиг на доставки на "Пфайзер".

Понастоящем рекламата се показва само в Сидни, където се е разразило огнище на варианта "Делта", а градът е в третата си седмица на локдаун. В понеделник властите съобщиха за 112 нови случая.

Пускането на рекламата е част от по-голямата кампания за ваксиниране "Въоръжете се", която стартира в неделя.

"Напълно обидно е да пускате реклама като тази, когато австралийците от тази възрастова група все още чакат ваксинациите си", пише в Twitter Хю Риминтън.

"Защо се насочваме към младите хора? Не трябва ли да се насочваме към нарастващия процент на колебливост относно ваксините при възрастните хора над 55 години?" каза друг потребител на Twitter.

Други, включително здравните специалисти, призоваха клипът да бъде свален от ефир, наричайки го "безчувствен".

Но правителството защити рекламата.


Главният здравен директор на Австралия Пол Кели заяви, че рекламата е предназначена да "прокара съобщението" за необходимостта да се остане вкъщи, да се тествате и да резервирате ваксини.

"Правим това само заради ситуацията в Сидни," каза той.

В неделя властите в най-големия град в Австралия регистраха първата фатална смърт от COVID-19 в страната през цялата година.

Вълната в Сидни предизвика широка критика срещу разпространението на ваксините на федералното правителство. Имунизацията започна през февруари, но беше задържана от липсата на ваксини на "Пфайзер", общественото самодоволство и обърканите съобщения относно рисковете от "АстраЗенека".

Малко над 10% от населението е напълно ваксинирано.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
11
 
! Отговори
Пак аз преди 2 години
Бау Бау пита дали имат кожени спринцовки в 1Австралия? Веднага отивал за три дози :)))
190
0
 
9
 
! Отговори
четворно ваксиниран преди 2 години
До ДВОЙНО ВАКСИНИРАН- Изоставаш братчет
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 224 Айде опитай пак, но се съсредоточи тоя път!
188
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си ваксър-хипохондрик е психическо заболяване!
187
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги ми днесаджии, моля да разясните израза "фатална смърт". Не е ли всяка смърт фатална? *** Христова е достойна за орден "Стара планина" и Нобелова награда - такива невероятни умотворения излизат изпод нейното перо, пък било то и с малко помощ от Гугъл Транслейт.
186
0
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До 219С каква ваксина те надупчиха. Питам за приятел, който също работи за кирайска фирма, но след като го надупчиха, иска вече него да го "дерат", а и стана веган.
185
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 215Да знам. Най-вече защото се занимавам с нея (наука имам в предвид). И точно затова съм на мнение, че риска от поставянето на конкретните ваксини е крайно неоправдан.Тежестта на възможните странични реакции, ниската и неясна ефективност срещу част от щамовете и лекото протичане на болестта при повечето заболели обезсмислят, до голяма степен, евентуалната полза от масова ваксинация.
184
1
 
37
 
! Отговори
гошо острото преди 2 години
Ако вируса беше толкова опасен нямаше, да има нужда да сплашват хората с такава пропаганда. Ако ваксините бяха толкова успешни и безвредни, нямаше да има нужда да убеждават хората с такава пропаганда.
183
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега работя като преводач в Българо-Китайска фирма! Заплата 1,200 евро (преди получавах 800 лева). Пия, пуша и всяка вечер "дера" жената! Тя пък би шута на любовника си и оттегли молбата за развод! Какъв беше този чдо "коктейл" с който ме надупчиха, незнам, но това си е чудо! Ха, наздраве и чао, че жената пак ме вика!
182
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е официално експериментална, със срок на изпитване до края на 2023 г. Наистина ли не знаете този факт?Безотговорно е да задължаваш хората да се ваксинират с експериментален препарат, за който никой не носи отговорност!
181
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължение... Върнах се на скамейката и без да му мисля отворих бутилката водка и му дрънах един гълток като завършен алкохолик, запалих цигарка дръпнах яко и дъбока. Такъв кеф не бях изпитвал никога! По едно време покрай мене минаха две готини сладурани и О, Чудо!!!, Пищофа ми се събуди и се надърви, а аз съм пълен импотент, никакви таблетки не помагаха до този момент... Но и това не е всичко, заговори на сладураните на чист Китайски с Шанхайски диалект! Следва....
180
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся да ви разправям! Отивам аз на магазин, вървя си по пътя и изведнъж до мен забива спирачки автобус без прозорци. От него изскачат Трима мъже в Черно. За секунди ме "опаковаха" и ме натикаха в автобуса. Вътре ми сложиха три ваксини едновремено една Джонсън и две Модерни. Помня че ми стана лошо... сложиха някакви инжекции и... се събудих на една скамейка! Първата ми работа беше да си купя кутия цигари и бутилка водка, при положение че никога не съм пушил и почти не пия! Следва...
179
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 212След като ваксинираните също могат да се заразяват, да го изкарват леко и безсимптомно и да заразяват останалите хора ми е любопитно кои всъщност са " скритите убийци"?! Не смятам, че вкарването на недоизпитани химикали в тялото е оправдано в такъв случай (без да съм конспиративен антиваксър).
178
25
 
7
 
! Отговори
ДВОЙНО ВАКСИНИРАН!!! преди 2 години
Здравейте, здравейте средноинтелигентни антиваксърчета, наши далечни братчеди от преди няколко милиона години! И днес още 10000 антиваксърчета ще се осъзнаят и ще сменят вероизповеданието си! 10000 парчета ще наскачат от дърветата, ще се изправят и ще тръгнат по ПЪТЯТ в 10 километрова колона!Велико е!!! Настръхвам! Нищо не може да спре развитието и прогреса! НАПРЕД БРАТЧЕДИ! Обичам ви!
177
24
 
5
 
! Отговори
До 209 преди 2 години
Кво значи суеверен ? Знаете ли ? Ние сме долен ,предателски,злобен и низък народ !Тва е ! Много хора в цивилизования свят ( визирам конкретно Канада ) също имат резерви към ваксините ,но не от конспиративна гледна точка,а по-скоро от към чисто медицинска,опасявайки се за някой изненадващ страничен ефект.И въпреки това те възприемат ваксинацията като ОБШЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ и се ваксинират.За да не се превръщат в скрити убийци.Та когато ние започнем да мислим така,тогава и ще си оправим държавата
176
21
 
9
 
! Отговори
До8 преди 2 години
Наистина рекламата омаловажава тежестта на проблема.Само че смисълът на статията е,че хората там искат да се ваксинират, но нямат възможност.Бойко ще го търсим наесен със свещичка, защото ни осигури всичко необходимо в тази криза.
175
13
 
5
 
! Отговори
До 204 преди 2 години
,,прави впечатление скоростта с която са произведени ваксини,,?На кого му прави впечатление?На Слави чалгата?На чалгарското поколение??
174
3
 
1
 
! Отговори
До 205 преди 2 години
Не са ,,изметта,, на обществата, а просто суеверни хора
173
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И върху цигарите надписът е зловещ, ама е верен.Пушенето носи удоволствие Ковидът - не, но има хора,които най- безчуствено заразяват други хора, като не спазват карантината си.А ползата от ваксинипане е безспорна
172
8
 
26
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До 192/Направо съм изумен как платени продажници-рискувайки бъдещето на децата си си дори-за жълти стотинки. обръщат всичко наопъки!Не естествено създадения имунитет произвежда мутациите, а точно ваксините. Четете истинска научна литература, а не статии по медиите. Тези с естествено създаден имунитет са по-защитени от вируса и мутациите му. Действащи ваксини срещу грип, не е имало и не не се очаква скоро да има. Освен да ви препрограмират имунната система и станете зависими от тях. Завинаги